用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 關於申請優才09年小一的問題
樓主: KnN
go

關於申請優才09年小一的問題 [複製鏈接]

請問有冇另外再做 portfolio 比學校呀?

原文章由 queensroad 於 08-6-28 23:48 發表
嗰份意向書我足足用了兩個小時填, 仲係滿兩張a4紙,自己見工都未咁認真.

醒目開學勳章

謝謝你, 芷鍛!!明日(即今早)就係面試的日子, 阿囡好乖, 九點半就上床瞓覺, 佢今朝仲話好想快啲到聽日, 因為有得去面試.  我哋會早啲到, 因為佢比較慢熱.

吉祥三寶

原文章由 芷鍛 於 08-6-20 15:06 發表
吉祥三寶:

我都祝你地成功!!

軍兄:
我想請教下,女童軍幾時有得報名?要考甄別試才可入擇嗎?

Hi, 吉祥三寶,

再祝令千金 ,

馬到功成      金榜提名

原文章由 吉祥三寶 於 08-6-29 01:23 發表
謝謝你, 芷鍛!!明日(即今早)就係面試的日子, 阿囡好乖, 九點半就上床瞓覺, 佢今朝仲話好想快啲到聽日, 因為有得去面試.  我哋會早啲到, 因為佢比較慢熱.

吉祥三寶

...

芷鍛,

記得看清楚報名日期,我上年以為可以開學後才交,點知已經太遲了。你也可以留意優才官方網站,家教會部份,有小童軍通告專欄。

原文章由 芷鍛 於 08-6-20 15:06 發表
吉祥三寶:

我都祝你地成功!!

軍兄:
我想請教下,女童軍幾時有得報名?要考甄別試才可入擇嗎?

AFSL2007

好彩你提一提,我會特別留意下.謝謝

原文章由 AFSL2007 於 08-7-1 00:06 發表
芷鍛,

記得看清楚報名日期,我上年以為可以開學後才交,點知已經太遲了。你也可以留意優才官方網站,家教會部份,有小童軍通告專欄。

我想問吓,GT的英文程度夠唔夠高呢?所謂活動教學又如何呢?

王國長老

原文章由 itbaby 於 08-7-17 12:19 發表
我想問吓,GT的英文程度夠唔夠高呢?所謂活動教學又如何呢?

程度高唔高...我會話都唔淺, 應該比一般小一深.

活動教學...好似5月四川地震, 老師都會同小朋友班裡面上網,一齊睇報導相片,一齊做心意咭. 之前老師都帶佢地出去睇一個深水(土步)舊區既畫展,等佢地了解下以前比較貧困既市民生活, 知道上一代係點樣捱過來. 一下子未諗到其他, 希望其他家長可以提點下.

以上係一年班既分享.
‹ 上一主題|下一主題