用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一書包,你地會選邊款
樓主: Little_cy
go

小一書包,你地會選邊款 [複製鏈接]

Counter selling Lego bags in Book Fair

Ascent Mind Ltd (Counter 5G29)
Tel : 2666-0275 (TaiPo Ind Estate address)
This counter sells Lego bags and schoolbags.
I bought a Lego waist bag, $29.

原文章由 LongRyan 於 08-7-24 11:13 發表
我都行左好多department store都無Lego書包得賣, 我打左去佢地公司問, 佢話書展有得買, 但書展咁多人我無打算去, 佢比左個代理website我, 你睇下有無你果款再打去問下, 因為太難買我終於係HSBC Credit card用point r ...

我係書展買左Super Premium超能至尊書包 ($318) & Brief Case ($110).

原文章由 judywan 於 08-6-9 20:06 發表

唔肯定係硬身定軟身,用開果款在網上唔到啦,大約係呢隻咁上下樣啦。。。。。。

Can you tell me in where I can buy this "Smart Puppy"
school bag.

Thanks

原文章由 丸媽媽 於 08-6-14 00:59 發表
請問有冇人用過呢隻牌子---> http://www.overlander.com.hk/Bar ... ighlight/Genius.htm

http://www.overlander.com.hk/Bargain/Bargain07%20summer/Product%20Highlight/Gemius_L. ...

我仔用 "S" size, 佢P1開始用, 黎近升P3都可繼續用, 個書包洗過2次都好新淨, 用咗2年d背帶都冇變型

原文章由 煒良媽咪 於 08-7-28 13:19 發表

我仔用 "S" size, 佢P1開始用, 黎近升P3都可繼續用, 個書包洗過2次都好新淨, 用咗2年d背帶都冇變型

煒良媽媽,
好耐無係BK見到你! 我朋友昨日都係九龍灣買咗呢個牌子既書包比佢囡囡(升P.1), 都幾輕身喎! 不過請問"S"碼可以放到F4 size的 File 嗎?

簽名被屏蔽

請問有冇人見過喱款輕盈護脊背囊                                                      
,
    是比你哋所講嗰款超能至尊書包細少少的,是否唔夠小一生用,       因啊 女咩過超能嗰隻,但我覺得
    太大,而且阿女生得算高,我都覚得好大,輕盈喱款書包放入a4 file後,頂位有三吋位凈,側面各
    有兩吋半位淨,內裏很大因冇間格的,比超能嗰款內裏还要大,只是怕頂位及側边唔夠放,請各位
    比啲意見是否細咗啲,是否唔夠小一生用呢? THANKS!

呢款係 Lego 背囊仔
size 太細, 我諗唔可以做書包

原文章由 晉諾媽咪 於 08-7-28 15:10 發表

煒良媽媽,
好耐無係BK見到你! 我朋友昨日都係九龍灣買咗呢個牌子既書包比佢囡囡(升P.1), 都幾輕身喎! 不過請問"S"碼可以放到F4 size的 File 嗎?

係呀好耐冇見 "S"碼就緊緊可以放F4 folder

煒良媽媽,???sales

頭先去完 jusco , 全埸 95折
最後聽日

我本來買 sanrio 比囡
後來見到有隻新出品 "4S"
sales 話係香港人設計
跟  spi 一樣有背版, 有護背脊
我見書包上有 spi 細字
相信係 spi 同一廠出經改良版
jusco 賣 $369 less 5%
sales 話祇有 jusco & toyrus 有得賣
我咪再去 toyrus 睇多轉
好彩去左 賣 $319.9
又 save la...
有時間你地去比較下啦

各位, 我見佢地原來都有網址
入來睇下
http://www.marsbackpack.com/eng/p3.asp?It####lass1=SCHOOLBAG

我女升小一, 我買左隻紅色款
比 spi 細小小
差在少了一個前袋
通常d 公仔書包前面有2 個袋
但呢款 4s 得一個
但都可以放到野

4S 係咩野黎架

邊到架
‹ 上一主題|下一主題