用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一書包,你地會選邊款
樓主: Little_cy
go

小一書包,你地會選邊款

原文章由 200012 於 08-6-11 09:38 發表
Chiropak在那裡買?有無相睇?thanks

Chiropak呢隻牌子多數會係每年的七-八月在JUSCO做推廣, 永安都有, 不過我覺得JUSCO的款又新又多, 又有DISCOUNT, 價錢會在400-500啦, 因我上年同個仔買都要390蚊.

原文章由 BRANDA0202 於 08-6-11 12:05 發表

Chiropak呢隻牌子多數會係每年的七-八月在JUSCO做推廣, 永安都有, 不過我覺得JUSCO的款又新又多, 又有DISCOUNT, 價錢會在400-500啦, 因我上年同個仔買都要390蚊. ...

oh i see,

回覆 #1 200012 的文章

I'd a SPI Get set school bag(99%) new(bought from JUSCO at $400++),
blue colour,small size,good for P.1 to P.2 student,interested pls PM.

Now ONLY $180!

原文章由 BRANDA0202 於 08-6-11 12:05 發表

Chiropak呢隻牌子多數會係每年的七-八月在JUSCO做推廣, 永安都有, 不過我覺得JUSCO的款又新又多, 又有DISCOUNT, 價錢會在400-500啦, 因我上年同個仔買都要390蚊. ...

請問有沒相片可供參考.
thanks,

請問spi 喺?度有得買?

王國長老

我個仔用過SPI,唔掂!
用左Chiropak 兩年.....

zeven ok ma?

我都想知, 大概要幾多錢?? 謝謝!
原文章由 SiuMom 於 08-6-9 19:03 發表
請問Chiropak在那裡買?

我個仔小一至小二都每個學期換書包,因為話佢背同手都痛,好多種類名字書包都用過,例如:spi、Dr------最後在我地王國網D媽咪介紹zeven,就立刻去買,講真幾貴大約要$6xx,但最重要個仔現在已經用了快2年,佢都無講要換書包,我個人意見幾百元買一個小學生書包都幾貴,個仔用了後都無講痛幾貴都直

小甜:
zeven係咪就係seven??
你係邊度買?
原文章由 小甜 於 08-6-11 19:12 發表
我個仔小一至小二都每個學期換書包,因為話佢背同手都痛,好多種類名字書包都用過,例如:spi、Dr------最後在我地王國網D媽咪介紹zeven,就立刻去買,講真幾貴大約要$6xx,但最重要個仔現在已經用了快2年,佢都無講要換書包,我個人意 ...
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

grace_xian:
是zeven我當初都以為seven,但後來自已去買過就知道Zeven。我在尖沙咀海運地庫買,唔記得店號正確號碼,你試下22、32,但記得店在Dr kong店自動電梯側,銅鑼灣都有得買,但海運多種類,我買書包都有帶個仔一起去,你要比佢試,我買大碼因為細碼空間小。
原文章由 grace_xian 於 08-6-11 22:06 發表
小甜:
zeven係咪就係seven??
你係邊度買?

個款係點架,同埋大碼係米好大個架,因為我聽人講,話大碼揹到落pat pat ah
原文章由 小甜 於 08-6-11 23:13 發表
grace_xian:
是zeven我當初都以為seven,但後來自已去買過就知道Zeven。我在尖沙咀海運地庫買,唔記得店號正確號碼,你試下22、32,但記得店在Dr kong店自動電梯側,銅鑼灣都有得買,但海運多種類,我買書包都有帶個仔一起去,你要比 ...

原文章由 Little_cy 於 08-6-11 23:40 發表
個款係點架,同埋大碼係米好大個架,因為我聽人講,話大碼揹到落pat pat ah

小一用大碼太大啦!去年,我仔仔(135CM高)升小三才夠「大隻」用中碼,相信小一用細碼已足夠。

原文章由 小蜜蜂818 於 08-6-11 13:12 發表

請問有沒相片可供參考.
thanks,

妳可以用 "Chiropak" 來搜尋, 找它的網站, 妳就可以見到啦!

原文章由 小甜 於 08-6-11 19:12 發表 我個仔小一至小二都每個學期換書包,因為話佢背同手都痛,好多種類名字書包都用過,例如:spi、Dr------最後在我地王國網D媽咪介紹zeven,就立刻去買,講真幾貴大約要$6xx,但最重要個仔現在已經用了快2年,佢都無講要換書包,我個人意 ...
For your information, 加價,新貨要 9xx.

原文章由 csk家長jj 於 08-6-11 23:53 發表

小一用大碼太大啦!去年,我仔仔(135CM高)升小三才夠「大隻」用中碼,相信小一用細碼已足夠。

舊年無細碼呀,我都煩緊出年比乜野個仔揹返學...佢而家先得果10x,出年最多110.....

我就睇唔出係Seven or Zeven..........是但講得明就得啦

DR.KONG 好用嗎?

原文章由 Sindy 於 08-6-12 01:53 發表

舊年無細碼呀,我都煩緊出年比乜野個仔揹返學...佢而家先得果10x,出年最多110.....

我就睇唔出係Seven or Zeven..........是但講得明就得啦 ...

係呀!去年新貨最細中碼($890),今年唔知會唔會有細碼呢?

我仔仔用了近一年,洗了三次仍然光潔如新,相信可用上幾年,真的是貴買平用啊!

找不到它的相片網站喎

原文章由 csk家長jj 於 08-6-12 09:27 發表

係呀!去年新貨最細中碼($890),今年唔知會唔會有細碼呢?

我仔仔用了近一年,洗了三次仍然光潔如新,相信可用上幾年,真的是貴買平用啊!

DR.KONG 及 SPI 邊隻好用呢?