用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用$7000買yourbabycanread/lean.....
樓主: ooooohk
go

用$7000買yourbabycanread/lean..... [複製鏈接]

原文章由 yoyoko 於 08-3-13 19:18 發表
係香港都係買700,你去YAHOO二手市場都會找到~
我上次都有幫人夾份一齊訂返來香港,都係690一套,
如果你同我住得近,我借比你都得~
又或者比個綱址你自己去訂都可以,
最好唔好幫一個網上的人去訂,因為記得之前聽人講,
...

yahoo二手市場那些係用過,都有見過人放全新,
大約一套連double side咭都係一千度,亦都係旺角見過有呢set dvd 同埋slide card賣,book就冇囉, 我之前都經朋友介紹係BK一齊訂既媽咪5y訂左一套DVD連咭,都係$800,但就冇書, 咁佢既信譽又幾好,起碼冇呃我同我朋友,同佢交收時都好nice,雖然攞dvd時間要就,上次佢post咗can read/can learn book有得group order,想搵多次佢幫手訂,但搵唔番佢條link,聽聞佢好似比人鏟走晒啲post,我諗可能香港既代理向BK施壓 ...

有冇人有5Y既contact, 或者有辦法可以買到那兩套書,請PM我啦~~

原文章由 SweetieBaby 於 08-3-10 10:58 發表
$700 VS $7000?????????
我殺人都似!!! 仲要又有D書圖書管有得借!?!?!咩公司呀, 乜咁PK ge!!
我個大仔細時買左DWE, 見幾好, 於是對D教材幾有信心, 一次撞鬼又買埋 Smart Kids $3XXXX, 個sales ...

佢地賣啲野真係好鬼死貴, 我記得大約上年八九月係個展覽到睇,跟住佢地邀請我上去金鐘聽個講坐, 話博士會專程黎香港講解,話唔係人人有飛,但可以安排啲飛比我,原本我打算去,但有幾個媽咪朋友勸我唔好去,因為係那裡買會好貴,好似要成萬蚊,但佢地係電話話比我知係$2xxx-$3xxx,最後我都冇去到,點知係咁打電話比我,叫我上去金鐘office睇下佢地教材,每個星期都會打黎問我得唔得閒上去,問咗我成三個月咁耐,我話唔得要帶BB唔方面走圍去,後尾我交比我老公接電話,先至冇再打黎
而家聽番你地講,真係好彩聽朋友話冇去到,所以我對呢間公司都幾反感

原文章由 Little_cy 於 08-1-26 01:56 發表
$7000??????吾係掛, 我係美國網到訂都係$700左右咋喎

would you mind PM the link (美國網) to me, thanks!
Btw, what is the different between full set and not full set? thanks!

Your baby can read

原文章由 yoyoko 於 08-3-13 19:18 發表
係香港都係買700,你去YAHOO二手市場都會找到~
我上次都有幫人夾份一齊訂返來香港,都係690一套,
如果你同我住得近,我借比你都得~
又或者比個綱址你自己去訂都可以,
最好唔好幫一個網上的人去訂,因為記得之前聽人講,
...

Grateful if you could PM me the web site as well.  T.Y.

吓!!! 好彩見到你地個POST 姐 !!! 上星期六, 我係新成市見到佢地推廣.  佢地都係咁SALES 我買FULL SET , 即係BABY CAN READ AND BABY CAN LEARN. 仲要成 HKD 2XXXX元.  我話貴, 佢地又再SALE 我買BABY CAN LEARN , HKD 4XXX元.  本來我都有D心動架 !!! 不過因為老公當時唔係到, 我又唔敢拿主意去買先至冇買到... 如果唔係咪做左水魚 !!!

因為我係新手媽咪, 現BB3個月大, 由婆婆揍, 但婆婆唔識英文, 所以我都係到諗緊買咩教材比BB學.  請大家分享吓 : -

(1) DISNEY --- 我知係好, 但超貴, 比唔起錢.
(2) BABY CAN LEARN --- 見佢好似好悶咁, 聽BB唔仲意SEE.
(3) APPLE TREE --- 好似好好, 價錢可以接受. 但唔知BB幾大先至可以用呢 ?  
(4) NODDY --- 想問吓台灣板係咪平過HK板好多.  有咩分別, 同好唔好用呢 ?  BB幾大開始用呢 ?
(5) 鵝媽媽 --- 係D咩黎架 !!

我只是知道咁多.  唔知仲有冇又平又靚又好的呢 ?  請各位分享一吓 !!!

