用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒幼稚園升K3書薄費
go

聖羅撒幼稚園升K3書薄費 [複製鏈接]

小囡今年K2, 9月份升K3.
今日收到通告,學費微加不過HK$200 -合理,

K3上學期書薄雜費HK$1219,不包括8本聖經故事書, - 不明白點解咁多.

K2上下學期書薄雜費是HK1315(645+670).包括8本聖經故事書

如果你是:

聖羅撒幼稚園校長或老師:
通告關於K3上學期書薄費一項有否出錯,如果沒有請說明一下.
中小學書薄 出版社今年加20%-30%.

現在有小朋友是聖羅撒幼稚園K3家長
K3每學期書薄雜費是否都是差不多. 如果是, 恕我大驚小怪.
對不起,煩擾大家.

聖羅撒幼稚園K2家長
大家有意見嗎?

[ 本文章最後由 miss_sandy 於 08-5-28 21:03 編輯 ]
   0    0    0    0

王國長老

上教育適目用書表睇睇,你間幼稚園D教科書幾錢咪知囉
我知有間出版社幼稚園一本要六十幾元,睇到眼都突
原文章由 miss_sandy 於 08-5-23 15:14 發表
小囡今年K2, 9月份升K3.
今日收到通告,學費微加不過HK$200 -合理,

K3上學期書薄雜費HK$1219,不包括8本聖經故事書, - 不明白點解咁多.

K2上下學期書薄雜費是HK1315(645+670).包括8本聖經故事書

如果你是:

聖羅撒 ...
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

可否提供website, 在yahoo search 教育適目用書表, 找不到.

提出這問題,因為K2除了一本數學習作用出面出版社書外,其他都是學校自製學材.

原文章由 doryee 於 08-5-23 16:55 發表
上教育適目用書表睇睇,你間幼稚園D教科書幾錢咪知囉
我知有間出版社幼稚園一本要六十幾元,睇到眼都突

王國長老

我要SAT返公司部電腦先搵得返條LINK
但如自編又真係貴左D
原文章由 miss_sandy 於 08-5-23 17:26 發表
可否提供website, 在yahoo search 教育適目用書表, 找不到.

提出這問題,因為K2除了一本數學習作用出面出版社書外,其他都是學校自製學材.
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

有無現在是聖羅撒幼稚園K3的家長提供資料參考!!

doryee,

多謝,等你的回覆

原文章由 doryee 於 08-5-23 18:41 發表
我要SAT返公司部電腦先搵得返條LINK
但如自編又真係貴左D

我個囡都係聖羅撒K2,見到張通告我都打個突,多左成陪

[ 本文章最後由 blueeye 於 08-5-26 11:23 編輯 ]

hi我是k1學生的家長,收到通 告,上學期書簿什費$1105,好貴!上年好像$580.會唔會轉課本.

[ 本文章最後由 宇晴軒 於 08-5-28 22:29 編輯 ]

K1上個學期書簿什費都要過千????
我個大囡讀官小二.2學期嘅書簿費不過HK$2500,轉課本都唔洗甘多呀,當佢每HK$80 x 5 都係HK400
當年K1書簿費大約hk$500, 大概4本簿自製學材.

聖羅撒幼稚園是non-profit-making school
原文章由 宇晴軒 於 08-5-28 22:15 發表
hi我是k1學生的家長,收到通 告,上學期書簿什費$1105,好貴!上年好像$580.會唔會轉課本.

[ 本文章最後由 blueeye 於 08-5-30 21:56 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題