用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 知唔知何時會收到統一派位信? 幾時要去小學填表呢? ...
go

知唔知何時會收到統一派位信? 幾時要去小學填表呢?

各位媽咪daddy,

知唔知何時會收到統一派位信?
幾時要去小學填表交form(入lucky draw)呢?

唔該晒!

是否要在今個月尾要填表呀?
有無朋友知道呀?

網上摷都係咁話:

「2008年1月26至27日

未獲「自行分配學位」的申請人家長前往統一 派位中心為子女辦理選 擇學校手續,以便統一 派位。」

應該好快收到有關通知架勒。我都唔記得左當年份統一派位表格係點拎番黎既。好似交表就去所屬住址果區中心交。

如果有媽咪收到份form,通知聲呀.. 唔該晒.

如果有媽咪收到份form 真係通知聲呀. Thanks!

我剛打了去教育局.今日先開始分批寄出(分幾日寄).佢地話如下星期收吾倒先打去問.

原文章由 SPRING_BB 於 08-1-14 11:57 發表
如果有媽咪收到份form 真係通知聲呀. Thanks!

如這個星期收不到表格就要下星期才打去教育局問?
佢地派表的時間實在太緊迫了。

原文章由 SIUBO117 於 08-1-14 15:31 發表
我剛打了去教育局.今日先開始分批寄出(分幾日寄).佢地話如下星期收吾倒先打去問.

唔該晒,今個星期真係要日日開信箱...有消息,各位媽咪記住上嚟分享呀..

原文章由 natnat_tsang 於 08-1-14 17:17 發表

唔該晒,今個星期真係要日日開信箱...有消息,各位媽咪記住上嚟分享呀..

真係要留意下信箱. 但要做份draft先,才去某校填表.
有點緊張tim!!!!

有無人收左信?我仲未收到喎
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

我剛收到了
原文章由 vic6 於 08-1-14 23:10 發表

真係要留意下信箱. 但要做份draft先,才去某校填表.
有點緊張tim!!!!

我都收到了

醒目開學勳章

原文章由 SPRING_BB 於 08-1-16 14:48 發表
我都收到了

我今日都收到了, 請問正式的表格是否要1月26或27日, 到埸即時填寫?

我今日都收到了, 我亦想知道正式的表格是否在26 & 27號即場取表, 即場遞交?
真不明白為何通知書 不連同正式表格寄來, 唉!

醒目開學勳章

我都好想知, 我覺得封信寫得唔清唔楚 咁係咪重知係26&27號呢兩日指定時間內'螺'表同交表就得, 定係要即場交埋表?

我重有個問題, 我想問下如果乙部全部填晒(例如有15間), 咁係咪無論點派都一定會係呢15間之內, 定係會有機會派去其他校網既唔知mud野學校呢?

唔知點樣填志願

實在唔知如何才能填好志願。

醒目開學勳章

各位好,
我都今日收到通知書, 但好奇怪點解係比Sample 表格而唔係正式表格 .

咁即係要1月26 & 27日(得兩日). 去指定統一派位中心拎表, 填表, 交表

真係比佢玩死. 我睇完中文, 睇埋英文. 都唔係好明白佢想講乜.

即係冇得提前去拎表格???????

原文章由 ryb 於 08-1-16 20:37 發表
我今日都收到了, 我亦想知道正式的表格是否在26 & 27號即場取表, 即場遞交?
真不明白為何通知書 不連同正式表格寄來, 唉!

正式的表格是在26 & 27號即場取表, 即場遞交的
可能是避免忘記帶回表格或填錯表格, 以減低損耗率, 環保d掛!
其實你可照填在sample上, 到時照抄在正式表格上便可, 個人就好唔贊成到時先填, 好容易填錯的

醒目開學勳章

收到大抽奬通知書了,但阿仔已考到倆間私校(九龍塘小學部及培正),都不知填不填好.

原文章由 龍馬媽媽 於 08-1-16 23:33 發表

正式的表格是在26 & 27號即場取表, 即場遞交的
可能是避免忘記帶回表格或填錯表格, 以減低損耗率, 環保d掛!
其實你可照填在sample上, 到時照抄在正式表格上便可, 個人就好唔贊成到時先填, 好容易填錯的 ...

我都唔明點解要去到先填. (要等我地手忙腳亂先填嗎 )
其實咁mail張sample比我地幾萬個family,都會waste postage姐!(都是立稅人$),不如比我地選直接mail份正式來仲好呢! 會有問題嗎?