用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Par ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Part 3

may

7千蚊
不過成到團都好
我見好多韓國團都無機位成唔到團

買d 厚底既鞋都ok
舊年去美加
我都係買左對gore-tex 比佢咋 (唔記得係咪咁串 )
記得買埋帽
包埋臉/耳仔o個d

原文章由 朱MayMay 於 08-1-14 09:56 發表
phebe, cheerful, mamamui :

多謝關心!
而家唔諗咁多lu....玩完先算
himbb, phebe : 聽講新年去好凍,想問下你地之前去要帶d咩,特別d細, 我已經周圍去買左滑雪手套、雪衣...比阿仔.但想問下
穿咩鞋好d, 爬山 ...

[ 本文章最後由 yy13 於 08-1-14 12:19 編輯 ]

原文章由 mamamui 於 08-1-14 11:42 發表
yy - 令公子下學期還打 pre-tennis 嗎?

mamamui ,yy:

阿仔今期淨係報畫出彩虹, 因係出面讀緊EQ班,所以今期唔報"情緒小主人"了
有無陪呀 ?
佢剛上了 2" 胡x堂珠心算", 真係教得好快, 又嚴, 但我覺得佢地都吸收得幾快, 阿仔暫時仲捱得到.

mamamui/snowb,

請問還會報Mad science嗎?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

May, yy - 阿女又係話報畫出彩虹, 唔報"情緒小主人". 5 通佢地商量好的?

Mrs Yellow - 會繼續報 Mad Science.  阿女好似好有興趣. 上星期返來猛講 CO2 同份子結構, 笑C我.

may

報左喇

邊個教都無所謂
最緊要佢地學到野
我仔都學到升左1級
同d p1 既1齊上
但教開個老師要頂另1個教再高級d 既老師 (去生仔)
依家搵個好後生既老師黎教
仲要捱成3個月

我仔尋日又話要打比你
佢話owen 同陳宇x 約左佢去旅行喎

原文章由 朱MayMay 於 08-1-14 15:33 發表
mamamui ,yy:

阿仔今期淨係報畫出彩虹, 因係出面讀緊EQ班,所以今期唔報"情緒小主人"了
有無陪呀 ?
佢剛上了 2" 胡x堂珠心算", 真係教得好快, 又嚴, 但我覺得佢地都吸收得幾快, 阿仔暫時仲捱得到. ...

原文章由 mamamui 於 08-1-14 15:48 發表
May, yy - 阿女又係話報畫出彩虹, 唔報"情緒小主人". 5 通佢地商量好的?

Mrs Yellow - 會繼續報 Mad Science.  阿女好似好有興趣. 上星期返來猛講 CO2 同份子結構, 笑C我. ...

yy, mamamui,

我報咗輕黏土班啦, 俾琪琪輕鬆吓啦

貓頭鷹3號

原文章由 yy13 於 08-1-14 12:11 發表
貓頭鷹3號

我仔玩過第1期就無再玩
不過問唔到comment :tongue:

請問如今年文化日小朋友想穿民旅服, 那兒有得買?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

想問下高望班的靚媽:

你地d 寶貝尋日有無叫你地整一本passport,我仔就因為未整,今朝死都唔肯返學,佢話許老師今日一定要交,有無家長整過呀!俾d意見應該點整

樂媽

你們有無見到書簿費單話懇親會在627舉行, 是否真的咁早嗎 ?

Himbb,

Him him, 今期還報pre-tennis ?

Mamamui,

Mad Science 有無大作返來呀 ? 我都想同阿囝報

Mrs. Yellow,

華服都當係民族服咪得囉

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 08-1-15 11:11 編輯 ]

原文章由 Adrian媽媽 於 08-1-15 11:08 發表
Himbb,
Him him, 今期還報pre-tennis 嗎 ?

Himhim今期報
Mon 畫出彩虹, Tue 體操, Thu 小小奧運會, Fri  敲擊樂

adrian 媽

唔知係咪講緊小學呢

原文章由 Adrian媽媽 於 08-1-15 11:08 發表
你們有無見到書簿費單話懇親會在6月27日舉行, 是否真的咁早嗎 ?

Yy,

張通告寫幼稚園及小x及小x627, 英文部, 國際班, 又另一日, 昨晚我特登睇了幾次. 若果就麻煩, 因公司近假期就難請假了, 希望遲些再改期啦

A 媽 - 我都睇到係 0627 懇親會呀. Mad Science 每堂都有張 hand-out 派返來, 講下學左乜, 又有d 親子活動建議可以在家做. 小女都幾有興趣, 所以我會繼續報.

Mrs yellow - 我當 0205 係華服日咋.

原文章由 himbb 於 08-1-14 10:15 發表

Vickymom,
我地偷懶去左長隆玩呀....

我都跟o左佢尾呀!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

may>>我朋友上年x'mas 帶女去滑雪, 都係買對timberland 比個女著, 但因滑雪場無咁細o既鞋, 佢對timber 唔係防水, 所以濕晒.  唔知花園街有冇小朋友雪褲, 以前都係響花園街雪褲, 滑雪手套, 飛虎隊冷帽等.....再唔係你去tt後樓梯落o個樹對門, 有間出入口店樹睇o下.

今日行過muji 就見到有d 類似雪鞋for小朋友.

[ 本文章最後由 Jennie 於 08-1-15 17:37 編輯 ]
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie :

thank you 報料! 我就係諗緊買唔買滑雪鞋比阿仔, 戶外城 2佰幾蚊對, 但覺得穿1次, 下年就唔咁, 好浪費, 不如買對平日可以用返的鞋.
啊 ! 我以為滑雪場乜都有得租tim:tongue: 唔該哂 !我得閒去花園街逛下先.

原文章由 Jennie 於 08-1-15 17:36 發表
may>>我朋友上年x'mas 帶女去滑雪, 都係買對timberland 比個女著, 但因滑雪場無咁細o既鞋, 佢對timber 唔係防水, 所以濕晒.  唔知花園街有冇小朋友雪褲, 以前都係響花園街雪褲, 滑雪手套, 飛虎隊冷帽等.....再唔係你 ...

himbb,

加埋 Wednesday 交通安全隊, 咁五日都冇得午睡. 咁 himhim 會唔會好眼訓 ?

貓頭鷹3號

原文章由 himbb 於 08-1-15 12:33 發表

Himhim今期報
Mon 畫出彩虹, Tue 體操, Thu 小小奧運會, Fri  敲擊樂

早晨啦!