用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於收到金馬倫道迦南取錄信!!!
樓主: cy36baby
go

終於收到金馬倫道迦南取錄信!!!

Feli,

I also received the letter la. N1 am class starts from Sep2008. Registration on Dec1.   N&N are also am class, right ?

原文章由 felicityfun 於 07-11-26 08:56 硐表
  我都收到信喇, 明年入讀n1, 12月1日登記

rec'd the acceptance letter for a.m. class yesterday! registeration will be done friday 30/11!

hi,

請問有冇mama知道, 註冊果日要唔要帶埋bb去呢
可唔可以唔帶
自己去方便d喎

原文章由 Monty 於 07-11-27 09:22 PM 硐表

hello....原來你都有上bk架...
點解今日唔見你囡囡ge??
係ar....希望做到同班同學la.....
e....可以改日子ar,咁我聽日打 問吓先,
咁我睇吓可唔可以改星期四果日先,
咁星期五唔駛專登出黎 ...

彤彤發燒,所以今日無返!

又見到你喇   係呀, am class 呀, 以後大家就系同學仔喇

原文章由 hokonepooh 於 07-11-27 21:38 發表
Feli,

I also received the letter la. N1 am class starts from Sep2008. Registration on Dec1.   N&N are also am class, right ?

我都打去問過...唔駛帶小朋友去註冊架....佢地話整個過程都只係10分鐘左右架咋!

原文章由 gie_angie 於 07-11-27 22:53 發表
hi,

請問有冇mama知道, 註冊果日要唔要帶埋bb去呢
可唔可以唔帶
自己去方便d喎

原文章由 LovelyBB06 於 07-11-26 19:16 發表

GCPC:

請問它怎樣商業化? 我識睇呀?

商業化這個評語出自很多家長口中, 意思是為討好家長, 會把很多資源放在外表或包裝的東西上, 放在兒童身上, 可能相對較少, 就好似經營一個生意一樣, 不過, 它仍然有好的口碑, 它和啟思都差唔多. 視乎自己那裏近點吧!

其實唔知學校確實收幾多人呢?好似都無聽過有mami話小朋友唔收咁既?佢地唔知N1開幾多班呢?

原文章由 yanput 於 07-11-28 02:58 發表

彤彤發燒,所以今日無返!
oh...慘~慘...
希望佢快d好返喇!!!!:)

原文章由 GCPG 於 07-11-28 11:06 發表

商業化這個評語出自很多家長口中, 意思是為討好家長, 會把很多資源放在外表或包裝的東西上, 放在兒童身上, 可能相對較少, 就好似經營一個生意一樣, 不過, 它仍然有好的口碑, 它和啟思都差唔多. 視乎自己那裏近點吧 ...

Thanks!

原文章由 mantracy 於 07-11-28 10:59 發表
我都打去問過...唔駛帶小朋友去註冊架....佢地話整個過程都只係10分鐘左右架咋!

O...太好喇, thx!!!!!!!!!!!!!!!

我ryan都入左am class.  真係無聽到有小朋友唔收喎! 唔通真係全部收晒???

上下午各開10班, 每班28人
may 07 2006

原文章由 conniecom 於 07-11-30 14:38 發表
上下午各開10班, 每班28人

so it is total 280 for both am and pm class..so many ah

昨日聽職員說08年會開12班啦!!! (上午)
會唔會真係太多呢?

我囡囡都讀上午班呀....12班咁多?....夠唔夠人手照顧架?....

今天交左留位費啦 , 下午班 $660,

原文章由 bb媽咪grace 於 07-12-1 13:27 發表
昨日聽職員說08年會開12班啦!!! (上午)
會唔會真係太多呢?

Oh..too many b!!!

恭喜各位收到取錄信的媽咪及爸爸,請問你們小朋友interview時問什麼?因我的小朋友會面試。請幫忙

原文章由 chungphoebe 於 07-12-1 15:42 發表
我囡囡都讀上午班呀....12班咁多?....夠唔夠人手照顧架?....

I am also doubt of the manpower..28 children for one class.....just 1 child for me, I also want to die