用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區 -請指教
go

東區 -請指教

1.  請問東區band 2 頭中學有邊幾間?

2.  以下又點排名, 校風及成績?
衛理,
劉永生,
慈幼,
筲官東.

3. 如果band 2 頭, 你會不會, 自行選民生及聖馬可?

請赐教. 謝謝.

I want to know too.
How about band 1尾, 有邊間?
thanks!

原文章由 LoveCandy 於 07-12-20 19:23 發表

2. 衛理, 劉永生,筲官東,慈幼.

3. 如果band 2 頭, 你會不會, 自行選民生及聖馬可?
In new system with two choices, 民生及聖馬可 are Band one, the chance very slim.

ANChan59, 看完你的回覆,我重新考慮我的選校策略了. 
thanks a lot

相信衛理一定是bandtwo頭了,東區還有那些學校也是band
two頭? 培橋是嗎?

聽聞有些學校到高中用英文教,衛理也是嗎?還有那些band
two頭是呢? 謝謝各位指教.

祝各位 新年進步.

原文章由 LoveCandy 於 07-12-26 17:55 發表
ANChan59, 看完你的回覆,我重新考慮我的選校策略了. 
thanks a lot

相信衛理一定是bandtwo頭了,東區還有那些學校也是band
two頭? 培橋是嗎?

聽聞有些學校到高中用英文教,衛理也是嗎?還有那些band
two頭是呢? 謝謝各位指教.

祝各 ...

據我所知,衛理高中仍然用中文教。

回覆 #1 LoveCandy 的文章

衛理,
劉永生,
慈幼,
筲官東.

就係咁排
咁係玩你

唔係玩你
唔係!