用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 資料搜集階段
go

資料搜集階段 [複製鏈接]

我小朋友八歲,
想佢大過d, 起碼完成初中後先出去,
我係呢方面毫無頭緒,
請問有冇好嘅推介:
[1] 網頁
[2] agency
[3] 其他有用資料

0    0    0    0
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵,
會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信.
在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

幫吓手啦.... 唔該

現 在 甘 早
可 以 考 慮 下 收 窄 範 圍
比 如 先 考 慮 自 己 經 濟 情 況
想 比 距 去 大 概 邊 D 國 家 之 類

多謝你嘅回應,
我其實想比佢去英國....
有冇資料呀?

冇人知..... ?

我覺得一d都唔早, 要量入為出, 睇餸食飯
照計應該係佢再細d時, 供定份教育基金,
咁而家儲錢唔洗儲成咁急啦

所以要搜集資料囉

英 國 我 吾 知
美 國 我 就 比 較 熟

不 過 如 果 系 初 中 後﹐  不 如 就 過 去 讀 大 學﹐  追 高 中 D 課 程 我 覺 得 好 辛 苦﹐ 不 如 入 大 學 讀 自 己 有 興 趣 既 科 目。
大 學 系 美 國﹐ 一 般 公 校 你 預 3.5W 美 金 一 年 連 食 宿﹐  甘 4 年 咪 大 概 14W﹐   120萬 HKD 甘 上 下

我 吾 知 英 國 系 點

原文章由 leeleelumlum 於 08-2-22 14:26 發表
冇人知..... ?
覺得一d都唔早, 要量入為出, 睇餸食飯
照計應該係佢再細d時, 供定份教育基金,
咁而家儲錢唔洗儲成咁急啦

所以要搜集資料囉

...

去英國文化協會搜集資料。
每次有升學展都去取料和聽講座,同d老師傾下計。
Agency 周圍都有,你可以間間都去問下意見。如學聯、大地都好耐歷史。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

thank you so much
‹ 上一主題|下一主題