用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生&培正,如果兩間都收,你會選哪一間? ...
go

民生&培正,如果兩間都收,你會選哪一間? [複製鏈接]

民生&培正,如果兩間都收,你會選哪一間?

[ 本文章最後由 bbyip 於 07-11-24 23:13 編輯 ]
   0    0    0    0

1-PC, 2-MS
原文章由 bbyip 於 07-11-24 22:51 硐表
民生&培正,如果兩間都收,你會選哪一間?

回覆 #2 fatkk 的文章

梗係培正啦!
反正兩間都係傳統教學法,點都揀間有名氣d啦!
同埋民生面試安排真係唔係幾好!

民生機會就好大, 但培正就不知道, 因為只係個小朋友自己入去, 完全唔知個小朋友起入面做咩嘢. 放榜係民生先, 之後先到培正. 所以如果民生收, 都會交留位費先.

原文章由 YammieMak 於 07-11-25 08:32 硐表
梗係培正啦!
反正兩間都係傳統教學法,點都揀間有名氣d啦!
同埋民生面試安排真係唔係幾好!

Please advise the date of 培正放榜.  Thanks.

原文章由 bbyip 於 07-11-25 15:26 硐表
民生機會就好大, 但培正就不知道, 因為只係個小朋友自己入去, 完全唔知個小朋友起入面做咩嘢. 放榜係民生先, 之後先到培正. 所以如果民生收, 都會交留位費先.

...
Anakin - Born on Apr-8,05, weight 3.78Kg

培正放榜15/1/2008

原文章由 Pekklesiu 於 07-11-25 21:33 硐表
Please advise the date of 培正放榜.  Thanks.

Really longgggg time to wait!
原文章由 bbyip 於 07-11-26 09:15 硐表
培正放榜15/1/2008

原文章由 Pekklesiu 於 07-11-25 21:33 硐表

Dear Pekklesiu,

我的兒子上年也是民生和培正都收,民生很快便要註冊,而且培正很遲才公佈結果。後來慶幸派到培正還是am班,當然放棄了民生的註冊費用$660。

Just for information,你的兒子很handsome,相信培正無問題,聽說他們專收靚仔靚女的,當然還需視乎interview performance la。
‹ 上一主題|下一主題