用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日冇得去統一派位中心,又要等明天,唉! ...
go

今日冇得去統一派位中心,又要等明天,唉!

小一入學統籌辦法 特別佈告

由於紅色/黑色暴雨警告現正生效,各小一入學統一派位中心今天不會開放。

家長可於明天,即六月八日(星期日),到原定的統一派位中心領取小一註冊證。

所有未能於明天到統一派位中心領取小一註冊證的家長,仍可於
                        六月十日 (星期二)下午二時至六時
                        六月十一日 (星期三)上午九時至下午一時
到香港灣仔皇后大道東269號呂祺教育服務中心學位分配組領取小一註冊證

請各家長、統一派位中心工作人員留意上述公布,以作適當的安排。

等,等,等,

It's so frustrating!

個通告已經收返喇
電視的教育署通告都係話上午無, 無提到下午唔開門

原文章由 gwan 於 08-6-7 11:13 發表
It's so frustrating!

點解教統局唔可以比人上網check ka. 仲咁古老要去centre入左個application no. 加出世紙no. 加出生年月日ok 啦.

真係激死

其實如上網可看到就方便得多啦﹗

原文章由 ianmami 於 08-6-7 11:29 發表

點解教統局唔可以比人上網check ka. 仲咁古老要去centre入左個application no. 加出世紙no. 加出生年月日ok 啦.

真係激死

係啦. 應該放上網就可以方便到大家

係咪要考我耐性呀

都唔知係咩年代,仲要咁古代,笑死人

剛剛問過教育局,已經確認派位中心今天全日不開,真系急煞人。

I think they should re-open the centres 2 hrs after the rainstorm signals off, or they should at least have a website releasing the results using the students reference no., this govt is so incompetent!

原文章由 顛士 於 08-6-7 12:36 發表
都唔知係咩年代,仲要咁古代,笑死人

I totally agree, why not we can check the result on the
website

我已經折騰了多日, 我希望明天能有個了結。

明天一早起床, 準備定同幾千人迫。

緊張到人都癡