用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 08 暑假有無好介紹?
樓主: Radiomama
go

08 暑假有無好介紹? [複製鏈接]

happyfamilybaba,

我都有興趣,可否pm 資料給我? Thanks.

醒目開學勳章

可否 pm 資料給我??
thx!!

原文章由 happyfamilybaba 於 08-3-31 11:52 發表
油麻地已有SUMMER COURSE
都很彈性,自選兩星期課程,幼稚園組以為主,3小時
小學組則重學術,3小時

額外時間看管是免費!

上年亞囡參加過教協攪既夏令班,不過只適合k1升小一,p.1升p.2... ....如此類推,唔記得係到p.5升p.6定p.6升中一,淨係返半日,有時有d出外參觀/旅行/小小奧運會/畢業典禮/家長講座...等等.個人認為真係幾好,任教既全部都係現職教師,大部分老師都好好人又有heart,詳情可自行到yahoo serach.
可惜,我個囡今年參加左新加坡遊學團,無得再去lu~~

minijelly,

請問新加坡 學團係點架?  可唔可以給我資料呀?  thank you!

原文章由 minijelly 於 08-4-8 12:50 發表
上年亞囡參加過教協攪既夏令班,不過只適合k1升小一,p.1升p.2... ....如此類推,唔記得係到p.5升p.6定p.6升中一,淨係返半日,有時有d出外參觀/旅行/小小奧運會/畢業典禮/家長講座...等等.個人認為真係幾好,任教既全部都 ...

原文章由 happychu 於 08-4-8 13:41 發表
minijelly,

請問新加坡 學團係點架?  可唔可以給我資料呀?  thank you!

我報永安之麻,話就話遊學團,實際我就覺得似旅行團多d 不過其實佢都有好多選擇,短既有黃埔軍校,遠既有英國,因我個囡第一次孤身上路,所以我揀呢個近d,活動又多d既團俾佢習慣下囉,其實佢好似仲有個番禺祈福國際學校既summer school12天,好似arround$6000,我都唔係幾sure,你可上去永安個web site睇睇,之前係講座後即時報名,仲減左$500報名費&送左$219travel insurance,哈哈~~~我地仲即刻同同場既家長一齊join埋報,每人仲有同行優惠,減多2佰個大洋 想唔認C9都唔得呀,咁既縮數都俾我計埋

Hi, happyfamilybaba,

可否比埋資料我睇睇, Tks.

原文章由 happyfamilybaba 於 08-4-5 23:49 發表
hi!please check pm
學習內容有齊中/英/數/音樂/藝術,
起碼keep住心情,因為流感放了的兩星期假小朋友也有上復活節班!起碼面對4月份考試都有點準備,更何況暑期,我覺得彈性選擇星期組合都很方便出外旅行安排

...

上年我知道purple姐姐個fan club唔知同邊間travel agency攪左個台灣親子團,不過我無參加到,淨係記得佢收費唔平架,都好呀,小朋友太細個同佢參加親子團,玩得安全又放心,祝你有個快樂而又難忘既暑假啦

I'm interested the summer course

Please pm the details to me.

Thanks
candsmama

原文章由 happyfamilybaba 於 08-3-31 11:52 發表
小學組則重學術,3小時

額外時間看管是免費!

summer course

Hi,

Would you please send me some information. thanks.
[email protected]

原文章由 happyfamilybaba 於 08-4-5 23:49 發表
hi!please check pm
學習內容有齊中/英/數/音樂/藝術,
起碼keep住心情,因為流感放了的兩星期假小朋友也有上復活節班!起碼面對4月份考試都有點準備,更何況暑期,我覺得彈性選擇星期組合都很方便出外旅行安排

...

Hi,

Would you please send me some information. thanks.
[email=little-[email protected]]little-[email protected][/email]

Can you pls explain a bit more about JEI Math  pls ??!!!
txs a lot
heard about it before, but not sure what it is ??? and what's the difference as compared with Kumon Math ??

原文章由 winniewongcc 於 08-4-2 01:17 發表

可以去學圍棋!

我知將軍澳廣場有一間學圍棋的,
係同香港兒童圍棋學院合辨的 !
重有一個叫 JEI Math , 你可以去問下 !
我個小朋友都係果到學緊 JEI Math  !

有興趣 send email 比我話你知呀 ~

winnie_wongcc@y ...

回覆 #2 Dr.Mickey 的文章

荃灣區有沒有好介紹啊.

hi, 我想幫囡囡報名, 可否提供一些資料, 謝謝!

小學組則重學術,3小時

額外時間看管是免費!

醒目開學勳章

Hi happyfamilybaba

可否pm資料給我, 謝謝!

請問可否pm資料給我?  謝謝!

小學組則重學術,3小時

額外時間看管是免費!

有無 d o岩未夠 3歲o架 ??
我囝囝 9月先夠 3歲, 好似好難搵呀.....

‹ 上一主題|下一主題