用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會

Hi kcpak & 潁蕎媽媽,
終於都忙完呀仔考試,真係好勞氣!不過唔記得左book 左七月頭去旅行,所以要遲下先約到你地(七月中啦), 唔好意思!
尋日仲去左學校交相&學卷,你地攪掂未?

原文章由 kcpak 於 08-5-30 16:53 發表

你唔提我我真係唔記得去影相...

smarley

我囡囡就升K2C,

係呢, 你唸左揀邊D小學未? 會否直上聖母小學? 你又知唔知今屇D K3同學派去咩小學呀?   
原文章由 samrley 於 08-6-18 15:33 發表
各位聖母家長:
你地好呀, 我囡囡現讀K.2C班, 今年9月就升K.3啦, 唔知有無同班同學仔家長係道呢?

回覆 #22 worry 的文章

hi worry,

我唔會報返聖母小學, 因為我地唔係住係呢區, 小學我會比個女讀返我地個區d小學, 所以我無留意今年k.3升邊間小學喎.

點解升k.2d小朋友咁快知道升邊班, 但係升k.3要8月30日先知喎.
我叫曉琳豬豬 :oops: 16OCT2003係聯合出世.

原文章由 sara11 於 08-6-19 09:52 發表
Hi kcpak & 潁蕎媽媽,
終於都忙完呀仔考試,真係好勞氣!不過唔記得左book 左七月頭去旅行,所以要遲下先約到你地(七月中啦), 唔好意思!
尋日仲去左學校交相&學卷,你地攪掂未?

...

SARA:
玩得開心d啦~唔駛掛住我地架,,記得買手信就得架啦~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

samrley

咁你住邊區嫁? 專登過來讀? 咩呢間幼稚園真係咁好?

我SAT開完家長會, 我先知完來唔係直上嫁, 我原本以為讀開C班就3年都係C班, 所以係我搞錯左咋, 佢地話上新一級, D同學都會唔同左, 大約只有6個同學可以同番一班喎, 等佢地可以認識多D小朋友, 咁都啱既, 等佢地易D適應環境
原文章由 samrley 於 08-6-20 15:26 發表
hi worry,

我唔會報返聖母小學, 因為我地唔係住係呢區, 小學我會比個女讀返我地個區d小學, 所以我無留意今年k.3升邊間小學喎.

點解升k.2d小朋友咁快知道升邊班, 但係升k.3要8月30日先知喎. ...

原文章由 worry 於 08-6-23 10:21 發表
samrley

咁你住邊區嫁? 專登過來讀? 咩呢間幼稚園真係咁好?

我SAT開完家長會, 我先知完來唔係直上嫁, 我原本以為讀開C班就3年都係C班, 所以係我搞錯左咋, 佢地話上新一級, D同學都會唔同左, 大約只有6個同學可以同番一班喎, ...

我住係油塘, 我個囡放左學會去"女麻女麻"道(黃大仙竹園), 到我放工會返去帶佢返屋企. 所以當時搵幼稚園就搵黃大仙區囉.

嘩! 咁你味好辛苦囉, 每日放工都要帶囡囡同佢d校服書包返屋企, 日復日, 不是很累, 我就直接放囡囡係婆婆到住, 放假先接佢番屋企
原文章由 samrley 於 08-6-24 15:48 發表

我住係油塘, 我個囡放左學會去"女麻女麻"道(黃大仙竹園), 到我放工會返去帶佢返屋企. 所以當時搵幼稚園就搵黃大仙區囉.

sara 11:
等你回來

各位媽咪

近來忙到 ,而加得閒些, 上來問候下大家.
自上次買校服回家後, 亞女成日都話要著佢返學 (佢而家返緊幼兒園, 只穿運動套裝), 同佢講話遲些返新學校先著,佢又好似明,但又成日問幾時返,我而家唯有收埋套校服,唔比佢見,等佢見唔到,問少d,

pyma

Hi 潁蕎媽媽
我番左黎啦! 個trip 玩得好開心 !不過家家就曬到成個賓妹咁

家家由今個星期開始就停左返學前班,我諗佢實煩死麻麻!

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-6-29 20:41 發表
sara 11:
等你回來

回覆 #27 worry 的文章

係就辛苦D, 不過我同個囡D感情就會好D羅.
依家開始放暑假, 所以係奶奶道訓, 屋企無佢係道就好唔習慣, 仲成日都好掛住佢.

SAMRLEY

咁奇既, 反而放假就會係奶奶到訓? 我初時仲唸住你奶奶個到無地方比囡囡訓, 如果係咁, 不如好似我咁, 放假先帶佢番屋企, 咁大人同細唔都舒服D啊!

係呢, K2學校有無搞小蜜蜂嫁? 我想比囡囡JOIN?
原文章由 samrley 於 08-7-8 13:53 發表
係就辛苦D, 不過我同個囡D感情就會好D羅.
依家開始放暑假, 所以係奶奶道訓, 屋企無佢係道就好唔習慣, 仲成日都好掛住佢.

放假我都想佢係屋企訓, 不過因為屋企無人, 我地都返晒工, 無人睇佢. 過多2-3個月會請工人, 到時就唔次煩啦.

我無參加學校d活動, 所以無留意有無搞小蜜蜂

原文章由 worry 於 08-7-8 17:39 發表
SAMRLEY

咁奇既, 反而放假就會係奶奶到訓? 我初時仲唸住你奶奶個到無地方比囡囡訓, 如果係咁, 不如好似我咁, 放假先帶佢番屋企, 咁大人同細唔都舒服D啊!

係呢, K2學校有無搞小蜜蜂嫁? 我想比囡囡JOIN? ...

hi sara 11:
你回;來啦!,係呀放假啦,潁蕎都係返到十七號,佢日日都會在家等到九月,都幾悶我又返工,只好放假帶她出街玩,你地幾時再出來玩一玩。

原文章由 pyma 於 08-7-5 11:45 發表
各位媽咪

近來忙到 ,而加得閒些, 上來問候下大家.
自上次買校服回家後, 亞女成日都話要著佢返學 (佢而家返緊幼兒園, 只穿運動套裝), 同佢講話遲些返新學校先著,佢又好似明,但又成日問幾時返,我而家唯有收埋套 ...

Hi Puma,

我都係住黃大仙, 我想問你個女係讀邊間幼兒園.

kk814,

你好呀, 其實我唔係住黃大仙架, 不過, 我囡讀既幼兒園係黃大仙都有分校。

pyma

kk814,

please check pm

pyma

29號見..............

Hi 各位,
你地收唔收到校車通知會幾點上車?

原帖由 sara11 於 08-8-25 10:39 發表
Hi 各位,
你地收唔收到校車通知會幾點上車?

sara11:
我未呀,,我join保姆車...我聽日會打個電話比佢先~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人