用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

各位同學:
現在開始倒數--------6
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

唔知個書包&雜物係咪星期五派俾我地呢?我連白色運動鞋都未買!

原帖由 kcpak 於 08-8-25 17:24 發表
各位同學:
現在開始倒數--------6

hi kcpak::::sara 11
我電腦壤左,返工有空才可以上網,現在先可以傾下,返學有咩準備,黑/白鞋有啦,外套呢,星期五要返工,要趕時間,可能坐一陣就要走,返工

Hi 潁蕎媽媽,
星期五家長會之後我都要趕返工呀! 不過我應該會聽完,如果你要早走,聽漏既野我地話番俾你知啦!
至於白鞋,我尋日問過學校,佢話如果小朋友著開既白波鞋有小小顏包綑邊都OK, 不過下次再買新既時候就要買全白。所以我諗住俾呀女著番而家對波鞋返學。

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-8-26 17:33 發表
hi kcpak::::sara 11
我電腦壤左,返工有空才可以上網,現在先可以傾下,返學有咩準備,黑/白鞋有啦,外套呢,星期五要返工,要趕時間,可能坐一陣就要走,返工 ...

原帖由 sara11 於 08-8-27 11:00 發表
Hi 潁蕎媽媽,
星期五家長會之後我都要趕返工呀! 不過我應該會聽完,如果你要早走,聽漏既野我地話番俾你知啦!
至於白鞋,我尋日問過學校,佢話如果小朋友著開既白波鞋有小小顏包綑邊都OK, 不過下次再買新既時候就要 ...

今日唔記得返學.....仲以為星期六~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

Hi kcpak,
估唔到你仲大頭蝦過我 ! 我仲擔心唔知係咪小朋友唔舒服你要留響屋企照顧佢地添。
其實今日主要係講學校既教學理念,仲有老師講下課程、校服等雜事。聽就聽左好耐,不過唔知點講番你知,不如你諗到咩就問下我,睇下今日有無講過,我答唔答到你!
今日都介紹左班主任,兩位都好nice! 我好滿意呀! 最後入左佢地課室,見到佢地個新書包,側邊放左佢地張相。我見到蕎蕎&永旋張相都好靚呀!家家張相成個黑炭頭!
幼B 班有二十九人,好似有五個男孩子,全部男孩子都係第一組,所以大家星期一都會見!今日派左派張家長須知,不如我email 俾你啦!你得閒就 俾我!

原帖由 kcpak 於 08-8-29 13:28 發表

今日唔記得返學.....仲以為星期六~~

原帖由 sara11 於 08-8-29 14:17 發表
Hi kcpak,
估唔到你仲大頭蝦過我 ! 我仲擔心唔知係咪小朋友唔舒服你要留響屋企照顧佢地添。 mouth:" />
其實今日主要係講學校既教學理念,仲有老師講下課程、校服等雜事。聽就聽左好耐,不過唔知點講番你知,不如你 ...

謝謝你呀sara~~
bk唔知攪咩,我一入教育網就自動同我登出,激c~要我幾經辛苦先可以post

聽日就開學啦~~~我好緊張呀)))))

好期待明天開學呀, 雖然我唔會同亞囡一同去,但我都好緊張。

pyma

hi kcpak,
今日要準時返工,湊唔到家家返學,唔知佢肯唔肯自已入學校呢? 璇璇點呀?有無喊呀?

原帖由 kcpak 於 08-8-31 14:29 發表
聽日就開學啦~~~我好緊張呀)))))

原帖由 sara11 於 08-9-3 09:33 發表
hi kcpak,
今日要準時返工,湊唔到家家返學,唔知佢肯唔肯自已入學校呢?mouth:" /> 璇璇點呀?有無喊呀?

sara:
大家都可以放下心頭大石啦~佢3個都無喊...璇璇反而放左學先扭計,話要返學喎..

annie:
唔該晒你呀~13號你會唔會去慶祝會,到時還返比你~
本來放學我想比姐姐還比你,但我見佢咩住妹妹又拖住家姐,唔想麻煩佢~我日日都同蕎蕎88,但佢都好似唔認得我既

hi kcpak,
呢幾日都係daddy 幫手湊番學放學,聽佢講家家星期五好似轉左位喎,你知唔知係咪呀?下星期就開始搭校車,我諗家家自已上車會喊,而且坐咁耐真係有D擔心!
已經決定左下個月改搭媬姆車,唉到時又要佢適應過,早知唔聽我老公講,一早報名搭媬姆車咪無咁麻煩囉!