另想問吓 BABY CAN LEARN 係咪係澳洲都有得買架 !!  

想問吓你地BB係3個月大時, 會比D咩教材比BB呢 ?
Joey :-D

回覆 #26 JOEYJOKY 的文章

如果有人回應 joeyjoky 就好啦. 因為我都想知清楚d呀.  了解多d先決定買邊種.

嘩! 我睇完你地的留言, 簡直嚇我一跳!
我老公前年在商場(唔記得那個)買了一套Your Baby Can Read: 有5隻 DVD, 5本書和一套卡要$2000幾, 比我話左一陣 之後在這搵到一位媽媽, 可以幫我地group order, 再買了其他的卡(好似大約$400-500), 然後這位媽媽比了個網址我, 自己訂了Your Baby Can Learn的5本書(大約$500左右) ~ 所以我想講, 我地媽媽要做個精明的消費者呀!
Don't worry!Be happy![/color purple]

我搵到5YY呀,佢pm左我,我都托佢幫我訂,但我唔記得條link o係邊,佢可以幫我地買your baby can read呀!佢宜家個bk account係5YY,你地PM佢吖,或者有興趣的可以PM我代佢轉發給你地!

係呀! 我之前就係叫5Y(現在係5YY)幫我訂的

原文章由 9bb 於 08-4-23 12:45 發表
我搵到5YY呀,佢pm左我,我都托佢幫我訂,但我唔記得條link o係邊,佢可以幫我地買your baby can read呀!佢宜家個bk account係5YY,你地PM佢吖,或者有興趣的可以PM我代佢轉發給你地! ...
Don't worry!Be happy![/color purple]

yoyoko reply

hello, I want to buy too can u e-mail to me pls [email protected]

原文章由 chingbb 於 08-4-23 12:27 發表
嘩! 我睇完你地的留言, 簡直嚇我一跳!
我老公前年在商場(唔記得那個)買了一套Your Baby Can Read: 有5隻 DVD, 5本書和一套卡要$2000幾, 比我話左一陣 之後在這搵到一位媽媽, 可以幫我地group order, 再買了其他的卡(好似大約$400-500), 然後這位媽媽比了個網址我, 自己訂了Your Baby Can Learn的5本書(大約$500左右) ~ 所以我想講, 我地媽媽要做個精明的消費者呀!

請問your baby can learn果5本書可以係邊樹訂呀?

hi hi,

麻煩你, 我都想買呀, 可否pm 資料或代我買.

thanks

原文章由 9bb 於 08-4-23 12:45 發表
我搵到5YY呀,佢pm左我,我都托佢幫我訂,但我唔記得條link o係邊,佢可以幫我地買your baby can read呀!佢宜家個bk account係5YY,你地PM佢吖,或者有興趣的可以PM我代佢轉發給你地! ...

o個時係5y(5yy)幫我搵個網址架! 你可以試下問返佢.

原文章由 amy_lee 於 08-4-27 18:41 發表

請問your baby can learn果5本書可以係邊樹訂呀?

原文章由 chingbb 於 08-4-29 11:53 發表
o個時係5y(5yy)幫我搵個網址架! 你可以試下問返佢.

Thank you.  I shall try to contact 5YY later.  
I am going to join the group order currently undertaken by 5YY for the following items :-
  • Deluxe Learning Kit (USD 129.95)
  • 82 Double-side word cards (USD 14.95)
  • 4 Pack of Sliding Word Cards (USD 39.8)
  • Your Baby Can Read ! Lift-A-Flap-Word & Picture Books (USD 44.95)
All together + the shipping charge will be HKD1987.

Am I buying too much at a time ?

回覆 #1 amy_lee 的文章

都唔算多啦,我之前都買晒成set,
今次仲叫5Y幫我買埋can read and can learn books, 真係齊晒一set,
剛剛收到5Y email話30號截數,提我地有份order mami要入錢

可否pm我資料我都好想訂一套

我已做了一條大水魚

原文章由 JOEYJOKY 於 08-4-8 16:13 發表
吓!!! 好彩見到你地個POST 姐 !!! 上星期六, 我係新成市見到佢地推廣.  佢地都係咁SALES 我買FULL SET , 即係BABY CAN READ AND BABY CAN LEARN. 仲要成 HKD 2XXXX元.  我話貴, 佢地又再SALE 我買BABY CAN LEARN , H ...

$ 4000的大水魚

‹ 上一主題|下一主題