用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 學校對出荒廢草地 - 滋生蚊蟲
go

學校對出荒廢草地 - 滋生蚊蟲 [複製鏈接]

醒目開學勳章

如題, 究景有沒有家長向學校或環境衛生署投訴?  
荒廢了幾年, 滋生蚊蟲, 影響衛生。
   0    0    0    0

原文章由 wawaliluk 於 08-5-28 23:33 發表

好似最近拍板外判做停車塲-

http://hk.myblog.yahoo.com/eric82098881/article?mid=129&prev=110&next=124

唔知點樣反對呢????

原文章由 patee 於 08-5-29 23:29 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/eric82098881/article?mid=129&prev=110&next=124

唔知點樣反對呢????

唔係嘛 ... 咁攪笑起停車場 , 不如起個街市好過啦 ~
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 wawaliluk 於 08-5-28 23:33 發表

我聽過有家長打返去投訴 , 但咁耐以嚟唔多覺佢有陏過 ..... 早排爆流感 , 近期爆手足口 , 遲d唔知會唔會爆白紋E呢 ?
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

昨天問過張議員, 佢話停車場已經否決左, 下年兩地會起體育館同社區中心.

原文章由 家熹媽咪 於 08-5-30 00:22 發表

我聽過有家長打返去投訴 , 但咁耐以嚟唔多覺佢有陏過 ..... 早排爆流感 , 近期爆手足口 , 遲d唔知會唔會爆白紋E呢 ?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

醒目開學勳章

甘仲有成年, 可否放除草粉, 先除晒d草?

醒目開學勳章

是否向張議員提意, 搵佢跟進?
p.s. 唔該提供張議員全名, 李宗德是否所屬選區?

醒目開學勳章

都唔知邊個甘好諗頭, 隔離有小學及中學, 做停車場的話, 唔少重型車經過, 莫講話嘈音, 簡直危害小朋友安全, 大家要記住邊個官員甘好意見

原文章由 patee 於 08-5-29 23:29 發表

唔知點樣反對呢????

我驚被人罵我幫佢宣傳呀.  我pm你啦.  其實上面有媽媽post左佢個blog架.

原文章由 wawaliluk 於 08-5-30 15:00 發表
是否向張議員提意, 搵佢跟進?
p.s. 唔該提供張議員全名, 李宗德是否所屬選區?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

係地政署

原文章由 wawaliluk 於 08-5-30 16:48 發表
都唔知邊個甘好諗頭, 隔離有小學及中學, 做停車場的話, 唔少重型車經過, 莫講話嘈音, 簡直危害小朋友安全, 大家要記住邊個官員甘好意見

醒目開學勳章

今天與張議員聯絡, 要求跟進荒廢草地, 提意食環處噴滅草粉, 不過唔知要等幾耐呢?

原文章由 wawaliluk 於 08-6-3 16:31 發表
今天與張議員聯絡, 要求跟進荒廢草地, 提意食環處噴滅草粉, 不過唔知要等幾耐呢?

不如批俾李宗德做中學部啦

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

原文章由 WW 於 08-6-10 12:32 發表

不如批俾李宗德做中學部啦

Agree!!!

會0吾會細左D呢?????

醒目開學勳章

起多幾層就得囉!

原文章由 moondream3003 於 08-6-10 23:40 發表
會0吾會細左D呢?????

醒目開學勳章

昨天, 仔仔比蚊叮得雙耳紅腫, 臉、手腳多處蚊"賴" , 他說自己似隻馬騮。

今天再加多十幾處蚊"賴", 見他又"肯"又腫, 點解o甘多年嚟學校對出的雜草, 無人跟進, 既滋生蚊蟲, 又影響衛生。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節
‹ 上一主題|下一主題