用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2008K1王子公主小天地
樓主: jk923
go

2008K1王子公主小天地 [複製鏈接]

下次有機會的

原文章由 vonvon 於 07-12-9 14:29 發表
angelmeiyee,

sorry ar, 今日至見到你個message, 我上次都係搭的士去時見到窩打老道有個7B巴士站, 咪諗住搭7B去啦, 點知佢係前一個路口轉左喎, 後尾落車後要行好遠呀, 激死. 如果早d見到呢個message, 可以約你一齊 ...

I attended the session with my son as well.  I ensure my choice is correct after I heard Principal Wong's speech.

下午班的家長, 你地有冇申請調返上午班呀?

我有呀

原文章由 vonvon 於 07-12-10 12:47 發表

I applied morning session before, after further considersation,  I will take afternoon session because I don't want my son to wake up at 7am!

原文章由 vonvon 於 07-12-10 12:47 發表

醒目開學勳章

我冇申請呀,因為係我自己揀要pm class,我返工返1:30pm,搭校車返去,我就可以送圭個女返學先返工
聽完校長講,我更加鍾意創價,同埋返落課室交留位時,再睇清楚班房,原來班房有埋洗手盤,感覺好好,又方便老師照顧,最衰老公岩岩轉工,放唔到假喇,好想佢睇清楚個女讀間學校係點~

我都無申請,因為唔想佢太早起身。同埋我的小b於今個月尾出世,如果佢返下午可以睡多一點。好以唔冼個工人同一時間照顧2個b。

原文章由 natalielin 於 07-12-11 00:57 發表
我冇申請呀,因為係我自己揀要pm class,我返工返1:30pm,搭校車返去,我就可以送圭個女返學先返工
聽完校長講,我更加鍾意創價,同埋返落課室交留位時,再睇清楚班房,原來班房有埋洗手盤,感覺好好,又方便老師照顧,最衰 ...

似乎大家都好滿意讀下午班喎
yatlong, 我認得你, 你係咪坐第二行架, 你話大肚, 咁我諗我冇認錯, 你同老公仔仔一齊去聽的
我坐係第一行, 成日望後睇你仔仔, 佢好乖呀

原文章由 yatlong 於 07-12-11 10:07 發表
我都無申請,因為唔想佢太早起身。同埋我的小b於今個月尾出世,如果佢返下午可以睡多一點。好以唔冼個工人同一時間照顧2個b。

係呀,我係坐第二行,  同老公仔仔一齊的,你是否坐我前面個pair 呀 ?

原文章由 vonvon 於 07-12-11 10:15 發表
似乎大家都好滿意讀下午班喎
yatlong, 我認得你, 你係咪坐第二行架, 你話大肚, 咁我諗我冇認錯, 你同老公仔仔一齊去聽的
我坐係第一行, 成日望後睇你仔仔, 佢好乖呀

...

No, 果日我自己一個去咋

原文章由 yatlong 於 07-12-11 10:24 發表
係呀,我係坐第二行,  同老公仔仔一齊的,你是否坐我前面個pair 呀 ?

oh... 甘我唔認得你啦。不過如果大家都係讀下午班,一定有機會再見的。

原文章由 vonvon 於 07-12-11 10:42 發表
No, 果日我自己一個去咋

原文章由 natalielin 於 07-12-11 00:57 發表
聽完校長講,我更加鍾意創價,同埋返落課室交留位時,再睇清楚班房,原來班房有埋洗手盤,感覺好好,又方便老師照顧,最衰 ...

係呀! 星期六去完先清楚睇見學校嘅環境, 真係好唔錯呀, 課室整潔又大, 光線又足夠喎! 最意外就係幼稚園都有個大禮堂, 感覺一流!校長說話親切,抱住小朋友立場出發..  真係好興幸囡囡入到間純樸又有愛心嘅幼稚園呀!

啱啱收到創價信, 上午班學額已滿, 未能安排 轉制....

但好奇怪, 可以在12/17前寄回回條
1/ 会保留学位
2/ 放棄學位 (可取回註冊費支票)  

上午班
1) jk923 -- 囡囡 -- 麗城
2) kpbb  --  囡囡 -- 荃灣
3) kwanchiu -- 囡囡
4) nganga -- 囡囡
5) maggiechu -- 囡囡
6) tym327 -- 囝囝
7) bb-mameme-- 囝囝
8) sharon2005 -- 囝囝
9) ma...mi -- 囡囡
10) Nathan -- 囝囝 -- 九龍灣

下午班
1) lauhy -- 囝囝
2) angelmeiyee -- 囡囡
3) star14 -- 囝囝
4) Yatlong -- 囝囝 --- 九龍灣
5) pak -- 囝囝
6) 大板牙-- 囝囝--將軍
7) AS1210 -- 囝囝
8) carmenwong0208 -- 囡囡
9) Anitaho -- 囡囡
10)915sooky--囡囡

me too, 究竟有冇人係轉到呢?
anitaho, 你會點呀?

原文章由 AnitaHo 於 07-12-11 21:11 發表
啱啱收到創價信, 上午班學額已滿, 未能安排 轉制....

但好奇怪, 可以在12/17前寄回回條
1/ 会保留学位
2/ 放棄學位 (可取回註冊費支票)  

咁為有照讀下午班囉, 你呢?

原文章由 vonvon 於 07-12-11 22:15 發表
me too, 究竟有冇人係轉到呢?
anitaho, 你會點呀?

原來創價真係咁受歡迎, 真係冇人唔註冊都有, 我仲係度諗緊

原文章由 AnitaHo 於 07-12-11 22:18 發表
咁為有照讀下午班囉, 你呢?

大家好,我仔仔亦入了創價下午班

vonvon,

妳會搭校車嗎? 我侄仔由愛民12:18上車, 到校時間為1:25分, 其實還有其他保母車嗎?

原文章由 vonvon 於 07-12-11 22:30 發表
原來創價真係咁受歡迎, 真係冇人唔註冊都有, 我仲係度諗緊

上午班
1) jk923 -- 囡囡 -- 麗城
2) kpbb  --  囡囡 -- 荃灣
3) kwanchiu -- 囡囡Chloe--馬鞍山
4) nganga -- 囡囡 -- 沙田
5) maggiechu -- 囡囡--九龍城
6) tym327 -- 囝囝 -- 鑽石山
7) bb-mameme-- 囝囝
8) sharon2005 -- 囝囝
9) ma...mi -- 囡囡
10) Nathan -- 囝囝 -- 九龍灣
11) MelanieBB -- 囡囡
12) YNBB -- 囡囡

下午班
1) lauhy -- 囝囝
2) angelmeiyee -- 囡囡
3) star1402 -- 囝囝 - Ma On Shan
4) Yatlong -- 囝囝 --- 九龍灣
5) pak -- 囝囝
6) 大板牙-- 囝囝--將軍澳
7) AS1210 -- 囝囝
8) carmenwong0208 -- 囡囡
9) Anitaho -- 囡囡   --- 旺角
10)christinaman---囝囝
11)natalielin----囡囡----深水步
12)子霖--囝囝
13)jovababy---囡囡
14)多哥哥---囝囝----牛池灣-----yeah!
15)vonvon---囝囝---紅磡---明天註冊見!
16)915sooky--囡囡

[ 本文章最後由 jovababy 於 07-12-13 00:09 編輯 ]

‹ 上一主題|下一主題