用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

開放教室 [複製鏈接]

我琴日去唔倒觀課, 又好想知道小朋友上堂既實際情況。

有邊個去左呢?  可否分享一吓?
   0    0    0    0

入曬camp 好靜.
我都無去觀課,不過聽內子講上堂時小朋友好積極答問題. 佢話數學堂最震撼,人人舉手搶答. 中文堂男仔比較坐唔定同唔專心.不過老師問時又識答. 老師課堂控制得很好.一兩句就撥亂反正.
仲有老師話1A 班超級乖.

非常滿意

你去唔到觀課有些可惜啊!因下一次要等到G4了。

雖然你大仔與我仔仔不同班,但科目老師是相同的。我觀課的兩堂是GT英文和普通話,上堂的秩序比想像中好,不過覺得時間有點緊迫,教學內容有點快。小朋友很開心,很主動答問題,整體滿意。

原文章由 中天英 於 08-5-24 02:12 發表
我琴日去唔倒觀課, 又好想知道小朋友上堂既實際情況。

有邊個去左呢?  可否分享一吓?

Hi, AFSL,

係呀, 去唔倒觀課好可借, 所以想响呢度收吓料嘍。

我都可收到大仔果班一個家長既email, 話去完觀課, 就更加肯定邏擇優才係岩既, 因為佢响堂上, 親眼見到D教師好有創意, 有耐心, 仲好愛錫D小朋友潻( 大意如比 )。

唔洗等到G4, 我出年就再有机會觀課啦, 事关我仲有細仔嘛。

原文章由 AFSL2007 於 08-5-27 22:13 發表
你去唔到觀課有些可惜啊!因下一次要等到G4了。

雖然你大仔與我仔仔不同班,但科目老師是相同的。我觀課的兩堂是GT英文和普通話,上堂的秩序比想像中好,不過覺得時間有點緊迫,教學內容有點快。小朋友很開心,很主動答問題,整體 ...

可惜到不得了. 我仲以為下年仲有...

校長話唔需要每年觀課,因上堂情况大致相同,但觀課始終會影响老師和學生上堂,所以下次會是高小才作安排。

雖然我好想可以每年觀課,因老師與學生的組合不同,但也明白會加重學校行政和老師壓力。

原文章由 ngkf 於 08-5-29 22:55 發表
可惜到不得了. 我仲以為下年仲有...
‹ 上一主題|下一主題