用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會am VS 聖公會士德am
go

荃灣浸信會am VS 聖公會士德am [複製鏈接]

你地會點選擇?俾D意見,THANKS!
   0    0    0    0

回覆 #1 bbmuimui 的文章

其實荃浸在荃灣區名聲很高,而且今年更有900多人面試,但係我俾一個小小的建議,在面試時,那一間的老師你覺得較好呢?這就是你最後的決定,因為老師比學校的聲譽更重要,她們才是照顧幼兒的因素,地方呢?小朋友要較大的活動空間呢!

我兩間都有報到, 但兩間都唔收我囝囝:cry:

比我選一定係荃浸, 因為我家姐個囡而家讀緊, d老師好有愛心架.
雖然地方比較細,

而點解唔選士德, 原本都覺得lee 間學校都幾好教學地方都幾好,
由面試完之後已經扣晒分, 因為佢講報人數太多要抽籤, 咁收生
冇晒準則啦, 而面試0個日實在太亂, 我等咗一個半鐘係第一批見校長, 唔夠3分鐘已經攪掂話見完, 我覺得安排得好差.

以上係我個人意見, 希望你可以選到一間合心水嘅學校啦.

士德真係好攪笑星期一晚收到信唔收我囝囝, 星期二早上已經打電話問青衣有位問我會唔會考慮, 真係當我地係波咩.:tongue:

回覆 #1 POOH_MOTHER 的文章

其實係荃灣區還有祈德尊的救世軍吳國偉幼稚園,她亦是一間好好的幼稚園,以往亦曾讓一些校長參觀過,要做得好才敢比其他校長參觀

HI POOH-MOTHER,

十分同意你的說法,我也有去士德in,但in完后已經沒有興趣讀此校了,我也同你一樣等校長in 也等了1.5hrs,in是3min都沒有,我也收到士德的信呀,是不收我囝囝呀,第二日也打來問我讀不讀青衣那間,真的很好笑,你估你學校很有寶咩,:tongue: :tongue: 就算你學校收我囝,我地也不讀啦!!
原文章由 POOH_MOTHER 於 07-11-21 23:31 硐表
我兩間都有報到, 但兩間都唔收我囝囝:cry:

比我選一定係荃浸, 因為我家姐個囡而家讀緊, d老師好有愛心架.
雖然地方比較細,

而點解唔選士德, 原本都覺得lee 間學校都幾好教學地方都幾好,
由面試完之後已經扣晒分,  ...

Daisy2002,

救世軍吳國偉幼稚園我都有報架, 而家等緊通知, 希望上午收啦,
如果上午唔收下午我都會讀, 我囝囝係細仔,唔知會唔會真係冇學校會收呢:cry:

chaubb,

我in完士德同我老公都有傾過收我地都唔會讀架.:tongue:
‹ 上一主題|下一主題