用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳比華利幼稚園(康盛)既家長入嚟傾下 ...
樓主: WinkyLee
go

將軍澳比華利幼稚園(康盛)既家長入嚟傾下

係呀!阿囡唱三隻白白豬果陣唱到圍着媽媽跳舞會义起條腰扭pat pat!好搞笑㗎!

原文章由 bobbbby 於 08-5-6 13:15 發表

「切切切豬肉...」我個仔都成日唱,不過"大蛋糕"就未聽過佢唱,禽晚我叫佢再唱"大西瓜",佢只係唱左幾句,我問佢仲有冇,佢話響學校先唱得多啲,可能佢唔記得歌詞啦~~~

仲有一首佢成日唱
「三隻白白豬,聰明又活潑,
鍾意氹 ...

原文章由 alalma 於 08-5-6 17:41 發表
係呀!阿囡唱三隻白白豬果陣唱到圍着媽媽跳舞會义起條腰扭pat pat添!好搞笑㗎!

我個仔仲有成日唱"Incy Wincy Spider",佢地好得意架,每次唱到某一句,都會做番同一個動作,好攪笑~~~

禽晚同佢睇番啲舊相,有張萬聖節相,佢話扮公主果個係詩顈~~~

詩穎萬聖節果時係著白色仙女衫嘅,有小小face painting,好幸運地果次好似攞到獎,我睇囡囡啲相嘅時候都見過孝文,佢係一個大頭靚仔!

原來Incy Wincy Spider有動作架咩,我好似未見過阿囡唱ge時候做動作喎!
原文章由 bobbbby 於 08-5-7 16:47 發表

我個仔仲有成日唱"Incy Wincy Spider",佢地好得意架,每次唱到某一句,都會做番同一個動作,好攪笑~~~

禽晚同佢睇番啲舊相,有張萬聖節相,佢話扮公主果個係詩顈~~~ ...

多謝你d歌詞,
阿囡有日同我買完西瓜就走去唱呢首歌,
真係好攪笑
http://www.youtube.com/watch?v=4W56MMk5uvA

BTW, 我個囡係PGS班

原文章由 alalma 於 08-5-6 10:15 發表
小朋友學嘢真係好快!孝文咁叻識句”We are ready” ge slogan!等我番去問吓阿囡識唔識先!

噚晚叫阿囡再背次大西瓜嚟聽,真係好好笑:
「大西瓜多好呀! 個個都想食,
砌開它,味道頂瓜瓜!
唔小心,吞咗喇!
圓圓幾粒 ...

聽囡囡講Mr. Philip冇教喇,有個新嘅Mr. Lick ??(譯音)嚟咗,阿囡話佢好好人,仲教佢哋唱”Red and yellow and pink and green…”, 唔知孝文有冇提起呢?唔知係咪真架呢?
原文章由 bobbbby 於 08-5-7 16:47 發表

禽晚同佢睇番啲舊相,有張萬聖節相,佢話扮公主果個係詩顈~~~ ...

Hi, fionapp,
唔好客氣!其實我都唔肯定啲歌詞啱唔啱架!你囡囡叫咩名呀?係咪Miss Ho果班架?囡囡有冇話依幾日喺學校跳舞呀?

原文章由 fionapp 於 08-5-7 18:29 發表
多謝你d歌詞,
真係好攪笑
http://www.youtube.com/watch?v=4W56MMk5uvA

原文章由 alalma 於 08-5-7 17:50 發表
詩穎萬聖節果時係著白色仙女衫嘅,有小小face painting,好幸運地果次好似攞到獎,我睇囡囡啲相嘅時候都見過孝文,佢係一個大頭靚仔!

原來Incy Wincy Spider有動作架咩,我好似未見過阿囡唱ge時候做動作喎!
...

孝文BB果陣係肥仔一名,六個月已經二十磅,不過之後就唔係好肯食野,所以宜家變左排骨仔,得番個大頭~~~:;pppp:

佢唱"Incy Wincy Spider"果陣,啲手指會扮蜘蛛,跟住會做一個好似升起o既動作,可能佢係睇VCD學架,我都唔肯定係咪Miss Ho教~~~

原文章由 fionapp 於 08-5-7 18:29 發表
多謝你d歌詞,
真係好攪笑

Hi fionapp,

妳個囡囡叫乜野名呀?佢都好得意呀~~~

原文章由 alalma 於 08-5-8 12:45 發表
聽囡囡講Mr. Philip冇教喇,有個新嘅Mr. Lick ??(譯音)嚟咗,阿囡話佢好好人,仲教佢哋唱”Red and yellow and pink and green…”, 唔知孝文有冇提起呢?唔知係咪真架呢?
...

我早排有問孝文Mr. Philip有冇同佢傾偈,當時孝文只係話無,等我今晚問清楚佢先~~~

多謝
我個囡囡係Miss Lau個班,

叫昕昕。
佢仲要係細囡(0510)。
所以成日講到一舊舊

[ 本文章最後由 fionapp 於 08-5-8 18:56 編輯 ]

原文章由 fionapp 於 08-5-8 18:55 發表
多謝
我個囡囡係Miss Lau個班,

叫昕昕。
佢仲要係細囡(0510)。
所以成日講到一舊舊

昕昕個樣有啲熟面口,可能響我個仔啲相見過,有時我問佢小朋友叫乜野名,佢會話:「唔知呀,係MISS LAU啲小朋友。」

唔該晒!原來Incy Wincy Spider有動作ge!係喎!我捻起囡囡唱到”down came the rain and washed the spider out”嘅時候好似有一個倒水嘅動作喎!原來孝文以前係咁肥㗎!

囡囡噚晚唱咗首新歌:

「我愛我的媽媽,媽媽真偉大,
媽媽教我努力,做個好乖乖,
媽媽,媽媽,做個好乖乖!

