用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問尖沙咀德信學校好唔好?
go

請問尖沙咀德信學校好唔好? [複製鏈接]

請問尖沙咀德信學校好唔好?

如題,難唔難入?
因為仔仔無分,兩個姊姊都係讀天主教女校,而我哋又係誇網。
如果比你哋揀,你哋會揀尖沙咀德信or九龍塘官立(前身為農圃道官立下午校)

Thank You !

Re: 請問尖沙咀德信學校好唔好?

九龍塘官立la, from what I know is much better than Tak Shun.
Which school net you belong to?
If net 41, there will be many choice for boy than the school net of Yautsimmong.

Thank a Lot !
We live in Whampoa .校網好似35/36 .
因我吔有屋在TST.所以想報油尖旺。兩個姊姊都係讀天主教女校,我都想仔仔讀天主教學校(Boys),大家姊在農圃道官立畢業,好似有分,應該可以直入掛,請問各家長係唔係?

如果比你哋揀,你哋會揀TST/HungHom網 or 九龍塘官立?

LilyMaMa,

如果大家姐係喺農圃道官立小學畢業,係有分的,有10分,咁仲使咩諗第二間呢?雖然唔一定入更,但都叫做有得搏,如果你揀德信,就一啲分都無,搏唔過.

Re: BK媽咪看到此題,可否比意見?

Thank You Ballpen.
其實揀德信,因為可以近D照顧,因近St.Mary,遲D可以三人行上學啫。
而德信又係天主教男校,如果讀得好便有機會上華仁(如果)。不過太遙遠啦發吓夢咁啦。
不過真係好難揀而且無乜經驗,因為D姊姊全部係自己考,未曾試過政府大抽獎。
如有BK媽咪看到此題,可否比意見?

Lilymama

Please read my pm message to you.
:-) :-) :-)
‹ 上一主題|下一主題