用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2008年升小一生家長區-請進~
樓主: Easy媽咪
go

2008年升小一生家長區-請進~ [複製鏈接]

hi,
我大仔果時冇上過適應班架, 所以佢開學的第1天好擔心同好驚咁當然放學就好開心啦, 而家有小一適應班真係好好多呀.

原文章由 林嗅四 於 07-11-28 16:05 發表
係呀.琴日註冊後派左張通告.好似話27-29/8有適應班呀

How many people will move there house to near YW?

Hi Easymama:

有無人因為英華而搬屋呢?
I need to move, have any idea?

Emily

林嗅四,

pls check pm!thanks!

EvaFong88

HI Emily 71

因為我係渣車接送仔仔架, 所以住區對我冇影響, 所以今年頭我搬左去黃埔住. 我生左細仔後由長工轉為半職, 希望多點時間親手照顧小朋友, 出年2個仔都可以一齊返學喇, 可能我會轉為全職媽咪, 可以幫學校做多點事. 再投入多d:loveliness:

其實學校四周都好多屋苑, 妳想住幾多呎大呀?  四小龍/奧海城一帶, 都唔錯呀, 呀~~學校對住有個樓盆喎, 唔知好唔好呢?

原文章由 Emily71 於 07-11-28 23:54 發表
Hi Easymama:

有無人因為英華而搬屋呢?
I need to move, have any idea?

Emily

[ 本文章最後由 Easy媽咪 於 07-11-29 10:33 編輯 ]

Hi, Easy媽咪,  我都是全職Mummy, 將來可以跟你多點交流呢! 我和你都是一樣,有另一個讀緊P.4 的小孩。
原文章由 Easy媽咪 於 07-11-29 10:29 發表
HI Emily 71

因為我係渣車接送仔仔架, 所以住區對我冇影響, 所以今年頭我搬左去黃埔住. 我生左細仔後由長工轉為半職, 希望多點時間親手照顧小朋友, 出年2個仔都可以一齊返學喇, 可能我會轉為全職媽咪, 可以幫學校做 ...

仔仔讀英華,我有一些感想:

之前一心入培僑,因住大圍,後來在不願下搬到奧運站,發現英華離我不遠,在仔仔2歲時聽講座,林校長當時是嘉賓,覺得英華不錯,但不關我事,誰知明年轉直資

好彩有直資,大抽獎仔仔當然是落空.

我估仔仔和英華可能有一點緣份!

我都入黎報到!!
My son is in the waiting list and just received the telephone call from Ying Wah. And i will register tommorrow!!

原文章由 hugoBaBa 於 07-11-29 14:31 發表
我都入黎報到!!
My son is in the waiting list and just received the telephone call from Ying Wah. And i will register tommorrow!!

hugoBoBo,

好高興又多個人加入!

EvaFong88

我又加入!
瘦仔都得左

原文章由 hugoBaBa 於 07-11-29 14:31 發表
我都入黎報到!!

HugoBaBa
恭喜你收到電話.我想請問你號碼是多少.有沒有寫過信去學校.
謝.

有呀有呀, 我報到, 我地住樂富, 好高興加入英華大家庭,
及加入Easy媽平台.
請多多指教.

原文章由 momo 於 07-11-27 09:54 發表
我問過學校保母車.於慈雲山上車, 要6:50a上車 3:30p下車.
不知自組保母車是否可行, 好讓小朋友可以遲dd上車呢?

請問可有住慈雲山or黃大仙區的家長呢?
...

my son's registration number is 01xx

And I have written a letter just after 2nd interview because of poor performance on 2nd interview.
原文章由 露比 於 07-11-29 16:24 發表

HugoBaBa
恭喜你收到電話.我想請問你號碼是多少.有沒有寫過信去學校.
謝.

今日聽到兩個同學仔都話收到yw tel..
呢度遲d仲熱鬧呀
原文章由 EvaFong88 於 07-11-29 14:56 發表

hugoBoBo,

好高興又多個人加入!

EvaFong88

pinnochio

原來妳一早做左全職媽媽喇, 咁妳住邊處呀? 將來會唔會接送架?
妳個女女讀p.4近英華嗎?

原文章由 pinnochio 於 07-11-29 13:30 發表
Hi, Easy媽咪,  我都是全職Mummy, 將來可以跟你多點交流呢! 我和你都是一樣,有另一個讀緊P.4 的小孩。

le d 吸引力黎架, 吸下吸下妳仔咪做左英華仔 神所帶領, 人不能預知:loveliness:

原文章由 NK媽 於 07-11-29 14:29 發表
仔仔讀英華,我有一些感想:

之前一心入培僑,因住大圍,後來在不願下搬到奧運站,發現英華離我不遠,在仔仔2歲時聽講座,林校長當時是嘉賓,覺得英華不錯,但不關我事,誰知明年轉直資

好彩有直資,大抽獎仔仔當然是落空 ...

hugobaba
恭喜你仔仔呀, 更歡迎加入le個房班.

我都入黎報到!!

hi 小lego老豆
恭喜恭喜你仔仔呀
你係咪爸爸黎架? 歡迎多d交流下爸爸同仔仔相處之道喎:loveliness:

原文章由 小LEGO老豆 於 07-11-29 15:33 發表
我又加入!
瘦仔都得左

今日聽到有waiting list 小朋友被取錄. 心情又緊張番.
而le個班房又大左又多左笑聲
12月21日 大家係咪好期待呀, 我真係好想見下呀仔d新同學呀:loveliness:
我同大仔d同學好老友架, 希望細仔果d都咁痴我啦

妳仔讀邊間架? 未入黎讀已經識緊幾個朋友仔一齊升小喇

原文章由 林嗅四 於 07-11-29 17:33 發表
今日聽到兩個同學仔都話收到yw tel..
呢度遲d仲熱鬧呀

hi, 妳好嗎:loveliness: le個平台唔係我架, 係08年p.1boy架 大家多多交流.

原文章由 lfhh 於 07-11-29 16:29 發表
有呀有呀, 我報到, 我地住樂富, 好高興加入英華大家庭,
及加入Easy媽平台.
請多多指教.
‹ 上一主題|下一主題