用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想請問各位細女之家長?
go

想請問各位細女之家長?

想請問各位細女之家長可否分享吓?
今年考小一結果如何?
請問德望/香港真光/九龍真光收唔收細女(12月)?
因小女出年要考小一,謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

以我所知, 真光係有d prefer收足齡學生既, 不過表現都好影響既.......
good luck
原文章由 YAPPLE 於 07-11-18 11:16 PM 硐表
今年考小一結果如何?

我囡囡都係細女,暫時只有 GHS 收咗,真光就無考了!

原文章由 YAPPLE 於 07-11-18 23:16 硐表
今年考小一結果如何?

Thank you 你哋回應.
仲有冇其它家長發表吓!

其實大女同細女係冇分別, 都係睇小朋友嘅表現﹗

原文章由 YAPPLE 於 07-11-18 23:16 硐表
今年考小一結果如何?

My daughter is born in November (細B), but she was admitted by GH, Kowloon True Light and 禮賢.  So don't worry, 細B are not discriminated....

Hei ! Don't worry, my son is also born in November, he is now accepted by 九龍真光 !