用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友最細可以開始學琴
go

小朋友最細可以開始學琴 [複製鏈接]

Hi Yanni,

我仔仔3月就3yrs, 請問可以開始學琴未?
   0    0    0    0
[img align=left]C:\Documents and Settings\user\My Documents\christy.gif[/img]

學鋼琴

我教最細是3歲。覺得幼兒3歲可以開始從遊戲中認識一些樂理同嘗試彈架喇!!!
不過要找一個能夠教幼兒,因為他們較細,是不可以像6、7歲的學琴方式。

原文章由 christytsai 於 08-1-9 23:00 發表
Hi Yanni,

Learn Piano

My son starting learn from 3 yr and 3 month, it's is a playgroup lesson to learn, it's is quite good, he hasn't go to one to one first and learn with other children, he love it very much and can play some simple piano songs after 4 months learning.

So, I believe you don't worry, let yr kid to touch some music, but don't give yr kid pressure, so he / she will willing to learn without pressure.

WHJ

Hello WHJ,

我想問你個小朋友學左鋼琴有冇練琴架o
因為我個女現在4歲, 學左十個月琴但從來都冇練琴架我地屋企未買琴, 叫佢去 club house 租琴室彈比我聽佢就次次都話唔哂o
現在我打算買個二手次比佢, 其實是否需要同佢一起上堂架 ???

Thanks

學琴未?

原文章由 christytsai 於 08-1-9 23:00 發表
Hi Yanni,

你有有問過佢先?

我問過最少4years, 因可以識睇abc

piano teacher

我仔仔就買左琴la .... 個時無琴個時... 只好去租琴練la ...

我覺得買左琴比佢好似專心好多....

而且我係同仔仔一起上堂.... 佢練我咪又練.....

原文章由 pearjadema 於 08-1-17 11:48 發表
Hello WHJ,

因為我個女現在4歲, 學左十個月琴但從來都冇練琴架我地屋企未買琴, 叫佢去 club house 租琴室彈比我聽佢就次次都話唔哂o
現在我打算買個二手次比佢, 其實是否需要 ...

一起上堂ar.... 都係ar

如果老師唔介意咪ok law, 我仔仔個老師成日都唔我同仔仔一起上堂, 咁會進步大好多, 2年左右... 4級la ...

你可以問下你個老師ar... 

原文章由 pearjadema 於 08-1-17 11:48 發表
Hello WHJ,

現在我打算買個二手次比佢, 其實是否需要 ...
‹ 上一主題|下一主題