用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東山『小北歐』資優幼兒培訓計劃
go

東山『小北歐』資優幼兒培訓計劃 [複製鏈接]

Have any of you tried 東山『小北歐』資優幼兒培訓計劃
? Is it good?
   0    0    0    0

me too pls help to reply tks!

原文章由 Joyce.Wong 於 08-2-14 10:10 發表
Have any of you tried 東山『小北歐』資優幼兒培訓計劃
? Is it good?

我呀仔暫時每星期上一課東山既spanish playgroup, 我覺得個呀sir好好, 好識得同D bb 溝通 (我呀仔開始上個陣得10個月大), 不過要select先生, 所以一定要上trial class, 我之前試過英文同普通話, 個人覺得個先生適合教2 years以上既小朋友, 因為得1 year既bb係未識聽指令, 但之前個D先生竟然叫佢地sit定定, 完全好似佢有佢唱歌做動作, 呀b有呀B四周圍爬, 場面好似有D失控, 好搞笑.

我係1個月前想book試堂,不過一路冇人同我跟進 ,到而家好似冇左件事咁,係咪佢地"唔優做"呢?山東比我感覺好似唔係咁好咁...

我覺得太早學語言冇咁好

我個囡 join 左英普法文差不多半年,係 lee 個 programme 最早果批學生。我既 comment 係好。
佢最初 join 時 1 歲,仲未識講野。E+開始識講d.
老師都好好。好識同 bb 溝通, catch bb attention. 有幾套手法我都係從老師度學返來.
Lee種 playgroup 有個好處,係佢地唔係話要小朋友做到D咩 activity,而只係不停從玩耍中聽講果種語言。D 小朋友冇壓力,有時玩緊一個 activity,走左去玩第二樣,老師可以轉同佢地玩果樣,反正重點係盡量多聽多講,又玩得開心.
如果係怕早學外語有語言混亂,我個 case 就冇問題,反而佢算係同齡比較早講野。我諗重點係平時我係用母語不停同佢講野。
當然我係buy佢地immersion既理念我先join.

我唔會咁快 comment result, 但有樣e+見到既優點係佢一D都唔怕外國人.

[ 本文章最後由 virgobb 於 08-2-23 00:55 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題