用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 上門言語治療
go

[聽/語障] 上門言語治療

有無人試過??
同埋成效如何??

有無係住將軍澳既媽媽揾上門言語治療??因為JOIN埋會平D...

我有興趣,我個仔2歲4個月,評估話佢理解能力有2歲半,但語言能力只達1歲8個月。有無多d資料?價錢?治療師背景?時間?可否星期六由父母陪同?

原文章由 mom2006 於 08-5-15 09:46 發表
我有興趣,我個仔2歲4個月,評估話佢理解能力有2歲半,但語言能力只達1歲8個月。有無多d資料?價錢?治療師背景?時間?可否星期六由父母陪同?

我有興趣, 可否給我資料.

我都有興趣, 請pm有關資料.

我有興趣, Hang Hou , 請pm有關資料.

我都有興趣, 請pm有關資料.我係藍田

SMILEFISH, ahjoechan, dada5, Gui Gui Ng:

already PM. please check.

Hi ChattyST,

Kindly pm me the details.  thx.

簽名被屏蔽

原文章由 ChattyST 於 08-5-7 22:01 發表
有無係住將軍澳既媽媽揾上門言語治療??因為JOIN埋會平D...

I live in TKO,. Pls p.m. to me. THX

回覆 #11 ChattyST 的文章

Hi ChattyST,
Please give me more information.
Thank you.

我諗佢提及0既係呢間言語治療中心

香港社區言語治療中心

www.speech.com.hk

Dear all,

I'm looking for ST services for my son.  Could you share with me about your comments about this organisation ?  If it's not convenient, could you PM me.  Many Many Thanks.  

原帖由 ChattyST 於 08-7-4 13:58 發表
SMILEFISH, ahjoechan, dada5, Gui Gui Ng:

already PM. please check.

pls pm me, and may i know if it will be taught in eng or chi?

hello !我想趁呢個機會多謝 chattyST!我地終於請左佢幫手教阿仔,阿仔好開心,每個星期都好期待姐姐來,姐姐真係好有心機,亦幫我學左點引導佢同教佢。做左差不多5個月,我見到仔仔進步左,姐姐亦主動建議話佢已經pick up左,並無需要一定要做治療落去,我地剛剛完結左治療喇。阿仔依家2歲10個月,呢兩個星期突然進步左好多,有d從未聽佢講既野突然爆出來,又多多野問,好開心,好攪笑。雖然唔敢話一定係治療的功效,但我地真係好多謝呢位姐姐!我地唔係幫佢賣廣告,我同大家一樣都為阿仔講野慢好擔心,有咩方法都要試一試,不過可能男仔真係會有3歲呢個心理關口啦!大家繼續努力!!

我都有興趣, 請pm有關資料, 我住油塘

我都想要呀、唔該俾資料我丫! PLS!!!!

回覆 # 的文章

我都住tko,可否pm我????