我愛我的爸爸..
我愛我的老師..

fionapp,

等我番去問吓囡囡識唔識昕昕先!不過我囡囡有時會提起琳琳 & 雪兒 (Miss Lau 果班架!)

原文章由 bobbbby 於 08-5-8 15:23 發表

孝文BB果陣係肥仔一名,六個月已經二十磅,不過之後就唔係好肯食野,所以宜家變左排骨仔,得番個大頭~~~:;pppp:

佢唱"Incy Wincy Spider"果陣,啲手指會扮蜘蛛,跟住會做一個好似升起o既動作,可能佢係睇VCD學架,我都唔肯定係咪 ...

[ 本文章最後由 alalma 於 08-5-9 14:23 編輯 ]

原文章由 alalma 於 08-5-9 14:05 發表
唔該晒!原來Incy Wincy Spider有動作ge!係喎!我捻起囡囡唱到”down came the rain and washed the spider out”嘅時候好似有一個倒水嘅動作喎!原來孝文以前係咁肥㗎!

囡囡噚晚唱咗首新歌:

「我 ...

我個仔就無唱首新歌,不過佢都好醒目,襯媽咪放工入到屋就即刻送左朵康乃韾比媽咪,同佢講母親節快樂~~~

孝文都話Mr Philip無教啦,宜家係Mr Lick教英文~~~

上星期六家長日,我太太話轉校果批學生家長全部排到最後先見,所以等左一個鐘頭~~~

!有咁嘅事?我本來安排咗11:45見老師,但因為有事我一早通知咗老師,於是我一早去到排第二,等咗唔係好耐就有得見lu!原來新ge English teacherMr.
Nic (Nicholas)
!Miss Ho話啲小朋友唔識發音叫咗佢做Mr. Egg!!孝文幅相係咪喺baby house影架?囡囡都有一幅個background一樣架!原來佢哋最近排緊舞表演畢業典禮呀!

原文章由 bobbbby 於 08-5-13 15:26 發表

我個仔就無唱首新歌,不過佢都好醒目,襯媽咪放工入到屋就即刻送左朵康乃韾比媽咪,同佢講母親節快樂~~~

孝文都話Mr Philip無教啦,宜家係Mr Lick教英文~~~

上星期六家長日,我太太話轉校果批學生家長全部排到最 ...

原文章由 alalma 於 08-5-13 17:54 發表
嘩!有咁嘅事?我本來安排咗11:45見老師,但因為有事我一早通知咗老師,於是我一早去到排第二,等咗唔係好耐就有得見lu!原來新ge English teacher係Mr.
Nic (Nicholas) 呀!Miss Ho話啲小朋友唔識發音叫咗佢做Mr. Egg!!孝文 ...

我上年第一次見都好快,十五分鐘左右已經攪掂,Miss Ho都有問我地轉去邊間讀K1,佢又同我太太講基本上全班同學都幾乖,大部份都好定~~~

係呀,我見網上或者朋友都有類似背景o既相,我諗都係同一間影樓影,佢影果陣就係半歲,同宜家比,係咪肥好多呢?

孝文細個好似真係脹d,仲有粒走粒!佢細個有好多頭髮wor!

Miss Ho都有問囡囡轉去邊呀!佢話佢都幾鍾意SPK!

原文章由 bobbbby 於 08-5-13 19:37 發表

我上年第一次見都好快,十五分鐘左右已經攪掂,Miss Ho都有問我地轉去邊間讀K1,佢又同我太太講基本上全班同學都幾乖,大部份都好定~~~

係呀,我見網上或者朋友都有類似背景o既相,我諗都係同一間影樓影,佢影果陣就 ...

原文章由 alalma 於 08-5-14 17:59 發表
孝文細個好似真係脹d,仲有粒”走粒”添!佢細個有好多頭髮wor!

Miss Ho都有問囡囡轉去邊呀!佢話佢都幾鍾意SPK!

酒粒係我o既遺傳,佢BB果陣面圓圓,宜家變左面尖尖,講開頭髮,我地第一次帶佢去髮型屋剪髮好乖,第二次就開始扭計,第三次直情喊到  ,攪到之後唔敢再帶佢去髮型屋,只可以響屋企媽咪同佢剪,仲要每次都要氹好耐先肯,因為佢好怕污漕,啲頭髮碎掂到佢塊面或者條頸,佢就會大嗌,有時佢仲會話剪佢啲頭髮好痛~~~

我囝囝以前都好驚出去剪頭髮架,於是我喺屋企同佢沖涼時候開盆水放d玩具俾佢玩distract吓佢,一邊同佢剪一邊同佢玩,d頭髮碎又可以dilute吓喺盆水到,又okay wor!

你問吓孝文跳舞d steps !好生鬼架!佢哋好似排成一直線跳架!

原文章由 bobbbby 於 08-5-14 19:15 發表

酒粒係我o既遺傳,佢BB果陣面圓圓,宜家變左面尖尖,講開頭髮,我地第一次帶佢去髮型屋剪髮好乖,第二次就開始扭計,第三次直情喊到  ,攪到之後唔敢再帶佢去髮型屋,只可以響屋企媽咪同佢剪,仲要每次都要氹好耐 ...

hi,  how is this school?  do they still have space for K3 (coming september)?  how much is the tution?  thank you

Sorry, 我嘅小朋友只係喺番緊比華利nursery班,唔算太熟悉學校,不過感覺老師嘅turnover rate都算低,老師都好有教育熱誠! 至於tuition fee, 你或者可以打以下電話詢問: 27027728

原文章由 ChengSir 於 08-5-15 18:58 發表
hi,  how is this school?  do they still have space for K3 (coming september)?  how much is the tution?  thank you