用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想談一談,迪士尼美語世界!
樓主: tize2002
go

想談一談,迪士尼美語世界!

Although the disney set is quite expensive, however i think it worth, i have 2 sons both of them like to watch and like to follow the characters to sing the songs.

我都無買Let's play set同電子書,係我個sales叫我唔好買住口架!
因為佢話我BB太細,有排未用到,叫我唔好買住囉!

其實新既版本我都未認真睇過, 如果可以拆開黎買我都建議吾駛一次過買晒, 因為真係得個擺字, bb 太細啦! 根本吾可能明白太深既英文. 我2002年買果陣都係先買頭半part, minnie set, (內有play along, sing along, zippy set. 讀咭機) 呢d 全部都可以用得著, 當時我記得都差不多2萬元, 到左亞女1.5 歲, 我覺得亞女已用熟左套教材, 先買埋另半part, 又比多差不多2萬, 一直用到而家. 所以真係吾駛急住買晒全set 架.

呢套教材要比小朋友用架, 仲係bb 果陣就常播碟比佢地睇, 吸引佢地既注意力, 到左小朋友大約1.5歲, 就要減少睇, 比佢地多聽, 因為要開始訓練小朋友既聽覺. 再者睇得多電視對小朋友既眼睛有影響既. 希望你用得開心同埋有成果啦, 當然吾係一朝一直架.

原文章由 dennis_yuki 於 07-12-15 17:47 發表
各位mama妳地好:
我前日岩岩買咗成套la!!雖然係好貴,成五萬幾,但聽好多用過嘅mama講,對小朋1定有幫肋,我就買咗la!希望真係直得la!!!

哎呀, 我都有少少亂...eeeeeeeee, 我吾記得係mickey set 睇先定係minnie set 睇先呀, 用左成5年半都無認真記番下邊個set 打邊個set, 只知教亞女點去好好運用full set 美語囉...gaga

原文章由 prosperityyan 於 07-12-17 17:05 發表
sugerjar,
唔係喎, 我個sale話mini 同唐老鴨個d 唔係比 baby架喎, 佢話比大bb的, 如果是小bb, 只可以買mickey 的是最合適既.

我都想問一問,點解你哋買咁貴ar?
我十一月頭買咗一set full set嘅super mickey $39,000,即係第二大嗰set!
同最大嗰set比,只係少咗let's play set同電子書,而最大嗰set係$49,000!
其實係加咗價?定係你哋加咗zippy嗰D嘢呢?

俾俾意見

請問此教材有無得講價既呢?我問過,sales說沒有. 是否真的? 謝!

原文章由 yuen_jac 於 07-12-24 14:56 發表
請問此教材有無得講價既呢?我問過,sales說沒有. 是否真的? 謝!

no discount ar!! Altought I refer my friend to buy!!
but they have gift!!

I bought the set of DWE for my son 1year ago when he was almost 2. Just during this one year, he learnt lots of words and he has started to read simple books (ladybird level 1) himself. His 1st language now is English though he knows Cantonese at all. He speaks & thinks in an English speaking environment. We had arranged many K1 interviews for him and finally we chose an international school. DWE helps working parents a lot. The most important is parents have to spend time to accompany kids to learn together.

My son is also using Noddy & "Your baby can read", I guess it's now over 300 vocabs he knows.

迪士尼

Yuen_Jac

係沒有得講價, 不過有好多唔同嘅set, 不過出面的sales只會sale最貴嗰set比你.  如果你有興趣知道其它set價錢, 我可send啲資料比你.   

如果您想要多啲禮物, 就睇吓點同個sales傾.  因為係個sale自己送比您的.

====================================
原文章由 yuen_jac 於 07-12-24 14:56 發表

[ 本文章最後由 linusivan 於 07-12-27 14:17 編輯 ]

迪士尼

真係有set係5xxxx. 個sale賣最貴嗰set比佢.

===================================
原文章由 prosperityyan 於 07-12-21 14:41 發表
dennis,
點解你買 5萬對既? 一係 5薄, 一係5萬9 喎....你個SET係有咩架? 我呢, 就OUT左D CD 唔要, 因為D 歌在DVD都是一樣既. 所以只是 44400

個sales都係話最貴個套係$49xxx, 點解你個套係$50xxx
原文章由 linusivan 於 07-12-27 14:20 發表
真係有set係5xxxx. 個sale賣最貴嗰set比佢.

===================================

我都係用disney world family的家長,女女23個月大,用了1年多,我奶奶只形容她一句,「你已家已經成日講英文,再大d我都唔知點同你溝通lu。」我家無工人,日常只靠看書及dvd,唱下歌,跟足套教材來做。她平常生活單詞對佢來說已經不是困難,最好的我讓他上外籍老師playgorup, 她竟然完全聽明。同k1-2小朋友玩,有時她講英文,如 yes, it is..d小朋友仲問我咩係yes, it is!! 心想$40000都值得的

world family價錢我知如下:
super mickey set(2nd大) $39000
disney set(齊內容) 約$49000(已有07版的step by step)
disney set + story set +36cd 才需 $5xxxx-6xxxx

我個sales都好好呀..唔迫我又解釋全面.又伋見禮物。家長想初步了解,佢都唔錯。
Mqchris :>