用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 換大頭相
樓主: 小草
go

換大頭相 [複製鏈接]

版主 醒目開學勳章

恭喜恭喜!
原文章由 小仙女Mummy 於 08-7-16 11:51 發表
THANKS SO SO SO SO MUCH 小草,終于改到啦..

原文章由 <i>小草</i> 於 1/29/08 01:19 AM 發表
如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie暫時還記錄了舊資料,可以不用理會繼續瀏覽,稍後再看看有沒有轉新的,或按「F5」重新整理

我等左好耐,sing-in 又sing-out,再按埋f5啦,都無變。。。甘點啊?

原文章由 <i>小草</i> 於 1/29/08 01:19 AM 發表
如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie暫時還記錄了舊資料,可以不用理會繼續瀏覽,稍後再看看有沒有轉新的,或按「F5」重新整理

我等左好耐,sing-in 又sing-out,再按埋f5啦,都無變。。。甘點啊?

版主 醒目開學勳章

你改完有無顯示成功呀﹖如果有,但過左好耐(may be一兩日)都無轉,咁我都唔係好清楚,你試下換第二幅圖試下~
原文章由 三月媽咪 於 08-7-26 03:35 發表

原文章由 <i>小草</i> 於 7/25/08 09:19 PM 發表
你改完有無顯示成功呀﹖如果有,但過左好耐(may be一兩日)都無轉,咁我都唔係好清楚,你試下換第二幅圖試下~

有啊,有顯示成功,我都有試過用其他相,一樣唔得啊,靜係size有變,但係張相就無。試過用本身bk入面既頭像就得。

我成日整完都回覆返我,"您設置的頭像類型無效,請返回修" Pls Help!!!

版主 醒目開學勳章

首先,你個大頭相係咪跟規定﹕140 x 14020kb
如果跟足晒都唔得,試下改圖片格式,你個圖係咪jpg檔﹖如果係,試下改為gif檔試試~
原文章由 PatsyChiang 於 08-8-2 19:53 發表
我成日整完都回覆返我,"您設置的頭像類型無效,請返回修" Pls Help!!!

testing!!!

原文章由 小草 於 08-8-2 22:48 發表
首先,你個大頭相係咪跟規定﹕140 x 140、20kb 內
如果跟足晒都唔得,試下改圖片格式,你個圖係咪jpg檔﹖如果係,試下改為gif檔試試~

i can make it la....thanks 小草!!!

醒目開學勳章

~~test~~~~
‹ 上一主題|下一主題