用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無人聽過HARMONY ROAD 呢套教音樂的東西呢 ...
go

有無人聽過HARMONY ROAD 呢套教音樂的東西呢 [複製鏈接]

有無人聽過HARMONY ROAD 呢套音樂的野呢??

[ 本文章最後由 ianmami 於 08-4-25 09:32 編輯 ]
   0    0    0    0

yes.  It's a very good program and has a wide range of program for different age group.

原文章由 jumby2000 於 08-4-25 11:39 發表
yes.  It's a very good program and has a wide range of program for different age group.

jumby2000, 知唔知hk 有無地方有得學...

原文章由 ianmami 於 08-4-25 22:35 發表

jumby2000, 知唔知hk 有無地方有得學...

有無人知道多 d 資料???? 我有朋友講好似幾好, 我想我小朋友參加...

[ 本文章最後由 ianmami 於 08-4-28 11:09 編輯 ]

What is it about? I want to know more too.

原文章由 makusma 於 08-4-29 09:31 發表
What is it about? I want to know more too.

makusma, 我只知比18 個月大的小朋友開始學音樂同touch 鋼琴的keyboard. 仲可以提升小朋友聽力對學聽音好好ka.

因考樂理有一部份 要聽音同背返出黎. 我想知hk 有無人攪. 可以訓練下.

You can call Kenjimusik to ask for more.  I think they have new classes coming up.  

Tel:  23113926

Jumby

原文章由 ianmami 於 08-4-29 11:37 發表

makusma, 我只知比18 個月大的小朋友開始學音樂同touch 鋼琴的keyboard. 仲可以提升小朋友聽力對學聽音好好ka.

因考樂理有一部份 要聽音同背返出黎. 我想知hk 有無人攪. 可以訓練下. ...

原文章由 jumby2000 於 08-5-14 10:03 發表
You can call Kenjimusik to ask for more.  I think they have new classes coming up.  

Tel:  23113926

Jumby

Jumby2000, thank you very much!  唔知有無人想join 呢?????

原文章由 ianmami 於 08-5-14 10:19 發表

Jumby2000, thank you very much!  唔知有無人想join 呢?????

Hello ianmami

I called the center for the details.  The course sounds interesting.  They have 2 courses.  I plan to join the 18mnths - 1.5 years old.  How old is your kid?

Chris mom

我朋友個女 2歲
本身好活躍, 跳不停
適唔適合呢?

我個仔由2歲上到而家5歲,音樂底子打得很好,拍子,睇音和聽音完全無問題,最主要係個老師很用心教,她很會與小朋友相處, 我見個個去親都同佢好close,當左佢係best friend咁,她付出既時間同耐性很多,見佢連食飯時間都無, 小朋友考試佢重緊張過d小朋友, 很佩服

不過要注意,佢時間好full,想學都未必教

原文章由 心心 於 08-5-15 23:47 發表
我個仔由2歲上到而家5歲,音樂底子打得很好,拍子,睇音和聽音完全無問題,最主要係個老師很用心教,她很會與小朋友相處, 我見個個去親都同佢好close,當左佢係best friend咁,她付出既時間同耐性很多,見佢連食飯時間都無, 小朋友考試佢重緊張過d小朋 ...

請問:

1. 收費如何
2. 師生比例多少
3. 有否教材
4. 課程內容
5. 適合年齡

Sorry for too many questions. Thanks in advance!

1. 收費如何->百幾蚊堂
2. 師生比例多少->1vs4-6
3. 有否教材->每堂都有notes, 有d野要返屋企玩下/溫下
4. 課程內容->內容太豐富, 怕太長篇幅
5. 適合年齡->我見around 2-4 都有班開

Details你真係要打去問, 我本身唔識音樂, 我淨係知道亞仔學得好開心, 逢星期六上堂, 有時無堂上佢會好失落, 最好打去問問, 問清楚近日仲會唔會開班, 開幾多歲班

仲有, 由其歲幾2歲小BB, 其實返呢度好過返PLAYGROUP, 因為有實質野學到, 返屋企有野溫下, PLAYGROUP真係得個玩字

心心,

請問有無網址&那一區呢?
我大女4+yr & 小矮人14m....適合她們嗎??
thx!!

原文章由 心心 於 08-5-16 11:15 發表
仲有, 由其歲幾2歲小BB, 其實返呢度好過返PLAYGROUP, 因為有實質野學到, 返屋企有野溫下, PLAYGROUP真係得個玩字

原文章由 心心 於 08-5-16 11:12 發表
1. 收費如何->百幾蚊堂
2. 師生比例多少->1vs4-6
3. 有否教材->每堂都有notes, 有d野要返屋企玩下/溫下
4. 課程內容->內容太豐富, 怕太長篇幅
5. 適合年齡->我見around 2-4 都有班開

Details你真係要打 ...

Thanks for your information!

回覆 #15 TRISTAMA 的文章

TRISTAMA,

尖沙咀

適合, 不過2個年紀差咁遠, 可能就唔同班, 你都係打去問問好, 都係果句, 果度很full, 問下近排開班情況先啦

回覆 #10 bignose 的文章

無所謂格

學琴既野, 活潑同文靜都可以, 仲好呀, 彈出唔同風格

原文章由 momandchris 於 08-5-14 12:36 發表

Hello ianmami

I called the center for the details.  The course sounds interesting.  They have 2 courses.  I plan to join the 18mnths - 1.5 years old.  How old is your kid?

Chris mom

chris mom, please be advised that there are some kids started from 2 yrs old.   If yours is a boy which is better start from 2 yrs old.  If your baby is a girl you may try now.

eee, 原來呢度有post 講緊呢個music course, 我個女都係呢度學緊琴, 學得好好, 好enjoy, 老師好用心教小朋友, 有時我覺得老師ge 耐心比我更好, 所以呀女學得非常好, 每次見到呀女學琴, 佢個身體都可以不由自主地跟首歌的melody擺動, 一路彈一路搖, 非常陶醉.
學音樂係好漫長ge, 要揾一個好ge 音樂教師是非常重要的, 所以我同老公都決定比個細仔係呢度學音樂.

[ 本文章最後由 Sara-mama 於 08-5-19 18:55 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題