用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 各位前輩小一面試班邊間好D?小狀元/小博士/維思/learnin ...
go

各位前輩小一面試班邊間好D?小狀元/小博士/維思/learning key?

因間間都唔平..所以煩惱中...
其實想個小朋友有d心理準備,,practice 下, 因他是要 warm up 的....
thx for comment

NO COMMENT???????

小狀元 is OK.

回覆 #2 lulu128 的文章

你小朋友現在K2吧?唔使咁心急呀,呢個時候D面試班,學D常識野乍喎,學左個D又唔知係米面試會問,使錢使時間,小朋友又唔知學左mud,又無cert. 更唔可以大大聲同D小學講個小朋友上左成年面試班。老師唔好,你唔滿意,老師好,萬一阿仔/女被人問最鍾意邊樣課外活動,佢答左面試班,你就真係暈係度。
常識野不如自己教la,橫豎都大海撈針,唔知D小學問mud,D面試班都係靠估,漁翁撒網樣樣教D,可能幼稚園都教左添la。
我個人極力唔贊成讀面試班,如果一定要人讀我讀,慌執輸既,你大概九月時,D面試班開始用一對一面試形式上堂,你至搵間近屋企,時間岩既 (唔好<慕名>去D山長水遠,明明同自己上緊D興趣班時間撞哂既面試班) ,輕鬆D上三幾堂,等小朋友明白面試模式已夠。
總結:有時間讀D其他興趣班好過la。

正正就因為summer 冇mug 野好做, 而其他的興趣班都不能係1兩月學到野, 所以反正都要學野,,想搵d 黎緊實際d ge 野.....so 仲有冇其他比較的意見呢???/??thx