用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 保良局陸慶濤小學2008年小一
go

保良局陸慶濤小學2008年小一

2008年保良局陸慶濤小學小一報到, 多多指教

991129........仔.........鑽石山靈糧K3........家住西貢

991129........仔.........鑽石山靈糧K3........家住西貢
YUKI     ........女.........高俊苑方王錦全K3......油塘

[ 本文章最後由 嘉倩-YUKI 於 07-12-3 11:07 編輯 ]
學懂愛才會快樂

Hello, 嘉倩-YUKI!

我個囡有位朋友仔叫Long Long(悅朗),佢都係讀鑽石山靈糧   K3o架,唔知你識唔戱識呢?
原文章由 991129 於 07-12-3 11:44 發表
Hello, 嘉倩-YUKI!
學懂愛才會快樂

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-12-3 11:57 發表
我個囡有位朋友仔叫Long Long(悅朗),佢都係讀鑽石山靈糧   K3o架,唔知你識唔戱識呢?

I heard his name before but don't know him.  He should be AM class but my son is PM class.  I also saw him during the interview of 播道

yes, 就係佢,不過,只係真道收咗佢,佢會讀真道

原文章由 991129 於 07-12-3 13:14 發表

I heard his name before but don't know him.  He should be AM class but my son is PM class.  I also saw him during the interview of 播道
學懂愛才會快樂

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-12-3 11:01 發表

YUKI     ........女.........高俊苑方王錦全K3......油塘

Hi YUKI,

我囡囡都是方王錦全K3, 想問你是上午/下午班,囡囡是AM,我自己都好喜歡陸慶濤,但遲了交表,學校話如在開學前有小朋友退學才會安排遲交表的去Interview,希望有機會08/09在陸慶濤見.

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-12-3 14:13 發表
yes, 就係佢,不過,只係真道收咗佢,佢會讀真道

oic

原文章由 肥皂泡 於 07-12-3 14:20 發表

Hi YUKI,

我囡囡都是方王錦全K3, 想問你是上午/下午班,囡囡是AM,我自己都好喜歡陸慶濤,但遲了交表,學校話如在開學前有小朋友退學才會安排遲交表的去Interview,希望有機會08/09在陸慶濤見. ...

肥皂泡,

Sorry to hear about this.  What a pity...

But pls don't give up and try to check LHT again later.  Hope we can see you soon.

肥皂泡,
係呀?!!咁啱嘅,我囡囡讀K3A(am),點解唔早d識,否則可以交流心嗎.keep in touch.
咁埋仲好,可等埋大抽獎先去in陸慶濤,到時先決定讀囉,good lucky.Hope we can see you soon
cheers

原文章由 肥皂泡 於 07-12-3 14:20 發表

Hi YUKI,

我囡囡都是方王錦全K3, 想問你是上午/下午班,囡囡是AM,我自己都好喜歡陸慶濤,但遲了交表,學校話如在開學前有小朋友退學才會安排遲交表的去Interview,希望有機會08/09在陸慶濤見. ...
學懂愛才會快樂

Hi YUKI,
囡囡讀K3B(am),已有津小收了小女,但自己好Buy陸慶濤双班主任(=小班教學),英/普教學/一條龍,最初15/16錯失了機會,因覺得陸校舍太細,係呢你是否留在陸慶濤or羅xx呀!

回覆 #2 嘉倩-YUKI 的文章

support
cfpa..............仔.........比華利........寶琳

回覆 #1 cfpa 的文章

cfpa, welcome!

肥皂泡,
恭喜晒,請問入咗便間津校?既然你Buy LHT,埋試吓IN囉,反正冇損失嘅,至於我...
Still thinking.... headache !Maybe LHT啦

原文章由 肥皂泡 於 07-12-3 16:49 發表
Hi YUKI,
囡囡讀K3B(am),已有津小收了小女,但自己好Buy陸慶濤双班主任(=小班教學),英/普教學/一條龍,最初15/16錯失了機會,因覺得陸校舍太細,係呢你是否留在陸慶濤or羅xx呀! ...
學懂愛才會快樂

YUKI,
聖公會德田李兆強小學(20分),但聽聞這小學功課比其他小學多,其實羅富國我都like,但問過有否校車到油塘,學校回答是沒有的(學校新),而我覺得羅會跟陳守仁那個理念去做,聽講他的副校長是從陳守仁過去的,係呢你小朋友叫咩名(嘉倩),

小囡叫Rachael,係學校好多人都識佢,因佢坐校車返學.你囡囡叫咩名??其實聖公會德田李兆強都ok,我都好喜歡,至於羅富國我都好like,但不喜歡佢收生太雜(來自不同種族/不同background,至於會否跟陳守仁那個理念去做...咁就真係唔知啦.

原文章由 肥皂泡 於 07-12-3 20:38 發表
YUKI,
聖公會德田李兆強小學(20分),但聽聞這小學功課比其他小學多,其實羅富國我都like,但問過有否校車到油塘,學校回答是沒有的(學校新),而我覺得羅會跟陳守仁那個理念去做,聽講他的副校長是從陳守仁過去的,係呢你小 ...
學懂愛才會快樂

請大家快D入來報到啦!
support
cfpa..............仔.........比華利........寶琳 ...
學懂愛才會快樂

嘉倩,

Good Morning!  Very busy today and no time to chat....

Hi, other LHT parents!  Please come and join la...

Hi 991129, YUKI & cfpa
support
cfpa..............仔.........比華利........寶琳 .. ...
daydaycheng.女.........寶琳易澤峯K3.........將軍澳

Hello,

我也來報到.

cfpa..............仔.........比華利........寶琳 .. ...
daydaycheng.女.........寶琳易澤峯K3.........將軍澳Snowberry.....女........坑口聖安德肋K3......坑口