用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 阿仔番N1後.......
樓主: speedbox
go

阿仔番N1後....... [複製鏈接]

pls check pm!
我要全家去旅行呀!如果要PM就可能要遲D覆lar!

原文章由 ivy02 於 08-7-5 23:02 發表

蘋果媽咪, could u pls send me the info about the playgroup also?? thanx a lot!

蘋果媽咪,

可吾可以pm 埋我呀吾該! Thanks.

原文章由 kiwi_kiwi 於 08-7-8 16:30 發表
蘋果媽咪,

可吾可以pm 埋我呀吾該! Thanks.

蘋果媽咪,

我都想要呀! 我email係: [email protected]

Many thanks!!!

蘋果媽咪,

可吾可以pm 埋我呀吾該! Thanks

蘋果媽咪,
可不可以PM埋給我啊?多謝

can u pm to me too,thx

Please PM me also,  Many Thanks.

Could you PM me too. Thanks a lot!!

原文章由 fionsin 於 08-7-9 12:27 發表
Could you PM me too. Thanks a lot!!

蘋果媽咪,
Please PM playgroup info to me, thanks!!

蘋果

可唔可以pm俾我 playgroup info ..

check pm pls!

原文章由 samsam88 於 08-7-14 14:59 發表
蘋果

可唔可以pm俾我 playgroup info ..

可否都email比我呀! 謝謝!  [email protected]

原帖由 aylma 於 08-5-8 13:43 發表

返咗大半個月真係好短時間之wor, 真係需要時間去適應下.
但您話小朋友上課時周圍走, 坐唔定, 您之前有無同佢返過playgroup? 會唔會都係周圍走坐唔定呢? 如果之前係可以坐定定而加唔得, 可能係頑皮.或引起人的注意 ...

我個女細細個就番育嬰園.. 今年8月剛轉咗讀N1, 佢不知幾開心呀... 一啲都唔慘呀!! 佢冇上過任何PLAYGROUP或學前班... 番N1可以比小朋友早啲學習群體生活, 小朋友番學初時病就實會有ka la.. 唔好話n1咁細個ar.. 就連讀小學都會la!!

我都想知, 可以pm我details嗎?
萬分感謝~

原帖由 MuiPig 於 08-6-3 12:21 發表
蘋果媽咪,

你仔仔好叻, 唔知可唔可以講吓佢返邊間playgroup?

謝謝!

Would you pm me, thanks!

or email : [email protected]

我個女剛足2歲(8月28日) 9月1日就開始返n1, 其實之前佢都有上過下playgroup(幼稚園果d)一星期一次; 佢都係好慢熱同離群, 但可能我心目中覺得佢係幾醒既bb, 對佢要求高左, 在playgroup同昨天, 我都覺得佢表現唔到佢平時識既野, 又唔笑, 又唔social,又唔比反應老師, 我個心其實當時覺得佢表現唔到佢叻既一面好唔抵, 心只係諗點樣improve佢, 點樣令佢唔好輸比其他小朋友; 但我看完佢的video(我陪佢上堂時影低)我先發覺其實我個女真係驚, 又問下其他家長, 原來叻果d小朋友係大過佢成大半年; 我個心真係好痛, 原來我真係唔識做人 mami; 明天佢就自己上堂, 希望佢會好快適應啦, 睇住佢人仔細細要由我地帶佢行(好多時係我地抱佢)15 min.返學, 又熱, 真係幾辛苦, 最衰又無校車到門口, 唉, 唔知係唔係自己over estimate佢既能力, 之前我一直覺得做學校既細仔/女 好, 而家, 我覺得佢大d先比佢返會好d.....我好似好殘忍, 迫bb長大!

我個仔2歲半.8月開始返n1,佢返得好開心,返學好過系屋企.同埋真系有野學..而家佢系屋企都會唱老師教既歌.
我見佢既同學有啲系岡岡2歲既都系咁返..其實讀n1最好抱住比佢返去玩下,比佢同其他小朋友相處既心態會好點.同埋要慢慢比佢習慣....
哲哲寫真 哲哲私相集
‹ 上一主題|下一主題