用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人派左去華德學校?
樓主: Mawar
go

有冇人派左去華德學校? [複製鏈接]

re: am vs. pm

Honestly, I think that am. is better than pm. The teachers and students feel more refreshed and energized in the morning and usually we leave the activities towards the end of school. If you get into the pm session, you need extra planning to get the most out of the day then. The disciplines and quiet environment of the school (Catholic rituals and graveyard proximity ) really help you stay focused and study. The school taught me good conduct and excellence in academic. I continued my studies overseas because of the good foundation it laid for me.

AM VS PM

原文章由 iamjoy 於 08-6-29 15:57 發表
Honestly, I think that am. is better than pm. The teachers and students feel more refreshed and energized in the morning and usually we leave the activities towards the end of school. If you get into  ...

你知不知道 PM 是否一樣可以同AM 的教育理念一樣,因為我是一個在職婦女,放工還可以陪伴她時間多些,你認為我要怎樣撰?

據我所知,AM今年還未有課程改革,所以功課 & test 比 pm多,其實pm在3 or 4年前都係一樣,但因為前校長進行課程改革,才會有分別.而當時校長,老師 & 家教會成員等,為學校爭取全日制,作出很多努力.而在校內則改革課程,好不好就見仁見智,我就覺得比舊時簡單& 少 d 抄寫,但大部分家長都覺得ok.所以pm輕鬆d 又學到!
至於派位,會am多少少band 1, but 2-3 差不遠.

原文章由 loey 於 08-6-29 17:37 發表

你知不知道 PM 是否一樣可以同AM 的教育理念一樣,因為我是一個在職婦女,放工還可以陪伴她時間多些,你認為我要怎樣撰?

[ 本文章最後由 motherlau 於 08-6-29 20:02 編輯 ]

悠悠mama, Hmum,

Welcome你們來華德學校,只要你們的小朋友讀得開心,不論你們選擇上午校或下午校,教學模式各有各好,但華德始終都是一樣的好學校.

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-6-29 20:21 編輯 ]

回覆 #2 motherlau 的文章

真的派位是沒有am那麼理想? 另一問題pm需要更多時間去set up一間新校,會不會忽略了小朋友學業呢?

回覆 #2 LL6684 的文章

:loveliness: 你目前是小朋友讀am & pm??

星期五那天已經在學校買了書, 現在有空便同囝囝講吓入面的內容, 盡量幫他縮短小一適應期.
Regards,
Uncle-DOS
親子升學專欄作家, 升學教育顧問
Uncle-DOS 《升小攻略》專欄

講真句,之前幾年可能有d問題,(我覺得差少少)因為轉左好多老師,但現在看來已經上了軌道,基本上大部份家長都好滿意,而且到新校舍後,必定有光輝的一頁.還有華德的家長也為學校而附出很多,常常回校做義工,他們對學校的投入也不比學生少,所以我覺得有新校舍後,應該很快適應,唔覺會有問題囉!
而pm的優點係有愛心,就算能力差d的學生都不會被放棄,當然,如果成績好,跟本唔洗驚,一定冇問題啦!今年我知已有些學生被名直資收啦!上年就可以上校網睇.
真的派位是沒有am那麼理想?
不可這樣說,因為派位有好多外在因素,例如家長選擇,隨機no.等.其實學校每年的成績都在進步中.我只係把我知的講出來,可能每個人講都有d出入,因為有d好主觀的,已數據又不是真的計出來,只是大家家長打聽回來,所以我覺得唔雖要太認真,n年後,有誰知到時會點.

分享個好消息,仔仔中,英文由上學期唔合格,到今次有70+ to 80+分,簡直 出來,我知道老師幫忙很多,要同佢地say thank
you.

原文章由 loey 於 08-6-29 21:39 發表
真的派位是沒有am那麼理想? 另一問題pm需要更多時間去set up一間新校,會不會忽略了小朋友學業呢?

