用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一書包,你地會選邊款
樓主: Little_cy
go

小一書包,你地會選邊款 [複製鏈接]

原文章由 Little_cy 於 08-6-13 23:31 發表
sindy
我打電話去shop問過,佢地都話大碼同細碼冇咩野分別,差1cm咁大把架咋..我都r緊頭吾知買吾買好

咁梗係大碼啦....有條拉鍊可以放,好多書都可以放得落丫麻.......去旅行都用得著

醒目開學勳章

如果不計 $$$

sanrio 公仔書包 , lego 和 seven 書包 應該選擇邊個好 d ?

我想要輕 & 護脊 ... thanks

原文章由 Sindy 於 08-6-13 18:52 發表

我女之前果個,d'理'爛晒,sanrio公仔書包都好過,用左年半,表面污糟左.....先換過個

醒目開學勳章

原文章由 SIUBO117 於 08-6-13 23:46 發表
我買了個LEGO書包(囝囝鍾意)$2xx. 一定比spi輕身好多. 不過睇個樣我估都係用一年至二年倒. 但我吾介意, 最緊要係輕身.

請問響邊度有得賣?最好九龍區。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

我個囝用SPI用左2年都無任何問題..不過今年都會幫佢換過個新書包..應該會買CHIROPAK

原文章由 BOBO128 於 08-6-14 02:09 發表
如果不計 $$$

sanrio 公仔書包 , lego 和 seven 書包 應該選擇邊個好 d ?

seven最輕呀......sanrio一般.....比我都會再買seven

(lego我唔知,未用過,見個款似spi果類)

BOBO128
如果比我揀, 我都會揀zeven, 不過囝囝吾識除扣. 我等佢小三先用. lego對小一都吾錯, 佢可能無zeven咁輕, 但一定比spi輕得多.

GIANT, 我知Causeway Bay SOGO & 太古城APITA有得買lego, KLN吾知.

原文章由 BOBO128 於 08-6-14 02:09 發表
如果不計 $$$

今日去左causeway bay買左個zeven, 嘩,真係估吾到,一拎上手,真係輕到不得了,同dr k個d簡直係差好遠呀. dr k個d,未裝書已經好重喇...
我買左大碼,其實真係吾覺同細碼有咩野分別羅,只不過係個頂細碼係圓圓地形,而大碼係平頂既,我相信裝野大碼會好小小,起碼吾會接埋d野掛. 我個女一路試揹,一路跳,佢話好正,係貴小小,不過真係好輕呀.我買左粉紅色. 你地要買既,就快小小喇,因為聽sales姐姐話,一到暑假就好快會冇曬size.

sindy
個zeven真係幾好呀,你去睇睇啦.不過我老公話仲咩買個咁既書包,佢話旁邊冇個袋仔可以放水樽...

原文章由 Little_cy 於 08-6-15 00:35 發表
sindy
個zeven真係幾好呀,你去睇睇啦.不過我老公話仲咩買個咁既書包,佢話旁邊冇個袋仔可以放水樽...

我個女果個都係無位放水架,但唔緊要啦,我個女水壺係防漏....所以放埋係裏面都得.......又或者帶個食物袋又得,呢個問題唔大.....我都係睇定d先,因為仔唔係今年上小一,係出年,所以今年睇定有好就買啦,唔係就出年五月都未遲...阿仔好細粒呀...所以都要d時間睇下邊隻最啱佢.......不過今年有個款(好似叫daisy),都好靚下,心思思想換.....我都係冷靜下先......成千蚊個袋.......仲貴過我平時用開果d呀

原文章由 tycoon 於 08-6-14 21:29 發表
請問ZEVEN有沒有護脊功能?

唔知有無呀...但肩帶同背板都有加厚,我女揹得好舒服

醒目開學勳章

原文章由 小甜 於 08-6-11 19:12 發表
我個仔小一至小二都每個學期換書包,因為話佢背同手都痛,好多種類名字書包都用過,例如:spi、Dr------最後在我地王國網D媽咪介紹zeven,就立刻去買,講真幾貴大約要$6xx,但最重要個仔現在已經用了快2年,佢都無講要換書包,我個人意 ...

你果個seven 書包唔係做特價時$199咩?你又買左個新嗎
我所愛既權權要結婚了

醒目開學勳章

我訂左 2 個SEVEN , 明天會去買, 但PINKY 細SIZE 已經無貨........只有大SIZE, 小一用大SIZE 會否太大, 我仲留左個粉藍色細...

原文章由 appleyuen 於 08-6-15 10:55 發表

你果個seven 書包唔係做特價時$199咩?你又買左個新嗎

原文章由 BOBO128 於 08-6-15 12:54 發表
我訂左 2 個SEVEN , 明天會去買, 但PINKY 細SIZE 已經無貨........只有大SIZE, 小一用大SIZE 會否太大, 我仲留左個粉藍色細...

幾時有特價?係邊度做呀?199?? thanks

醒目開學勳章

原文章由 Sindy 於 08-6-15 14:45 發表

幾時有特價?係邊度做呀?199?? thanks

兩年前海運做特價$199,只得一款黑色

[ 本文章最後由 appleyuen 於 08-6-15 15:20 編輯 ]
我所愛既權權要結婚了

原文章由 appleyuen 於 08-6-15 15:12 發表

兩年海運做特價$199,只得一款黑色

下次有d咁荀既野,報下料丫

醒目開學勳章

原文章由 Sindy 於 08-6-15 15:18 發表

下次有d咁荀既野,報下料丫

okok
我所愛既權權要結婚了

想問各位媽咪...記唔記得上年書展, 多唔多書包牌子做攤位 thx!

我琴日買左個zeven 粉紅色書包,唉,老公又嚴3嚴4,又話長,又話冇兩邊放水水壺..唉,如果有人想買,我願意原價85折出讓..

原文章由 Little_cy 於 08-6-15 18:57 發表
我琴日買左個zeven 粉紅色書包,唉,老公又嚴3嚴4,又話長,又話冇兩邊放水水壺..唉,如果有人想買,我願意原價85折出讓..

會唔會係呢個呀,係既話我啱呀.......thanks
‹ 上一主題|下一主題