用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 關於申請優才09年小一的問題
樓主: KnN
go

關於申請優才09年小一的問題 [複製鏈接]

王國長老

原文章由 IYYY 於 08-5-11 00:41 發表
各位優才家長,

大家好, 我仔仔今年k2, 要報學校了
由舊年九月就開始入來這裏看各位家長的留言, 越看越愛優才, 每一位優才家長都很熱心, 我感覺和大家好像認識了很久一樣, 在各位的留言裏得到很多關於優才的資料, 發 ...

我都預祝你仔仔可以順利加入我地大家庭!

KnN,

你係唔係"茵茵"呀?  我認得勤勤.
我係維維媽, 記得我嗎?
記得好耐之前係0306果邊, 你地好少日日咁上黎chat, 而我自己又忙, 無時間上網, 都係最近一年才上返BK, 不過上親黎都只係睇小學資料, 其他媽咪好嗎?
我己報優才簡介會(第一場), 你呢? 睇下有無機會碰見?

edea,
謝謝你的祝褔, 但願如此

原文章由 edea 於 08-5-11 00:56 發表

我都預祝你仔仔可以順利加入我地大家庭!

回覆 #2 IYYY 的文章

HI, 真係好內無"見", 少左中環個落腳點後, 我地幾個全職c9都少左出黎玩喇.. 0306佢地都幾好, 好多都有第二個lu.
優才簡介會我地去第2場.
希望第時勤勤同維維做到同學仔喇~

[ 本文章最後由 KnN 於 08-5-11 09:44 編輯 ]

祝各位母親節快樂

原文章由 KnN 於 08-5-11 09:42 發表
HI, 真係好內無"見", 少左中環個落腳點後, 我地幾個全職c9都少左出黎玩喇.. 0306佢地都幾好, 好多都有第二個lu.
優才簡介會我地去第2場.
希望第時勤勤同維維做到同學仔喇~ ...

我都可能去第二場做分享bor, 如果係, 我帶埋澄澄, 等佢同勤勤玩. 澄澄一聽倒話有得同勤勤玩, 個表情開始係:

跟住就:

原文章由 中天英 於 08-5-10 01:03 發表
冇得揀   -    世上只有優才好  -   嘻嘻!!

我地唔可以咁樣講架,我地應該話:好學校有好多間,但能夠做到樣樣都咁平均,例如學生成績好,又能夠愉快學習,而口碑又咁好,相信暫時只有優才一間! (不過可能只係我地覺得 )

回覆 #45 KnN 的文章

你地一家咁多才多藝,優才收硬你個仔!

原文章由 KnN 於 08-5-11 09:42 發表
希望第時勤勤同維維做到同學仔喇~ ...

祝大家心想事成

簽名相中的小女孩是不是勤勤的妹妹? 好溫馨呀.....
我和維維爸都曾經有衝動生第二個, 但被維維的頑皮、好動性格嚇怕了

原文章由 IYYY 於 08-5-12 01:19 AM 發表
祝大家心想事成

簽名相中的小女孩是不是勤勤的妹妹? 好溫馨呀.....

係呀,我咪改左名做 knn,係一個k, 一個nn

原文章由 dabbycheung 於 08-5-11 21:12 發表
你地一家咁多才多藝,優才收硬你個仔!

KnN, 仲唔多謝陳校長?  (江湖傳聞話 Dabbycheung 就係陳校長.)

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-5-12 10:48 發表

KnN, 仲唔多謝陳校長?  (江湖傳聞話 Dabbycheung 就係陳校長.)

咦! 我同 dabbycheung 嘅交情都唔錯喎, 睇嚟我個仔直升上中學部一定冇問題喇  

原文章由 meimeilam 於 08-5-12 15:34 發表

咦! 我同 dabbycheung 嘅交情都唔錯喎, 睇嚟我個仔直升上中學部一定冇問題喇  

哈哈哈, 我以前同 Dabbycheung 住得好近, 都算半個鄰居, 所以我對阿仔能否升中學, 暫時唔太擔心.

原文章由 軍魁星 於 08-5-12 10:48 發表

咁都比你估到

dabby,

已經馬上更正左  -  世上只有媽媽好

原文章由 dabbycheung 於 08-5-11 21:09 發表

我地唔可以咁樣講架,我地應該話:好學校有好多間,但能夠做到樣樣都咁平均,例如學生成績好,又能夠愉快學習,而口碑又咁好,相信暫時只有優才一間! (不過可能只係我地覺得 ) ...

原文章由 dabbycheung 於 08-5-13 08:39 AM 發表

咁都比你估到

咁要上黎吹多幾句

原文章由 KnN 於 08-5-14 09:37 發表

咁要上黎吹多幾句

澄清下先, Dabbycheung 唔係陳校長, 佢係一位非常熱心的家長, 我當年優才同另一間傳統名校二選一既時候, Dabby講左我知好多關於優才既野, 因此對優才認識更深, 成為我地後來選擇優才的主要原因.  時至今日, 真係覺得好慶幸當日選了優才, 阿仔呢兩年來, 返學, 學習開心之餘, 各方面的進步都好大, 所以阿女已不作他選, 只報優才旺角校舍一間.

(當然, 如果Dabbycheung係陳校長就更好啦. 咁阿仔升中既問題............. )

原文章由 軍魁星 於 08-5-14 10:31 發表

澄清下先, Dabbycheung 唔係陳校長, 佢係一位非常熱心的家長, 我當年優才同另一間傳統名校二選一既時候, Dabby講左我知好多關於優才既野, 因此對優才認識更深, 成為我地後來選擇優才的主要原因.  時至今日, 真係 ...

你太客氣喇!其實相比起其他優才家長,我自問自愧不如!因為我好懶,所以我平時極少會返學校幫手。但有時見到學校通告,知道好多優才家長都經常會返學校做義工,例如:中天英負責午飯小組,有家長負責校車安排,家教會主席又經常舉辦各種唔同既活動,比學生同家長參加。軍兄你又成日返學校影相,另外,我仲知道有D家長,每星期都會返學校做小組導師......。所以相比起佢地,我一D都唔算熱心!

王國長老

今朝見到陳校長, 唔記得問佢係咪dabby

原文章由 edea 於 08-5-14 12:34 發表
今朝見到陳校長, 唔記得問佢係咪dabby

陳校長肯定係daddy!
‹ 上一主題|下一主題