用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09年SFA小一家長情報站
go

08-09年SFA小一家長情報站 [複製鏈接]

請各位多多指教

我會幫維維報SFA暑期班, 唔知今年教堂有冇暑期班呢?

BK name - student name

1A - Miss Leung
1) Gordon - Gordon Leung
2) wendyyy - Jasmine Sit
3) woon-woon  - Sharon Kam
4) Central - Enoch Koo
5) mabelclarice - Clarice Wong
6) visa - Ki Ki
7) LamLam1702 - Chun Hay

1B - Ms Chen
1) wendyyy - Tiffany Sit
2) Fishmama -
3) lindahmy -

1C - Miss Tsang
1) MinnieMinnie - Selina Lee

1D - Miss Yung
1) nicki -
瑤瑤
2) chansc912  -  Sze Wai
3) 小B維維 - 維維Ivan
4) lai_123 - Jeff Lau
5) carriechan - Michael

1    0    0    0

歡迎你!

你應該在交第一次學費中時有一些SFA暑期班資料,
教堂主辨的是小一適應班(for public),
學校辦是英文班(sfa students only), 英文班值得一讀, 因可以"操" 下文法, 開學後易d 適應.

ymama

小b維維

好開心喺呢度見到你

原文章由 小B維維 於 08-6-11 00:07 發表

請各位多多指教

wah, so efficiency. 報到.

原文章由 小B維維 於 08-6-11 00:07 發表

請各位多多指教

ymama

我是新來的,請多多指教。想請問,我收到學校寄來的信,裏面只有英文班,為何無提及過教堂辦的小一適應班既   我都好想知道多d資料,以便安排小朋友的暑期活動。

原文章由 ymama 於 08-6-11 13:12 發表
歡迎你!

學校辦是英文班(sfa students only), 英文班值得一讀, 因可以"操" 下文法, 開學後易d 適應.

ymama ...

Central;

我唔肯定小一適應班的資料是否連學校信寄到? 只是我印象中是見過. 你也許打電話問一下教堂.

其實sfa暑期活動主要是這兩個, 其他時間可以自己安排一下.
建議你可以買一些小一上的練習做下, 早些上手.

ymama

原文章由 Central 於 08-6-11 13:45 發表
ymama

我是新來的,請多多指教。想請問,我收到學校寄來的信,裏面只有英文班,為何無提及過教堂辦的小一適應班既   我都好想知道多d資料,以便安排小朋友的暑期活動。

...

hi.... hi.....我來報到啦.....好高興見到你地...(小B維維..Central. gordon)..haha....

原文章由 ymama 於 08-6-11 15:07 發表
Central;

我唔肯定小一適應班的資料是否連學校信寄到? 只是我印象中是見過. 你也許打電話問一下教堂.

其實sfa暑期活動主要是這兩個, 其他時間可以自己安排一下.
建議你可以買一些小一上的練習做下, 早些上手.

yma ...

唔該晒, 以後請多多指教

原文章由 ymama 於 08-6-11 01:12 PM 發表
歡迎你!

ymama ...

ME2

原文章由 Central 於 08-6-11 01:42 PM 發表
小b維維

好開心喺呢度見到你

ME2

原文章由 visa 於 08-6-11 06:41 PM 發表
hi.... hi.....我來報到啦.....好高興見到你地...(小B維維..Central. gordon)..haha....

I have got the info for the P1 bridging course from SFA church, period: 28 Jul - Aug 8. However, I have joined another bridging course, can't join this one

原文章由 小B維維 於 08-6-12 02:09 發表
ME2

hello,我又報到

ymama,

請問係米大部份小朋友都order lunch box, 好吃嗎? or bring from home?

orange:

據我所知是大部份同學訂飯, 當然有一d小朋友話好食, 有d話唔好食. 不過我個人覺得唔好縱小朋友擇食, 其實一日都有三種餐選, 有飯, 麵及蒸飯, ok啦!

ymama

原文章由 Orange 於 08-6-12 11:34 發表
ymama,

請問係米大部份小朋友都order lunch box, 好吃嗎? or bring from home?

08-09年SFA小一家長情報站

Hi 各位好,
我都黎報到
系呢, 校車方面是不是都經你們附近?
我仲煩緊, 未有著落, 唔知有無好介紹 - 上葵涌到學校, 多多幫忙

Hi Pan媽媽,

今早, 我打了電話給校車聯絡人(林太), 她說如沒有校車在家附近, 14/6 可向她查詢及給你其他保母車資料的卡片....

原文章由 Pan媽媽 於 08-6-12 17:53 發表
Hi 各位好,
我都黎報到
系呢, 校車方面是不是都經你們附近?
我仲煩緊, 未有著落, 唔知有無好介紹 - 上葵涌到學校, 多多幫忙

thanks ymama

原文章由 ymama 於 08-6-12 15:58 發表
orange:

據我所知是大部份同學訂飯, 當然有一d小朋友話好食, 有d話唔好食. 不過我個人覺得唔好縱小朋友擇食, 其實一日都有三種餐選, 有飯, 麵及蒸飯, ok啦!

ymama

...

visa,

Thank you very much.

原文章由 visa 於 08-6-12 18:21 發表
Hi Pan媽媽,

今早, 我打了電話給校車聯絡人(林太), 她說如沒有校車在家附近, 14/6 可向她查詢及給你其他保母車資料的卡片....

小B維維..Central. gordon各位好:
我個女都系根德女, 好高興系度見到大家.
請問知唔系唔系一定要聽日比學費時候, 比埋車費呢?
我今日打電話去校務處問如果聽日黑雨交學費既安排, 答案系會再另行安排. 唔會系星期一. 噤都好d, 因我要預早同公司請假.

HIHI,

大家好!  My twins will be studying in St. Francis coming Sept.  I will go to register tmr and they are from Kentville too.  I still cannot believe that my twins follow their Mum's footstep to go to St. Francis.  Long time no see my 母校.

Twinsbb
‹ 上一主題|下一主題