用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 [複製鏈接]

rplyan, EalinAiolia,

我星期五都見到個美勞袋,不過佢寫住另一個開學日交回,
咁我係咪可以宣按K1時再用呢???唔理住喇,EalinAiolia
都話唔好買住,我都唔買,真係要再買才買LU。

希望05, rplyan, EalinAiolia,

講開又講,個美勞袋都係冇左個拉鏈頭。

希望05,rplyan,

呵呵....軒軒同旻旻可能在學校係好朋友真係有可能,
軒軒回家講同小朋友玩,個個都係女仔名,佢鐘意
同女仔玩多,講得最多係周綺晴同周以樂。

講開又係,佢地班唔係好多女仔,我記得除了以上兩個女仔,
中有個印度藉妹妹同一個短頭髮小妹妹,跟住就冇乜印象LU。

又會咁岩,妳同rplyan女女個名同音,個名好好聽。我個名
就...

all mami

我打左去學校到問啦~星期五派回家的美勞袋可以留番k1再用,所以老師都叫可以唔駛再買.

626mama

軒軒提起o個個周以樂我都識架~佢好靚女架.

rplyan,

我之前想用個"熙"字,最後師傅唔夾沒有機會用。

我識2005年出世的小朋友,連我囝囝,都有三個名同音唔同字。

昊藍媽媽同我都有成日係BK傾計,未開學已經識,不過出年佢轉第二間學校LU。

原文章由 rplyan 於 08-6-16 11:17 AM 發表
626mama,

我也喜歡"卓軒"多, 因我私底下鍾意"卓"字, 當日我懷孕時想BB名中間用"卓"字, 但最後師父說不太適合.  我有時候和囡囡傾學校生活時, 她也有提同學仔名(如:Fiza, Reix, 卓軒和昊藍等), 她講起都很開心, 看 ...

希望05 ,

我星日交返左學校,咁佢地係咪會幫我帶到K1???
妳地有冇交返個"美勞袋"反學校呀?

軒軒都係咁同我講,周以樂好靚女。原來妳識佢嫁。世界真細小。

原文章由 希望05 於 08-6-16 01:19 PM 發表
all mami

我打左去學校到問啦~星期五派回家的美勞袋可以留番k1再用,所以老師都叫可以唔駛再買.

626mama

軒軒提起o個個周以樂我都識架~佢好靚女架. ...

希望05, 626mama

我個囡同周苡樂(Reix)好friend, 今日先手拖手入班房, 但我賓賓講她K1會出去九龍塘讀,  而個印藉妹妹就叫Fiza,

大旻

我個囡同周苡樂(Reix)好friend, 今日先手拖手入班房, 但我賓賓講她K1會出去九龍塘讀,  而個印藉妹妹就叫Fiza,

大旻

希望05 ,

我今日交返左學校,咁佢地係咪會幫我帶到K1???

妳地有冇交返個"美勞袋"反學校呀?

軒軒都係咁同我講,周以樂好靚女。原來妳識佢嫁。世界真細小。

rplyan,

BK 今日好死,成日都話SEND唔出,有時出左都係咁講, BK攪咩,攪左咁耐都係咁。

原來同周苡樂(Reix)同昊藍都係出九龍塘讀書。
上次運動會,X卓南婆婆(唔知係唔係婆婆)佢好勁,佢識晒所有同學個名,同好多細節特徵,我都係聽佢講才知,印藉妹妹就叫
Fiza。

原文章由 rplyan 於 08-6-16 01:40 PM 發表

大旻

626mama,

我已交回美勞袋了, 學校將我早前張票$53.00交回給我更正, 他們說K1可用回舊袋不用再買, 算他們均真啦.

大旻

626mama,

我已交回美勞袋了, 學校將我早前張票$53.00交回給我更正, 他們說K1可用回舊袋不用再買, 算他們均真啦.

大旻

rplyan,

原來可以退回,EalinAiolia妳記得都要同學校講講呀。
退反$53.00買咩都好啦。唔洗買多個袋係屋企左住D地方。

我地唔知幾時編班呢。

原文章由 rplyan 於 08-6-16 01:54 PM 發表
626mama,

大旻

626mama,

人都癲send mail 一次死一次但bk出2次, 呀呀

626mama, EalinAiolia

你地小朋友K1係宏福邊, 我地依然在青怡, 肯定唔同班但我就冇收到任何編班通知.

你地小朋友K1係宏福邊, 我地依然在青怡, 肯定唔同班但我就冇收到任何編班通知.

rplyan,

我打左多野都冇左。 又冇心機再打過, 真係想打人。

原文章由 rplyan 於 08-6-16 02:11 PM 發表
626mama,
人都癲send mail 一次死一次但bk出2次, 呀呀

rplyan,

我失憶發證發作添,希望05係咪K1都係留返係青怡,
如果係妳地有機會同班喎。

原文章由 rplyan 於 08-6-16 02:17 PM 發表

[ 本文章最後由 626mama 於 08-6-16 14:24 編輯 ]

佢地想點呢, I'm very tired.

原文章由 626mama 於 08-6-16 14:18 發表
rplyan,

佢地想點呢, I'm very tired.

原文章由 626mama 於 08-6-16 14:18 發表
rplyan,

626mama,rplyan

我已交美勞袋.
明年孝孝會繼續留在青怡依邊讀k1,希望可以同旻旻一班啦~

rplyan,

咁妳新生家長會係19日星期四對嗎,
我就18日星期三。唔知係好以上年咁,
到時派上學時間表同編邊班果張紙呢?
‹ 上一主題|下一主題