原帖由 kcpak 於 08-9-5 17:14 發表

sara:
大家都可以放下心頭大石啦~佢3個都無喊...璇璇反而放左學先扭計,話要返學喎..

原帖由 sara11 於 08-9-6 09:30 發表
hi kcpak,
呢幾日都係daddy 幫手湊番學放學,聽佢講家家星期五好似轉左位喎,你知唔知係咪呀?下星期就開始搭校車,我諗家家自已上車會喊,而且坐咁耐真係有D擔心!mouth:" />
已經決定左下個月改搭媬姆車,唉到時又要佢適應過,早 ...

sara:
家家係掉左位呀,,佢坐係我地陪課時偉偉個張台呢~~唔知你明唔明
今日璇璇上保姆車時都想喊咁樣,攪到我好唔捨得.....不過保姆車真係時間好好多,我8點3上車-12點4就落車了~唔駛佢遊車河....你下個月好轉搭啦

Hi kcpak,
家家佢話係同偉偉一齊坐喎! 咁璇璇&蕎蕎係咪坐番之前張table?今日第一日搭校車,又話係大車(諗住無咁焗), 點知架車仲細過媬姆車,一黎到就要趕上車,連呀女有無喊都睇唔到。我confirm左下個月一定轉媬姆車啦,8:25am上車,12:30noon落車,到時無駛咁遲返屋企!

原帖由 kcpak 於 08-9-8 09:43 發表

sara:
家家係掉左位呀,,佢坐係我地陪課時偉偉個張台呢~~唔知你明唔明mouth:" />
今日璇璇上保姆車時都想喊咁樣,攪到我好唔捨得.....不過保姆車真係時間好好多,我8點3上車-12點4就落車了~唔駛佢遊車河....你下個月好 ...

Hi kcpak,

家家搭校車第一日1:20pm先返到屋企樓下! 餓到佢死死下...!
我咪同校車付責人講可唔可以早少少,或者安排佢食塊餅,點知佢態度好差,仲話尾站好難控制!越講我越激氣,我咪話佢之前報名時答應既野(乘車時間&一定係旅遊巴)一D都做唔到,態度又差,最後佢答應退款俾我。
好彩媬姆車個叔叔好幫手,第二日就安排到俾我搭!而且個叔叔好nice, 家家都好鐘意佢!而家總算settle 左,唔駛日日都擔心會餓親呀女!

原帖由 sara11 於 08-9-8 11:52 發表
Hi kcpak,
家家佢話係同偉偉一齊坐喎! 咁璇璇&蕎蕎係咪坐番之前張table?今日第一日搭校車,又話係大車(諗住無咁焗), 點知架車仲細過媬姆車,一黎到就要趕上車,連呀女有無喊都睇唔到。我confirm左下個月一定轉媬姆車啦,8:2 ...

原帖由 sara11 於 08-9-10 14:14 發表
Hi kcpak,

家家搭校車第一日1:20pm先返到屋企樓下! 餓到佢死死下...!
我咪同校車付責人講可唔可以早少少,或者安排佢食塊餅,點知佢態度好差,仲話尾站好難控制!越講我越激氣,我咪話佢之前報名時答應既野(乘車時間& ...

sara:
佢有無攪錯呀....小朋友唔餓得架麻,佢都唔體諒下,仲態度差,叫佢返屋企抖啦~
璇姐架保姆車兩位太太都好好笑容,又教佢地叫人早晨,真係好好~
好彩佢肯退錢比你,又幸好保姆車仲有位....你比我仲晏上車呀~我8點3就要上車啦

祝大家中秋節快樂!.

hihi~
學校慶祝會個晚好熱鬧呀...不過天氣同樣好熱~
攪到我無心機玩,不過都玩晒d遊戲先走,都好開心~

你地傾左咁多,我而家先來,日日帶蕎蕎返學真係好熱,蕎蕎黑左好多,我只可以帶返學,真係好想接放學,因為可以入課室看她們坐的位置,仲有呀,今天帶蕎返學我見到唔知係校車定媬姆車,她們真係好小心帶每一位小朋友下車,高班同低班啲小朋友好叻自己下車,有三位大人一個接一個帶到校門前,而幼兒班的小朋友還坐在車子等大人續個續個帶下車去到校門前,你們放心啦!佢地做得好好,你們可以將車牌告知我等我留意下。
‹ 上一主題|下一主題