[ 本文章最後由 motherlau 於 08-6-30 00:09 編輯 ]

需然我對華德上午校認識吾深, 只是跟風去報下, 點知當知道收囡囡時, 我就四處問料及上華德校網睇資料, 兩者反應都好好. 我就將囡囡交比華德. 我幫囡囡報左學校活動, 包括小提琴, 芭蕾舞及國畫班. 註冊當日見到校長, 佢個樣好賢淑及大方得體, 真期待囡囡可以聽佢講故事. (校長會同學生講故事)

到現時為止, 唯一擔心係我住將軍澳區, 九月份開學我要每朝六點前起湊囡囡返學, 應該會辛苦. 真係有d怕怕......

希望各位BK家長努力, 一定會幫仔仔囡囡搵到一間心儀學校. 加油!
幸福本沒有絕對的定義,平常一些小事也往往能撼動你的心靈, 幸福與否,只在乎你的心怎麼看待。 朋友,你的心,充滿了幸福嗎?還是,溢滿了哀愁? 愉快的心情,敲你的心門時,你就該大大的開放你的心門, 讓愉快與你同在。 :-P

係街唔食得魚蛋? 係唔係唔幫襯學校所以要捉?
好多學校小食部都有燒賣/魚蛋賣, 仲好好生意

原文章由 ha8mo 於 08-6-30 09:09 發表
校長同老師
係咪真係街邊捉人食魚蛋
我聽D朋友講都覺得幾搞笑

原文章由 motherlau 於 08-6-29 23:52 發表
講真句,之前幾年可能有d問題,(我覺得差少少)因為轉左好多老師,但現在看來已經上了軌道,基本上大部份家長都好滿意,而且到新校舍後,必定有光輝的一頁.還有華德的家長也為學校而附出很多,常常回校做義工,他們對學校的投 ...

多謝你的意見!我對華德PM加深了認識。:loveliness:

原文章由 悠悠mama 於 08-6-30 10:49 發表
到現時為止, 唯一擔心係我住將軍澳區, 九月份開學我要每朝六點前起湊囡囡返學, 應該會辛苦. 真係有d怕怕..

我報了校車, 下午校大約在 11:30左右由將軍澳開走.
Regards,
Uncle-DOS
親子升學專欄作家, 升學教育顧問
Uncle-DOS 《升小攻略》專欄

原文章由 鳳梨 於 08-6-30 10:57 發表

Yes, you cannot 食魚蛋 when you are out of the school in your uniforms. And you cannot misbehave (such as swearing, hitting people, playing games in game stalls, etc.) as well when you are in Bishop Walsh uniforms. If you are spotted by prefects, teachers or ho, ho, ho, unfortunately, the headmaster, doing those things, you will be in grave troubles ... The rationale is that you should not be educated inside the school walls only, you should be educated as a person in real life as well. At least that was what it was when I studied years ago... It sounds like it is still true.

原文章由 loey 於 08-6-29 17:37 發表

I do not doubt that pm. has the same educational philosophy as am. But it sounds like you can choose, is that right?

The school has no tuck shops.
We were caught eating in the street because headmasters were trying to educate to become ladies and gentlemen and it was also a kind of good manner training.  (by the standard of 20 years ago, to be honest, eating on the street was not very clean). We were not allowed to chew gums too. There were many interesting things back then that we could talk and laugh about now. Up till now, I still tell myself not to eat on the street.   
原文章由 鳳梨 於 08-6-30 10:57 發表

[ 本文章最後由 HangHangOliver 於 08-7-1 16:08 編輯 ]

pm呀

原文章由 loey 於 08-6-29 21:54 發表
:loveliness: 你目前是小朋友讀am & pm??

解釋得好長盡!thanks~
恭喜你仔仔進步不少,今年要呈分試播,
希望你仔仔出年能派到理想中學!

原文章由 motherlau 於 08-6-29 23:52 發表
講真句,之前幾年可能有d問題,(我覺得差少少)因為轉左好多老師,但現在看來已經上了軌道,基本上大部份家長都好滿意,而且到新校舍後,必定有光輝的一頁.還有華德的家長也為學校而附出很多,常常回校做義工,他們對學校的投 ...
‹ 上一主題|下一主題