用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用$7000買yourbabycanread/lean.....
go

用$7000買yourbabycanread/lean..... [複製鏈接]

mikids個sales上門.....我就幫佢買0左.........
(佢話送mr.men and little miss)
我真係好低能.............
之後先上網睇資料,發覺可以叫us朋友幫我買,唔洗$2000.....
唉.....買0個時好似發緊夢0甘..........
好彩老公0岩0岩出bonus..... 唉~~~~唉~~~~~~:cry:
   0    0    0    0

回覆 #1 ooooohk 的文章

原文章由 ooooohk 於 08-1-24 01:35 發表
mikids個sales上門.....我就幫佢買0左.........
之後先上網睇資料,發覺可以叫us朋友幫我買,唔洗$2000.....
好彩 ...

你買齊FULL SET呀?
我本來都想買
問佢地話3千幾
上門又話加價4千幾
冇買lu

$7000??????吾係掛, 我係美國網到訂都係$700左右咋喎
原文章由 ooooohk 於 08-1-24 01:35 發表
好彩 ...

今日0岩0岩收貨,應該係ful set,有dvd, cards, books.... 原來lean只係得5大本書......
其實$7000重有 fullset mr.men and little miss (books + dvd) 同2套disney美語...佢話係送0家wor....其實果個sales講得唔清唔楚,只係係0甘同你吹水,分散注意力! 但係我當時真係好似發緊夢0甘...mug都無問清楚就買.......

原文章由 ooooohk 於 08-1-26 17:09 發表
今日0岩0岩收貨,應該係ful set,有dvd, cards, books.... 原來lean只係得5大本書......
其實$7000重有 fullset mr.men and little miss (books + dvd) 同2套disney美語...佢話係送0家wor....其實果個sales講得唔清唔 ...

我以後都唔會同呢間野買野,我同佢買左your baby can read&
learn,百科<60本書>,mr.men,little miss<中文>,數學套書<14本書,教具>,成$2xxxx,好似好平咁,但原本佢d野全部都唔值呢個價,佢只不過捻左個版權so先咁貴,勁唔抵 ,買english-time套野仲抵佢好多!!!!!!!!!!佢仲成日打黎叫我同佢買套咩咩寶寶,又$3xxxx, 我都話左我有disney,佢都成日sales我!!!!!!

原文章由 yuiyui82 於 08-1-26 17:44 發表

我以後都唔會同呢間野買野,我同佢買左your baby can read&
learn,百科,mr.men,little miss,數學套書,成$2xxxx,好似好平咁,但原本佢d野全部都唔值呢個價,佢只不過捻左個版權so先咁貴,勁唔抵 ,買english-time ...

仲有佢d書圖書館全部都有得借!!!!!!!!!

佢套數學書我係圖書館借左book 1. 內容麻麻. 所以我都無再借下去.

所以我覺得如果買晒D呢教材好似買左個圗書館或者買左間幼稚園(蒙特梭理教材)番屋企咁 .
我淨買左Your baby cand read 同 Your baby can learn.  買Can Read 係2年前未有獨家代理只係$800- Can Learn同English字卡係thro'人係外國買($700-):tongue:

我仲低能啦! 我用8,000係Smartkid 買咗Glenn Doman Flash Card。Sign 完contract 後, 仲要自己約送貨時間和約個sales上門。Then, I asked the Sales to cancel the order becuase it's very expensive and bad after-sales service. 個Sales 仲同我講外國買緊係平d啦!  Angry, Angry.  Smartkid D sales was very bad on product knowledge, but very expert in pushing you to buy their products.   Please screen carefully for their Sales' recommendation. 各位家長小心小心, 唔好好以我吟,please check the website before buying any 教材。

回覆 #12 AL2223 的文章

Yes, I don't like smart kid's sales, too. They look like bad, the money is 90% for the sales commission.

$700 VS $7000?????????
我殺人都似!!! 仲要又有D書圖書管有得借!?!?!咩公司呀, 乜咁PK ge!!
我個大仔細時買左DWE, 見幾好, 於是對D教材幾有信心, 一次撞鬼又買埋 Smart Kids $3XXXX, 個sales買之前又話上門教, 點知收貨後就失左踪, 我打上去公司佢地又唔理, 根本零服務, 我同個仔又唔識玩, 把幾火幾個月後上網bit 放鬼左去

我都係3個月前幫襯mikids買咗your baby
can read + your baby can learn,一星期後個sales 話上嚟我屋企家訪,睇吓我個囡用成點,我好天真咁以為E啲就係「售後服務」,仲鬼禁開心歡迎佢,點知佢上到嚟根本完全無問過我囡囡用得進度如何,淨係掛住推銷一套成二萬幾蚊嘅兒童書,係用支電子筆篤篤吓,篤到邊隻公仔就邊隻發聲嘅,我嫌貴,佢就開始黑面同埋死坐喺度唔願走,跟住就叫我買mr man and little miss,我見$2xxx,算啦,佢即時開心番,然後仲介紹我買埋新一set$200 baby read系列嘅圖片連文字卡,自始再沒有任何「跟進」了,講真我個囡都幾鐘意套baby read vcd,但就唔鐘意套mr man and little miss

smartkids D sales 點需法呀 ?  其實 smartkids 同  mikids 係咪同一間公司黎 ga ?

原文章由 AL2223 於 08-3-6 17:37 發表
我仲低能啦! 我用8,000係Smartkid 買咗Glenn Doman Flash Card。Sign 完contract 後, 仲要自己約送貨時間和約個sales上門。Then, I asked the Sales to cancel the order becuase it's very expensive and bad after ...

係香港都係買700,你去YAHOO二手市場都會找到~
我上次都有幫人夾份一齊訂返來香港,都係690一套,
如果你同我住得近,我借比你都得~
又或者比個綱址你自己去訂都可以,
最好唔好幫一個網上的人去訂,因為記得之前聽人講,
佢有問題,所以大家要小心些~

回覆 #18 yoyoko 的文章

Dear yoyoko,

可否pm網址給我呢?
謝謝!

ask yr frined in either US or Australia to order for you through -

www.yourbabycanread.com

原文章由 sizrachel 於 08-3-10 14:01 發表

jojolaw  :

Your baby can learn. 請問外國邊到有得買 ?thanks !想買,,, 香港好貴 ! 
‹ 上一主題|下一主題