用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 6月7日放榜一問 ^,^
go

6月7日放榜一問 ^,^ [複製鏈接]

67放榜了, 心情十分緊張, 因為第一次, 有好多問題唔識, 大家可否幫幫忙呢?

1) 請問個Profile是不是現在已經要做定呢?
2) 放榜當日, 如派不到心儀小學, 是否要即時到我之前揀選的學校取表, 表格是不是有限額呢?
3) 通常會幾時面試呢?
4) 如果已經派到心儀學校, 要在6月10日或11日到該校報名, 可否由代我去辦理呢?因為我未必請到假?

唔好意思, 我太多問題了, thanks.
   0    0    0    0
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結。

相信大家的心情都很緊張, 但做了最好的準備就可放心了.希望得唔得都平常心處之,最好安排好跟阿仔阿女玩番餐, 因為成功失敗都唔係小朋友嘅責任,佢地亦無家長咁想入或者唔想入邊間學校...

1)Profile只係有好過無,方便學校拣人. 如果有心叩門個幾間,現在仲有幾日就做咗先. 有些學校亦可現在先送去, 打個電話去校務處問問啦.
2) 表格唔係間間要,最好先問問
3)面試有d要有d唔使, 快者即交表即見,慢者等到7月
4)去年好似有張委託信,可由親友代去. 詳情可問派位中心老師.派咗間好學校就點都去睇吓啦!

原文章由 *momo 於 08-5-30 10:14 發表

6月7日放榜了, 心情十分緊張, 因為第一次, 有好多問題唔識, 大家可否幫幫忙呢?
)

1) 請問個Profile是不是現在已經要做定呢?
2) 放榜當日, 如派不到心儀小學, 是否要即時到我之前揀選的學校取表, 表格是不是有限額呢 ...
‹ 上一主題|下一主題