用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩中學第一次面試完了....
go

協恩中學第一次面試完了....

有無人在2月16日去協恩面試呀??知唔知大約幾時會有第二次面試呀????

我女女都去左,佢同佢成班同學都話"超難"....
真令人擔心~暫時仲未知幾時要2ND IN

問過協恩暫時未有通知.
原文章由 cherrie159 於 08-2-20 19:33 發表

請問中,英,數三科,邊料最難?

原文章由 cherrie159 於 08-2-20 19:33 發表

回覆 #4 亞女巴巴 的文章

我個女話英文最難,篇文章有很多字唔識解。

我女話英文最容易,我想係佢英文比較好吧,佢學校用緊FORM 1書...佢話中文最難,仲話超難...數學就OK BOR

回覆 #6 cherrie159 的文章

你好似同個女報o左好多間學校??
我個女都話數學ok...中文唔算深,只有幾個字唔識讀!!!!!

我覺得都唔使怕,因為仲會睇學校成績,聽講有校長信會加多5%,令千金有冇啊?

原文章由 tigerlo 於 08-2-23 11:09 發表
我個女話英文最難,篇文章有很多字唔識解。

回覆 #8 亞女巴巴 的文章

學校推薦信算不算是校長信?????

我個女是校長寫的推薦信,我想學校出的信也可以吧﹗

原文章由 亞女巴巴 於 08-2-25 11:20 發表
我覺得都唔使怕,因為仲會睇學校成績,聽講有校長信會加多5%,令千金有冇啊?

原文章由 tigerlo 於 08-2-23 19:56 發表
你好似同個女報o左好多間學校??
我個女都話數學ok...中文唔算深,只有幾個字唔識讀!!!!!

係呀我同個女報左好多間,DGS,德望,SPCC,SPCS,
協恩,St.Paul's Secondary School(以上係Government school)

回覆 #11 cherrie159 的文章

好似已經開始有人收到 2nd in phone call. 依家真係好緊張!!!!!!唔知有無機會 2nd in?????

回覆 #11 cherrie159 的文章

好似已經開始有人收到 2nd in phone call. 依家真係好緊張!!!!!!唔知有無機會 2nd in?????

應該無啦!  因為女的同學都係今天(4/3)見第二輪面試.  你亦可以打電話去協恩查詢, 講出姓名及form上的編號, 他們會樂意回答你.
原文章由 tigerlo 於 08-3-3 00:04 發表