用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010幼稚園獵校攻略 - 2010年及2011年入讀幼稚園 ...
go

2010幼稚園獵校攻略 - 2010年及2011年入讀幼稚園 [複製鏈接]

有無人是教搜社會員?
有無會員訂購表格訂"2010幼稚園獵校攻略: 幼稚園排位"一書。我指這本http://www.hked.org/kg.htm ,
如果有,可唔可以PM給我,萬二分感謝!

[ 本文章最後由 Tammy 於 08-2-27 14:27 編輯 ]

0    0    0    0
所以不要為明天憂慮.因為明天自有明天的憂慮.一天的難處一天當就夠了。(馬太6:25-34)

人就是賺得全世界,賠上了自己的生命,有甚麼益處呢?人還能拿甚麼換生命呢?(馬可福音8章36-37節)

i think you can directly order fm the web. site.

Please click --> 2009 幼稚園獵校攻略 for more details
for 2009年 及 2010年入讀幼稚園

2008年4月7日起 灣仔及尖沙咀天地圖書書店有售
2008年5月1日商務印書館、三聯書店及中華書局有售

[ 本文章最後由 Tammy 於 08-2-27 14:26 編輯 ]

if i place the order, is it a book or just a cd?

原文章由 Secowine 於 08-2-28 15:56 發表
if i place the order, is it a book or just a cd?

係光碟書嚟架(即係cd)~

請問係咪指得隻cd, 冇書0既呢  ?

原文章由 芷欣mama 於 08-2-28 16:13 發表

係光碟書嚟架(即係cd)~

yes ar~

原文章由 肥司拉 於 08-3-2 11:03 發表
請問係咪指得隻cd, 冇書0既呢  ?

!!唔係又有書又有vcd咩

天地圖書可以買到《幼稚園排位》la,click here \"\"
天地圖書灣仔總店
  地  址:香港灣仔莊士敦道 30 號 (灣仔地鐵站A3出口)
  營業時間:上午10:00 - 晚上8:00
  電  話:2866 1677

天地圖書尖沙咀店
  地  址:九龍尖沙嘴彌敦道 96 號 (加連威老道口 ) (尖沙咀地鐵站B1出口)
  營業時間:上午10:30 - 晚上9:00
  電  話:2367 8699

How much the book? whether have CD +Book??>

原文章由 smartdd 於 08-3-9 17:26 發表
天地圖書可以買到《幼稚園排位》la,click here
天地圖書灣仔總店
  地  址:香港灣仔莊士敦道 30 號 (灣仔地鐵站A3出口)

天地圖書尖沙咀店
  地 ...

I called the company. CDs only

你地有無睇過佢地之前果啲書/cd? 有無用? 同其他果啲幼稚園天書比較, 邊本好啲? 我想買一本幫個bb搵學校, 但唔知應該買邊本.

原文章由 bb-boy 於 08-3-12 20:06 發表
你地有無睇過佢地之前果啲書/cd? 有無用? 同其他果啲幼稚園天書比較, 邊本好啲? 我想買一本幫個bb搵學校, 但唔知應該買邊本.

我買左, 睇緊, 覺得本書資料好多好豐富, 如果你對幼稚園選校一無所知, 應該有參考價值。不過本書係CD Book, 係電腦到睇咁多資料, 唔係咁方便, 最好將要既資料print出黎睇好D

唔該晒, 等我上佢地個網定返一本先.

原文章由 smartdd 於 08-3-13 10:48 發表

我買左, 睇緊, 覺得本書資料好多好豐富, 如果你對幼稚園選校一無所知, 應該有參考價值。不過本書係CD Book, 係電腦到睇咁多資料, 唔係咁方便, 最好將要既資料print出黎睇好D ...

我買咗,內容同教育處幼稚園概覽一樣,2009 幼稚園獵校攻略 - 2009年及2010年入讀幼稚園 的內容只不過將個別學校的資料做咗统計排位,例如在幼稚園概覽裏都有每間學校的教師人類,2009 幼稚園獵校攻略就將這資料排位做统計連出由最多老師至最小老師的幼稚園。 所以如果只想個別幼稚園的資料,不如上教育處幼稚園概覽看,不需比90買隻CD。但如果想簡單知道幼稚園面試問題,買來看吓也可以,不過好多website,forum 或  Yahoo Blog 打吓心儀間幼稚園個名,仲可以找到更評細的面試資料。

上forum,yahoo blog seach 吓幼稚園個名,仲多資料呀

原文章由 bb-boy 於 08-3-12 20:06 發表

原文章由 smartdd 於 08-3-9 17:26 發表
天地圖書可以買到《幼稚園排位》la,click here
天地圖書灣仔總店

天地圖書尖沙咀店
  地 ...

《幼稚園獵校攻略:幼稚園排位》係咪書局買同係網上訂, 內容是否都一樣, 係咪都有原價500元專家免費評改Portfolio, 自薦信和推薦信送呀?  價錢係咪都係一樣? Thanks
世上沒有絕望的處境,只有對處境絕望的人。

呢本係唔係for 09年入學最早出既指南呢??

咁荷花果本又出左未呢?

上網訂有9折,而且翌日就收到了...快

多謝晒, 前日傳真落訂, 尋日上晝就收到, 真係好快好有效率。抵讚

嘩, 隻CD啲資料真係好多, 唔錯, 睇怕要捱幾晚通宵先可以睇完拿   ... 我帶左返公司, 睇下可唔可以偷雞睇先
世上沒有絕望的處境,只有對處境絕望的人。
‹ 上一主題|下一主題