用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Par ...
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Part 3 [複製鏈接]

大埔道崇真07K3小朋友家長 & FRIENDS,又開新 part 啦!入來啦!

高仁班 (全日)himbb, Adrian媽,貓頭鷹3號,Mrs.Yellow, Cheerful
高禮班 (上午)save, somimi, Kirima , demaso
高信班 (上午): Jennie, 得意媽, Jade
高望班 (上午): snowB , wawa_mami, ball, phebechong
高愛班 (全日): mamamui, maymay, lavender, yy13
高義班 (下午): ConnieBaby219, 叮叮噹噹, YYJC

Links to previous parts -
大埔道崇真07K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Part 2
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1156936&extra=page%3D1

大埔道崇真07K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦!
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1084238&extra=page%3D1&page=1
   0    0    0    0

...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

嘩, 你地咁快手o既!! 我又報到先.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我地報到先

今日我屋企人養左13年的狗走左喇 好唔捨得佢, 希望狗狗都可以上天堂啦.

早晨
我都好唔開心, 做左 10 年的自由工, 可能就黎無得做啦
依家的心情好無奈......又唔知點算好....大家有無工介紹, 做半日或part-time

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-1-11 09:43 編輯 ]

早晨!到!

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Carcar,

Sorry to hear the  news...

全日班同學們,

請問你知否他們午睡時有無用搣蚊器等東西? 昨天他回來塊面咬到腫哂, 他又抓, 攪到傷痕累累,個樣好醜怪, 但我就心痛c...

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 08-1-11 09:39 編輯 ]

Good morning ~~
昨晚5見琪媽既?
May - 下, 乜咁呀 ....... 5 好理咁多, 煩都冇用. 過埋個年先. 新年有新氣象.
Carcar -

[ 本文章最後由 mamamui 於 08-1-11 09:39 編輯 ]

早晨

A 媽 - 阿女呢兩日隻腳都中招, 有蚊"難". 滅蚊器應該就冇啦. 老師應有蚊膏的, 提下阿囝, 痕就同老師講.

醒目開學勳章

morning!

connie, 請問你知唔知朗誦班有邊幾個同學? 昨晚阿仔喊住話唔鐘意返朗誦班, 話好辛苦, (事實上我都唔知佢有參加朗誦班, 我冇同佢報架), 請問你知唔知係老師選人定係點?
原文章由 ConnieBaby219 於 08-1-11 09:42 發表
早晨

原文章由 叮叮噹噹 於 08-1-11 09:55 發表
morning!

connie, 請問你知唔知朗誦班有邊幾個同學? 昨晚阿仔喊住話唔鐘意返朗誦班, 話好辛苦, (事實上我都唔知佢有參加朗誦班, 我冇同佢報架), 請問你知唔知係老師選人定係點?  ...

應該係普通話集誦隊, 好似逢一、四 4:30-4:50pm練習, 每班選8個之後再揀小朋友出賽, 如Anson 5 like 快 call 老師傾下, 免得Anson怕了普通話

醒目開學勳章

收到....thanks!
原文章由 ConnieBaby219 於 08-1-11 10:06 發表

應該係普通話集誦隊, 好似逢一、四 4:30-4:50pm練習, 每班選8個之後再揀小朋友出賽, 如Anson 5 like 快 call 老師傾下, 免得Anson怕了普通話

carcar

唔好
狗狗知道你地咁掛住佢
佢已經好開心架喇

原文章由 carcar 於 08-1-10 23:26 發表
我地報到先

今日我屋企人養左13年的狗走左喇 好唔捨得佢, 希望狗狗都可以上天堂啦.

may

唔緊要啦
過左年好多公司都大執位
到時先再算
不過最可惜係無得用阿公時間去做自己野姐

尋晚同今朝我仔都話要打比owen / 你
佢話要問下你地幾時可以1齊去旅行喎   

原文章由 朱MayMay 於 08-1-11 09:28 發表
早晨
我都好唔開心, 做左 10 年的自由工, 可能就黎無得做啦
依家的心情好無奈......又唔知點算好....大家有無工介紹, 做半日或part-time

其實我最擔心係我地已經out 哂, 又懶慣, 捱唔住再去搵出面, 連婆婆都話驚我連湊仔到湊唔掂

你地新年去邊樹呀 ? join 唔join 埋我地去滑雪

原文章由 yy13 於 08-1-11 11:01 發表
may

唔緊要啦
過左年好多公司都大執位
到時先再算
不過最可惜係無得用阿公時間去做自己野姐

尋晚同今朝我仔都話要打比owen / 你
佢話要問下你地幾時可以1齊去旅行喎   

...

may

到時先算啦
話唔埋到時你enjoy 做湊仔婆呢

我仔好簡單咋
去西貢都已經叫做去旅行架喇

你地幾時出發
去邊到滑雪

原文章由 朱MayMay 於 08-1-11 11:21 發表
其實我最擔心係我地已經out 哂, 又懶慣, 捱唔住再去搵出面, 連婆婆都話驚我連湊仔到湊唔掂

你地新年去邊樹呀 ? join 唔join 埋我地去滑雪

去韓國5天炸 - 2 月5號晚零晨機

原文章由 yy13 於 08-1-11 11:27 發表
may

到時先算啦
話唔埋到時你enjoy 做湊仔婆呢

我仔好簡單咋
去西貢都已經叫做去旅行架喇

你地幾時出發
去邊到滑雪

報告...
旅港開平聽日openday