用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳比華利幼稚園(康盛)既家長入嚟傾下 ...
樓主: WinkyLee
go

將軍澳比華利幼稚園(康盛)既家長入嚟傾下

原文章由 alalma 於 08-7-6 19:53 發表
孝文真係好搞笑好投入,第時大個咗就唔會有依種情景,係一個好嘅回憶,詩頴係一個好conform嘅小孩子,啲steps佢好努力去記,好serious!

樂基真係好吸引喎,出去學體操&violin都好「襟」計,而旦學校教得,質素一定有保証,學費貴啲都值 ...

孝文細個果陣成日大笑,試過有次響冒險樂園,我抱住佢(未夠一歲)睇人玩拍蟹仔,佢笑到全場人都望佢,攪到個個都笑,宜家大左就無咁"放",我都幾懷念佢大笑o既情境,宜家間唔中佢都會大笑,不過有時一大班人佢會好怕丑,好彩多數熟左之後就會好多野講,我之前一晚都有叫佢跳舞比我睇,估唔到佢對住咁多人跳都唔怕醜,一出場有個小朋友喊 ,你有冇留意係邊個?

果日樂基家長日其實都有啲混亂,間房唔夠冷氣又多人,因為PLAYGROUP同K1一齊聽,有啲小朋友除左父母,仲有菲傭姐姐,或者再加個婆婆/嫲嫲,所以有啲焗 ,好多小朋友聽到一半就唔耐煩或者喊,校長開始講野就話一陣聽完就可以去玩一陣,所以孝文不停問點解校長仲未講完 ,之後仲玩到唔肯去影學生証相,樂基個書包幾得意,因為"內置"雨褸~~~

樂基九月先開學,所以孝文八月只係星期六返通利音樂班,其他時間都無所事事,詩顈有乜野暑期活動?

其實我一向都覺得係個斯文怕羞嘅男孩子,所以果日表演見到佢咁搞笑我先知道原來佢咁活潑咁搞鬼!果日表演睇番PLAYBACK我老公都有draw我attention話有個女孩子喊住出嚟,不過後來佢都okay一齊跳,其實咁小年紀可以喺陌生環境眾目睽睽下表演真係好厲害,老師們真係花咗好多心機同佢地去綵排!

暑假詩頴都只係上番平日星期六嘅芭蕾舞堂咋!或者會跟吓哥哥跟東港城嘅普通話老師上堂啦,冇咩特別大計,不過我自己有空就會用VCD(哥哥以前啲教材)教佢phonics!

原文章由 bobbbby 於 08-7-7 19:00 發表

孝文細個果陣成日大笑,試過有次響冒險樂園,我抱住佢(未夠一歲)睇人玩拍蟹仔,佢笑到全場人都望佢,攪到個個都笑,宜家大左就無咁"放",我都幾懷念佢大笑o既情境,宜家間唔中佢都會大笑,不過有時一大班人佢會好怕丑,好彩多數熟左之 ...

原文章由 alalma 於 08-7-7 23:28 發表
其實我一向都覺得係個斯文怕羞嘅男孩子,所以果日表演見到佢咁搞笑我先知道原來佢咁活潑咁搞鬼!果日表演睇番PLAYBACK我老公都有draw我attention話有個女孩子喊住出嚟,不過後來佢都okay一齊跳,其實咁小年紀可以喺陌生環境 ...

我屋企都有兩套PHONICS VCD,一套自己買,一套朋友送,兩套佢都睇過好多次,其實孝文都好鍾意睇,其他時間都係睇PLAYHOUSE DISNEY CHANNEL,狄士尼美語世界,同其他狄士尼動畫電影,每套都睇過幾十次 ,睇極都唔厭,好彩佢都肯聽英文對白,我地就當比佢學吓英文,仲成日要我地同佢玩角色扮演,有時佢做車王(反斗車王角色),我做閃電王麥坤,媽咪做莎莎,有時佢就做NEMO(海底奇兵),我做MARLIN,媽咪做CAROL...佢玩果陣仲好投入,根據唔同角色,唔同特性,做唔同o既野,有時仲會話我地做得唔啱,不過通常只有我同佢癲 ,媽咪多數都唔采佢~~~

[ 本文章最後由 bobbbby 於 08-7-8 16:36 編輯 ]