用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 買琴及調音好介紹。
樓主: MamaQueen
go

買琴及調音好介紹。

想換部新琴,大家有無建議呀,諗緊換通利的yamaha U5, 老師幫我問過都有幾多discount, 但我又諗緊好唔好換部歐洲琴, 好多人都話聲靚好多呀, 但我又擔心唔知保養容唔容易.

各位媽咪你地有無意見呢.

原文章由 MamaQueen 於 08-1-17 18:54 發表

估唔到收到好多pm,早知同個師傅收宣傳費,幫下d奶粉錢

pm 左啦

[ 本文章最後由 MamaQueen 於 08-1-23 09:44 編輯 ]

原文章由 MamaQueen 於 08-1-15 20:56 發表
上網找到一個調音收$220的師傳,都好有耐性,又免費幫我修好一d key。個師傳話佢琴倉d琴都係由日本直接入口,由於係上樓,會比出面平好多,但我就未上過去。佢都好老實話我個琴重可以用多一段時間先買新,不過我都打算買新二手琴 ...

己經比左d資料個師傅,佢話會call 你同你講下咩琴適合你個女,
我星期六都會上去睇。

買琴及調音好介紹

原文章由 littlejal 於 08-1-20 00:41 發表
Would you  pm me the detail as well, thx soooo much!
:D

我覺得最好請個琴老師同你一齊去。

原文章由 bosze 於 08-1-23 12:51 發表

Pls. pm me the details, tks.

pm 左啦,希望幫到你。

原文章由 MamaQueen 於 08-1-15 20:56 發表
上網找到一個調音收$220的師傳,都好有耐性,又免費幫我修好一d key。個師傳話佢琴倉d琴都係由日本直接入口,由於係上樓,會比出面平好多,但我就未上過去。佢都好老實話我個琴重可以用多一段時間先買新,不過我都打算買新二手琴 ...

我又想知,請pm我

買琴及調音好介紹

原文章由 fatcarol 於 08-1-23 20:42 發表

我又想知,請pm我

pm 左啦,希望幫到你。

買琴及調音好介紹

pm 左啦

唔知有冇人唔帶琴老師去揀琴又揀到心水琴ge呢?事關我問囝囝個琴老師,佢猛咁話二手琴唔好,'歲'我買D二萬到三萬在大陸裝配的琴(e.g.Toyama),所以唔想麻煩佢幫我揀二手琴啦,但自己又唔識揀,點算??
原文章由 MamaQueen 於 08-1-23 09:47 發表

我覺得最好請個琴老師同你一齊去。

pm to me, please

買琴調音好介紹

原文章由 hinhinmami 於 08-1-24 14:19 發表
唔知有冇人唔帶琴老師去揀琴又揀到心水琴ge呢?事關我問囝囝個琴老師,佢猛咁話二手琴唔好,'歲'我買D二萬到三萬在大陸裝配的琴(e.g.Toyama),所以唔想麻煩佢幫我揀二手琴啦,但自己又唔識揀,點算??
...

你可以自己先上去睇下,攞下料問多d,個師傅都好好傾,又唔會迫你買。我 pm  d 資料比你啦。

買琴及調音好介紹

原文章由 fannyangel 於 08-1-19 23:11 發表

個師傅琴倉係邊?我都想買琴,請pm 我

pm 左啦,你幾時去?

leung pls check PM  希望幫到你

pls pm me thanks

買琴及調音好介紹

flowerlily  
flowerlily  Check pm 啦,send 左比你啦,希望幫到你

買琴及調音好介紹

唔使咁客氣,有好野硬係一齊分享

Please PM 我啦,我2個子女都已經8級啦,老師話他們有潛質可以繼續學下去,老師推薦YAMAHA的鋼琴,請各位幫幫忙。

MamaQueen,

Please PM me the details, thanks!

KaKwanc  已經pm 左比你,check 下啦,希望幫到你

買琴及調音好介紹。

原文章由 oldbean 於 08-1-22 22:05 發表

問左啦,柴灣都係$220,約左時間了。

都好合理,我屯門都係。