用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣 (對衡道) FUNFUL Kindergarten
樓主: lizlsman
go

方方樂趣 (對衡道) FUNFUL Kindergarten

醒目開學勳章

原文章由 samuelkkm 於 08-8-11 20:14 發表
我仔仔讀(n1 PM), my wife and I have the same feelings of the above parent's comment. But I think I will try  1 month( at least), and 有學卷 和無學卷 好似無分別, so i will prepare to search another K1  ...

我已今日返完方方, 之後去註冊了另一間幼稚園, 真係好好彩, 咁o岩佢有一個位, 學費貴方方少少, 但真係環境, 師資都差好遠, 我interview連註冊都今日做, 一個認真既interview, 見埋校長, 比我感覺好唔同, 今日佢地仲未開學, 已見倒佢地學校好多位老師, 穿casual wear, o係學校, 各個都忙, 有自己罔位, 最令我喜出望外, 係佢地既外籍教師, 我見倒既都係金頭髮, 而其他老師(指唔係鬼o個d), 講既英語都好勁, native english, 連receptionist英文都係好勁, 間學校比我好大信心, 個個老師都係醒醒目目, 我唔係唔喜歡indian, 但方方間學校實在令我覺得太嚇人, 全無system, d老師個個披頭散髮, 比我感覺好唔知點咁, 太唔整潔啦..........

我join左呢間既普英班, 真係不幸中之十分大幸, 之前呢間普英班滿晒, 所以搵第二間, 而家join倒, 十分開心....

講真, 方方收既學費真係唔平, but佢地比d咁既配套小朋友, 實在太過份........

希望你趕快搵倒一間好學校啦, 有得wait都排住先呀..............

我對方方呢間學校, 真係不討不快.......

[ 本文章最後由 kc_01k 於 08-8-11 23:20 編輯 ]

唉, 我睇到你地既回應, 我真係覺得好煩惱, 唔知點算, 我個仔尋日放學之後, 有少少發燒, 我真係好唔開心...

我唔係好有錢, 但係我都好願意攞$4800+車費$780一個月出黎俾個仔讀書, 但係間學校咁, 真係一d都唔worth...

但係個仔又係度適應緊間學校...

唉, 好煩...

BAPE,
你的仔,報左邊間?