用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 鋼琴中心成日加價....合理嗎?
go

鋼琴中心成日加價....合理嗎? [複製鏈接]

想請問大家意見, 我個女今年6歲, 學鋼琴學了10個月, 我們是去屋企附近的中心學的, 這3個月內加了3次價, 現在是HKD600 (45mins 4堂), 準備今年10月考2級....

1) 請問HKD600 (4堂 - 45mins) <---這價錢合理嗎?

2) 如果是貴了, 請問有冇好介紹? 我是住官塘區的.

3) 如果中心幫我報左名考試, 我可以轉去第二度學嗎?
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

對不起,路過的!

見到妳相中小女孩在玩樂器很厲害,她是否真的在練習呢?如果是,請問幾多歲可以學豎琴及小提琴呢?我找了很久也找不到(給快4歲的女兒)學豎琴的地方,也沒有看過那麼細小的豎琴呢!謝謝!

原文章由 ming2 於 08-2-16 11:34 發表

老實講,如果係以琴行價黎計,二級收$600/45mins/4堂,一d都唔貴,...我相信你指0既加三次價係由你初學收初級學費,到升一級時交一級學費,再到宜家準備考二級時,收你二級學費,再加埋可能今年通脹加價咁計..加左三次... ...

醒目開學勳章

原文章由 Siuchoi 於 08-2-16 11:09 發表
想請問大家意見, 我個女今年6歲, 學鋼琴學了10個月, 我們是去屋企附近的中心學的, 這3個月內加了3次價, 現在是HKD600 (45mins 4堂), 準備今年10月考2級....

1) 請問HKD600 (4堂 - 45mins)  ...

如果2級4堂 - 45mins嚟講,真係一D都唔貴呀,

我女女間琴行,平日同假期唔同價錢,
星期一至四 2級4堂 - 45mins收 $680
星期五,六,日 , 2級4堂 - 45mins收 $710

我女女依家3級4堂 - 45mins,學星期三收 $750
如果五,六,日,就 $790

簽名被屏蔽

原文章由 Siuchoi 於 08-2-16 11:09 發表

1) 請問HKD600 (4堂 - 45mins)  ...

很便宜, 琴行呢個$都唔得, 但師資最緊要, 便宜莫貪

真係唔該晒咁多位解答幫忙, 其實我個女未考過一級試架,  現在準備10月考二級, 真係唔知佢掂唔掂, 不過講真吖, D興趣班費用真係好貴呀~~

醒目開學勳章

咁你女女都好叻呀,學咗10個月就考2級,
我女女學咗咁耐都未考過試呀:

係呀,依家D小朋友興趣班真係好大開支架

我都係kwun tong坐 你所指o既鋼琴中心係邊ka~~ 我係沙田學 個ms都ok幾好!!

‹ 上一主題|下一主題