用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聽聞已經有同學收到DGS信面試。
go

聽聞已經有同學收到DGS信面試。 [複製鏈接]

她成績不是最TOP,但武藝高強。
   1    0    0    0

回覆 #1 esprincess 的文章

我收到了,好開心!!

恭喜你過了第一関,你女兒的強項是甚麽?游水?田徑?音樂?

原文章由 alady 於 07-12-24 22:45 發表
我收到了,好開心!!

原文章由 esprincess 於 07-12-24 23:05 發表
恭喜你過了第一関,你女兒的強項是甚麽?游水?田徑?音樂?

Academic result...but nothing compare to girls in DGS.

原文章由 alady 於 07-12-25 21:12 發表

Academic result...but nothing compare to girls in DGS.

請問你的女兒是否全級首3名的學生, 有否公開比賽獲獎呢?

我都收到啦,唔知今年有幾多人面試呢?

之前已交了portfolio summary & cert. copies, 而家交application form 要不要再交portfolio summary & cert. copies 呢 ?

我覺得應該唔需要。

原文章由 esprincess 於 07-12-27 22:43 發表
我都收到啦,唔知今年有幾多人面試呢?

我都收到呀 ~ 我地 no. 係 0813xx,
係咪 = 1千3佰幾号

原文章由 木土土 於 07-12-29 13:52 發表
之前已交了portfolio summary & cert. copies, 而家交application form 要不要再交portfolio summary & cert. copies 呢 ?

我都覺得唔須要 ~ 份application form 已經編哂 no.
學校一定搵得番哂我地d record,再重新俾一次咪好煩!

不過如果你有新資料,之前無俾過,我諗你可以加入去...

(唔知啱唔啱架 - 係我自己諗架咋: )

但張application form 要填 extra-curricular activities/achievement, 咁係咪係之前portfolio summary 揀 d 填落去, 填咗既資料也不需要extra cert. copy 呢 ?

sorry, 唔知我呢d 咁silly既問題仲有無人肯答我, 唉, 俾dgs知道呢個阿媽mug都唔識, 實即刻out我個囡!:cry: :cry:

原文章由 Marco-ma 於 07-12-30 10:11 發表

我都覺得唔須要 ~ 份application form 已經編哂 no.
學校一定搵得番哂我地d record,再重新俾一次咪好煩!

不過如果你有新資料,之前無俾過,我諗你可以加入去...

(唔知啱唔啱架 - 係我自己諗架咋::" /> ) ...

回覆 #11 木土土 的文章

我上年都照填一次, 同証書都影多一次, 我諗學校未必會再重新搵返d資料出來, 而且張application form要求嘅資料係好精簡,再做多次都唔係太難嘅

原文章由 木土土 於 07-12-30 20:51 發表
sorry, 唔知我呢d 咁silly既問題仲有無人肯答我, 唉, ...

木土土,

唔好咁大壓力啦 ~ 當個女係去上 interview 面試班,
見見世面囉, 呢d機會唔係成日有!

去得嘅個個小朋友都叻,入唔到嘅小朋友一定多過入到嘅,
你咁大壓力,小朋友都會 feel 到架,放鬆d .....
‹ 上一主題|下一主題