用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇家長收到劍鳴prenursery錄取信阿?
go

有冇家長收到劍鳴prenursery錄取信阿? [複製鏈接]

如題!!!!!!!!!
   0    0    0    0

原文章由 catherine_ch97 於 08-3-23 10:25 發表
如題!!!!!!!!!

我星期四19/3接到電話,29/3要2nd in

原文章由 pakchunmama 於 08-3-24 00:48 發表

hi ,

e......? 乜仲要2nd in架

HI Pakchunmama,

Thanx for your info.
Good luck

Cat
原文章由 pakchunmama 於 08-3-24 00:48 發表

仲要2nd in 乜?我估我個仔可能冇乜機會羅.我個仔系細B,歲半開始變的好怕丑,8/3 in 個日仔仔都冇乜表現.
anyway, 多謝妳地分享.

原文章由 catherine_ch97 於 08-3-24 13:09 發表
仲要2nd in 乜?我估我個仔可能冇乜機會羅.我個仔系細B,歲半開始變的好怕丑,8/3 in 個日仔仔都冇乜表現.
anyway, 多謝妳地分享.

我個仔都係細仔,而家都未夠一歲八個月,first in 個日都表現唔理想,佢比平日唔專注;平日鍾意跳舞但o個日又冇跳,都好worry。不過有朋友上年係唔使2nd in就入左,希望我個仔有機會啦!in 完再報告啦。

Pakchunmama,

不過有得2nd in即係仲有機會喎!如果唔係就即刻reject啦!(因為咁多人申請嘛!何必費時呢!) 想問o下你覺得仔仔那天的表現如何?你個人認為點解需要in 多次呢?我諗表現應該令老師覺得可以好D所以先會2nd in 的啊!分享一下吧!

2ND INTERVIEWS ON 29/3/08???
THE RESULT ISN'T ANNOUNCE ON OR BEFORE 28/3/08, RIGHT??

HI,

我想問吓你地嘅細B係細成點呀?
因為我呀女係0610,
我嗰時問, 學校話要等佢夠歲半先in, 到時會5月通知.
但到時重有無位o家?
c 啦, 好驚呀女無書讀

這樣,是不是冇得second interview, 即代表reject?

I agree, my son 0612 still waiting the interview letter ? I am very afraid that all the school only accept  big B.

原文章由 bebegirl 於 08-3-25 12:39 發表
Pakchunmama,

不過有得2nd in即係仲有機會喎!如果唔係就即刻reject啦!(因為咁多人申請嘛!何必費時呢!) 想問o下你覺得仔仔那天的表現如何?你個人認為點解需要in 多次呢?我諗表現應該令老師覺得可以好D所以先會2nd in 的啊! ...

1st in o個日係papa帶bb入去既,開頭老師叫佢地坐好聽故事,但係bb聽o左一陣就彈起身,而且又冇跳舞,所以papa都話驚唔得

劍鳴話收唔收都會在28/3前發信俾家長,但今日都26/3,仲冇收到信

希望有好消息

Just called KM, and they said the letters have been sent out today.

據我所知,他們並不是只收大B的,細B機會是有的!因為上年我家姐個女都係5月才in,她是10月bb,也是細B,但好彩都收了她,但11月入學的小朋友只有3人,比9月入學的比例當然少D啦!Hope this info helps!

Hi ally 1022,
Thank for all the info. Good luck to everyone!!

Cat.

原文章由 bebegirl 於 08-3-26 11:37 AM 發表
據我所知,他們並不是只收大B的,細B機會是有的!因為上年我家姐個女都係5月才in,她是10月bb,也是細B,但好彩都收了她,但11月入學的小朋友只有3人,比9月入學的比例當然少D啦!Hope this info helps! ...

剛剛收到信啦, 收佐我個囝 N1 AM class, 4月5日登記。

I have received an acceptance letter for my son too, but PM class.  Don't know if they will have a waiting list for AM class or not.  I prefer AM class.

但係PM係國際班,其實都唔錯o架!At least我覺得D外籍班主任好OK好有heart!
‹ 上一主題|下一主題