用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 沙呂2008小一家長交流站
樓主: ^oo^
go

沙呂2008小一家長交流站 [複製鏈接]

今年小一我自己住果層樓三個家庭全部都中頭獎入到沙呂,加埋其他層數同呢度認識嘅mami,阿囡將會有好多朋友仔呀!
希望大家相處得來吧!

Welcome to join us!

原文章由 Kntsang 於 08-6-17 08:40 發表
Dear 維他,

Thank you so much for your valuable
information.  Also, nice to talk to you all
others parents.  My daughter will also
join STW LMC in this September. Hoping
that we could also have a g ...

咁你地咪可以拍吓度門就可以join埋一齊文流心得? 實在太好la!

原文章由 markojacey 於 08-6-17 10:22 發表
今年小一我自己住果層樓三個家庭全部都中頭獎入到沙呂,加埋其他層數同呢度認識嘅mami,阿囡將會有好多朋友仔呀!
希望大家相處得來吧!

原文章由 ^oo^ 於 08-6-17 13:24 發表
咁你地咪可以拍吓度門就可以join埋一齊文流心得? 實在太好la!

係呀!最近的响對面單位 ,今朝先同另一位同層嘅daddy打招呼添

嘩...你屋企座樓風水好好呀...估唔到有咁多讀沙呂既同學仔...請問你住係沙田那一區呀...等我叫現時叩緊門的媽咪立即搬去你座樓先...哈哈..
請入來參觀皓皓豬唱歌啦呢度 ;-)

嘩...你屋企座樓風水好好呀...估唔到有咁多讀沙呂既同學仔...請問你住係沙田那一區呀...等我叫現時叩緊門的媽咪立即搬去你座樓先...哈哈..

嘩...你屋企座樓風水好好呀...估唔到有咁多沙呂既同學仔...請問你屋企係沙田邊區呀...等我叫依家叩緊沙呂門既媽咪立即搬入去住先..哈哈

原文章由 markojacey 於 08-6-17 14:39 發表

係呀!最近的响對面單位 ,今朝先同另一位同層嘅daddy打招呼添

Markojacey and all,

I don't received any letter about the assessment ah.....有dd 担心唔知點...可能1st round 派位唔同2nd round la...

Markojacey,
我地要唔要jacey 同 Adrian 係樓下見下面先, 等佢地熟下先ah...不過佢地鬧交就唔好攪ah ma wo...

原文章由 yvonnengfy0639 於 08-6-18 11:48 發表

Markojacey and all,

I don't received any letter about the assessment ah.....有dd 担心唔知點...可能1st round 派位唔同2nd round la...

Markojacey,
我地要唔要jacey 同 Adrian 係樓下見下面先, 等佢地熟下 ...

yvonnengfy0639,

唔駛擔心,1st round都簽咗收囝囝,收通告係遲早問題。我登記註冊時,d文書話呢個week寄通告俾1sr round嘅学生,可能未send得切啫!
呢期日日落雨,小朋友都唔想出街。不如等四号或者早一兩日先say hello,好嗎

原文章由 cindymama 於 08-6-17 23:55 發表

都唔係嘅!咁橋啫
其實我座樓都有人落空入唔到沙呂 。都要等叩門架

回覆 #55 markojacey 的文章

有朋友個仔今年讀三年級, 佢話沙呂功課量好飄忽, 有時一日只有兩三樣, 有時一日又有五六樣. 總的而言, 功課唔算多, 都幾free.

課外活動方面, 好似由今年起規定每人要參加兩樣.

回覆 #72 catlaw 的文章

唔該晒!咁我會安心d。

冬日勳章 醒目開學勳章

課外活動方面, 好似由今年起規定每人要參加兩樣. ... [/quote]

吾係掛,我兩個小朋友係度讀都冇聽過,應該吾係la!

昨天問過第一round入的家長,
他還未收到編班試的通知.
所以第一round入的,還要再等信.
:-) :-) :-)

[quote]原文章由 維他 於 08-6-12 21:45 發表
update下先 :
大家在哪個課室考編班試?

維他  囝囝  107室
markojacey  女女  108室
^oo^  女女  107室
catlaw  囝囝  107室
yvonne 囝囝 105室

我收到信la...真係有d 緊張...上黎update 吓先...
大家互相關照..thanks..

今日終於收到沙呂電話,囡囡考到入去啦,很開心啊

me 2

原文章由 yvonnemami 於 08-6-23 15:31 發表
今日終於收到沙呂電話,囡囡考到入去啦,很開心啊

Yvonnemami,花師奶0105:
恭喜晒兩位
妳哋係咪一樣4號考分班試呀?

原文章由 markojacey 於 08-6-23 21:00 發表
Yvonnemami,花師奶0105:
恭喜晒兩位
妳哋係咪一樣4號考分班試呀?

係啊
yvonnemami 囡囡  106室
‹ 上一主題|下一主題