用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正取錄信收到未呀?
樓主: chris媽咪
go

培正取錄信收到未呀?

恭喜!恭喜! ...攪倒我好想即刻收工回家開信箱睇tim
學懂愛才會快樂

我都想知係唔係多數收大囝大囡. 例如04年出生或05年頭出生的.

請問你的女兒是不是大女呀? 可否與我們分享享

原文章由 fatkk 於 08-1-16 13:50 發表
收咗我個囡囡 !

我都好想知係唔係真係收大仔同大女多

原文章由 **芳芳** 於 08-1-16 14:11 發表
請問收o左既是否係大仔同大女???

如果只有呢 2 間揀, 而你又唔 mind 中文中小學, 俾我會揀培正, 話晒一條龍到尾, 學校質素名氣都極好, 學生品德亦佳!! 做阿媽少左好多煩惱

原文章由 keroro_him 於 08-1-16 13:37 發表
收咗我個囝 a.m.,現在要想吓究竟培幼好定係KV好

I received the letter this morning. My son, born in 12/2004, is accepted , PM class. But I chosed AM class when I filled up the application letter.

Cheer up, cos my son cried when he went into the classroom by himself. Maybe he clamed down and could followed the teacher's instruction even he cried.

One dragon, very very very attractive. I haven't decided
yet, between SC, KV & 培正....

Good luck to all.

[ 本文章最後由 yansy 於 08-1-16 14:40 編輯 ]

hi ClaireMa,

記得我豬仔媽媽? 你囡囡係咪am?

我囡囡係am.

原文章由 ClaireMa 於 08-1-16 13:14 發表
收到信啦

1104, 算係大女
原文章由 abraham0119 於 08-1-16 14:26 發表
請問你的女兒是不是大女呀? 可否與我們分享享

恭喜哂大家, 攪到我都想立刻返屋企開信箱!!!!

good luck!!!!!

原文章由 豬仔媽媽 於 08-1-16 14:45 發表
hi ClaireMa,

記得我豬仔媽媽? 你囡囡係咪am?

我囡囡係am.

我都收到信啦!收左我個仔讀am class,他是05年5月31日出世,我諗都唔屬於係大仔 好開心呀!以後唔駛煩!

my son was accepted to am class too, he is 05 March

原文章由 carey_mum 於 08-1-16 15:59 發表
my son was accepted to am class too, he is 05 March

我都收到信啦!唔收我個仔, 唔知係咪8月出世呢(細仔)?

醒目開學勳章

唔收仔仔,0501大仔.阿仔依家讀緊k1,嗰日in時好開心,我都好有信心.但係唔收:tongue:

醒目開學勳章

成功果d家長可唔可以除提供大仔/細仔外,提供埋住邊區啦.唔該

仔仔050531屬於中仔(唔大唔細),住黃大仙區

醒目開學勳章

原文章由 fskaren2002 於 08-1-16 16:10 發表
成功果d家長可唔可以除提供大仔/細仔外,提供埋住邊區啦.唔該

有家長話好多睇背景,教師或公务員多數收.是否係真?

我聽朋友講,pc鍾意收學生的父母係大學生!

Accepted. PM class.

born in Jul 05.

收左啦~ am class

我個女係05年5月頭, 應該唔算大女..

我同老公都係大學生, 家住九龍灣, 唔知有冇關係, 不過果日阿女見完出返黎都有笑住同老師講byebye, 可能咁樣可以俾到d 好印象老師..

真係太開心啦~~~ 仲諗住靈糧同創價都唔收, 培正就更加冇機會啦, 點知而家培正竟然收左, 仲係1st choice 中既1st choice, 可以讀到上晝班, 真係開心過中左六合彩呀!~~

有冇其他am class 既家長, 希望大家可以預先交流下啦~

我和老公都不是大學生, 又不是公務員, 老師, 仲住將軍澳.....相信我今晚開信箱都是壞消息多...